Opslaan in favorieten
Uitgebreid zoeken
Nederlandse versie: Gratis Adivseurs Usa version: Advisors 4 Free Version franšaise: Conseils Gratuits Versione italiana: consigligratuiti.it Belgische versie: gratisadviseurs.be Versiˇn espa˝ola : Consejeros Gratis Deutsche Version: Gratis Beraten
U bevindt zich hier:Home » Huis & Tuin » Huisdieren » Honden
Adverteren op deze site?

Direct vraag stellen?

Stel online je vraag in de rubriek Honden en krijg online een antwoord van de specialist in Honden

Zelf een vraag over Honden? Klik hier.
Meer vragen over Honden.
De huidige beheerder van de rubriek Honden:
Naam: Elizabeth Koper van Elten
Bedrijf: Hondentrimsalon
Reactiesnelheid: 10 uur
Waardering: 7.7 (van max. 10)
Meer informatie over Elizabeth Koper van Elten vind je op de profielpagina.

Beheerder worden?

RSS over HondenVragen over Honden via RSS. Klik hier.
RSS over Honden op jouw website?Vragen over Honden op jouw website? Klik hier.
Blijf op de hoogte via e-mail over HondenVragen over Honden via E-mail. Klik hier.

Ik heb een maltezer die erg veel blaft

[Gesteld op: 29-09-2008]

Toelichting:
Als pup heb ik Roos van week 8 tm week 12 in een buikzakje gehad en ging overal met haar heen. Ze is nu 4 jaar en blaft vaak en hard. Ze is , denk ik, bang, Als ik er niet bij ben is het blaffen aanzienlijk minder. Komt er een andere hond aan, blaft ze altijd. Als er andere mensen aankomen blaft ze meestal. Als ik nu boos roep of niet, maakt niet uit. Ben al bij diverse deskundigen geweest, tijdens de oefeningen doet ze het super, blaft weinig tot niet, maar in de echte wereld, blaft ze weer. Op kantoor gaat ze altijd mee. Als een klant binnen komt, wil ze er heen en blaffen. Als ik streng zeg dat ze moet blijven en haar een brokje geef, blijft ze bij me en gaat haar mand weer in en baft niet. Tijdens wandelen in het bos/park laat ik haar altijd loslopen. Als er een hond aankomt loopt ze snel naar mij toe en springt tegen me an en blaft. Sinds 3 jaar hebben we ook maltezer Don (is nu 6 jaar). Hij is een super schat, maar tegen grote honden gaat hij als een gek tekeer. Hij is eens gebeten door een grote hond en nadien blaft en gromt hij heel erg tegen grote honden (niet tegen kleine). Als Roos gaat blaffen, uit angst, blaft Don al vaak mee. Een optie om met de honden apart te gaan lopen zie ik niet zo zitten, daar me dat wel erg veel tijd kost (nu loop ik meestal 4 maal per dag en dan zal het 8 maal worden). Dus eigenlijk heb ik twee problemen, een blaffende bange hond en een blaffende grommende boze hond. Het zijn super honden, heel erg lief, maar in de buurt van andere honden en van sommige mensen vind ik het weleens een drama. Heeft u goede tips voor mij, het zou heel fijn zijn.

groeten henny
Antwoord:

Dat is inderdaad vaak het nadeel van trainingen welke niet "op lokatie" worden gehouden (ofwel in de leefomgeving van de hond). Op het moment dat het echte leventje er weer is, wordt er weer vervallen in het oude patroon (door de hond)

U geeft aan dat Roos op kantoor wel wilt blaffen, maar dat ze dan wel luistert. Waarschijnlijk bent u dan het gedrag net een tikkie voor en er is een kans dat dat het gewenste effect bereikt. Waarschijnlijk kunt u aan Roos d'r gedrag al zien dat de spanning toeneemt en dat ze zich "klaarmaakt"om te gaan blaffen. Wanneer u haar dan direct een duidelijk commando geeft en probeert haar aandacht direct op iets anders te focussen, dan kan het zijn ze het blaffen "vergeet".

Voor Don is het ook erg lastig om het gedrag om te buigen, maar niet onmogelijk. Ik hoop dat u veel mensen kent met rustige, betrouwbare, meewerkende grotere honden, welke als figurant kan dienen

Het is dus nu zaak dat hij zijn angsten/boosheid weer gaat overwinnen en weer vertrouwen krijgt in vreemde grote honden. Dit kan eventueel (in kleine stapjes) met figuranten. Door eerst op een veilige afstand ervoor te zorgen dat Don zich veilig voelt en dit gedrag belonen. Dit in sessies van ongeveer 10 minuten per keer en iedere keer als Don zich geheel lekker voelt op die afstand, dan pas de afstand iets verkleinen. Op het moment dat Don terugdeinst of helemaal uit zijn dak gaat van boosheid oid, dan kunt u de afstand weer iets vergroten..

Daarnaast kunt u bij beide problemen goed gebruik maken van bloesemremedies. Deze bloesemremedies zorgen ervoor dat wanneer bepaalde emoties uit balans zijn, deze weer geholpen kunnen worden in balans te komen dmv de bloesemremedies. En hierdoor kunnen zij eventueel ideaal dienen als ondersteuning van de training om het cirkeltje te doorbreken. Wanneer u hierover meer informatie wenst, dan kunt u contact met mij opnemen via katja@canisfeles.nl.

Misschien hoor ik nog van u en anders veel succes gewenst met Roos en Don.

Met vriendelijke groeten,

Katja Springintveld-Stolwijk

Diergezondheidsadviseuse/diertherapeute

Beantwoord door:
Gratis Adviseurs
www.gratisadviseurs.nl

Subrubrieken binnen de rubriek Honden:
Bewegingsprobleem Hond
Hondengedrag
Hondenopvoeding
Hondensporten
Hondentrimmen
Hondenvoeding
PuppiesGerelateerde vragen aan Ik heb een maltezer die erg veel blaft:

kan border collie een malthezer op de grond dekken
      [Gesteld in Honden]
2008-08-14 14:08:15
mijn hond blaft constant als we thuis zijn
      [Gesteld in Hondengedrag]
2009-11-08 14:44:25
Blaffen voor aandacht en in huis plassen.
      [Gesteld in Hondengedrag]
2011-06-26 22:04:32
Mijn hond blaft onophoudelijk als vrienden weggaan
      [Gesteld in Honden]
2012-05-22 17:14:22
Gedragsprobleem met Blaffen
      [Gesteld in Hondengedrag]
2015-03-06 08:52:08

Gemiddelde score Honden: 7.7 (752x gestemd)

Wat voor cijfer geeft u dit antwoord?

 
10

 
Versturen via e-mail aan vrienden?
 
Uw Naam:
Uw Email:
Naam bekende:
Email bekende:
+ meer vrienden invoeren
 
Message:
Check:
 Disclaimer | Sitemap | Archief | Links | 100 laatste vragen | Populair archief

Top 3 adviseurs

Uw banner hier?

Concept & Realisatie Webshop+