Opslaan in favorieten
Uitgebreid zoeken
Nederlandse versie: Gratis Adivseurs Usa version: Advisors 4 Free Version française: Conseils Gratuits Versione italiana: consigligratuiti.it Belgische versie: gratisadviseurs.be Versión española : Consejeros Gratis Deutsche Version: Gratis Beraten
U bevindt zich hier:Home » Mens & Maatschappij » Recht » Strafrecht
Adverteren op deze site?

Direct vraag stellen?

Stel online je vraag in de rubriek Strafrecht en krijg online een antwoord van de specialist in Strafrecht

Zelf een vraag over Strafrecht? Klik hier.
Meer vragen over Strafrecht.
De huidige beheerder van de rubriek Strafrecht:
Naam: Mr. Mathieu van Linde, strafrechtadvocaat
Bedrijf: Eckert van linde van der zee advocaten
Reactiesnelheid: 9 uur
Waardering: 8.3 (van max. 10)
Meer informatie over Mr. Mathieu van Linde, strafrechtadvocaat vind je op de profielpagina.

Beheerder worden?

RSS over StrafrechtVragen over Strafrecht via RSS. Klik hier.
RSS over Strafrecht op jouw website?Vragen over Strafrecht op jouw website? Klik hier.
Blijf op de hoogte via e-mail over StrafrechtVragen over Strafrecht via E-mail. Klik hier.

Onterecht boete wegens mishandeling. Wat nu?

[Gesteld op: 25-09-2008]

Toelichting:
Geachte heer, mevrouw,

Tijdens een het uitgaan in mei 2008 vond een woordenwisseling met een dame plaats. Na wat gekibbel en gescheld besloot ik verder te lopen. Deze mevrouw bleef echter maar schelden en ik draaide mij om om te vragen wat haar probleem nou precies is. Totaal onverwacht slaat ze mij met haar vuist op mijn oog en zegt "alsjeblieft hier heb je een herinnering aan mij. Na even uit onbalans te zijn vanwege deze onverwachte klap in mijn oog ben ik uit kwaadheid naar haar toe gelopen en haar weggeduwd en waarschijnlijk een schop gegeven, dit kan ik mij niet goed herinneren. Hierna wordt ik nog door andere mensen aangevallen onder het mom van je slaat een meisje niet. Na een korte tijd arriveert de politie, "(er was veel politie bij vanwege het feit dat er een festival die gaande was).
Mensen worden uit elkaar gedreven en gehoord en ik kom ik gesprek met een agent en voelde me enigszins opgelucht dat het 'gedoe' over was. Ik was zelfs blij dat de politie er was. Ondertussen is de dame ook even ter plekke gehoord en opeens slaan agenten mij in de boeien. Vervolgens breng ik een nachtje in de cel door. De volgende dag wordt ik gehoord door de recherche en komt mij ten gehore dat de dame in kwestie aangifte heeft gedaan van mishandeling (misschien onder druk gezet door de politie die op dat moment aangeeft dat ze aangifte kan doen? (misschien geloofwaardig willen blijven?)). De dame heeft verklaard dat ze mij met platte hand had gelagen. Ik had echter wel een blauwe plek op mijn oog waarvan ik zeker weet dat het met de volle vuist was. De recherche heeft hier ook een foto van gemaakt. Ik dacht er nog over na om zelf aangifte te doen van mishandeling mede omdat ik het absurd vond dat zij aangifte had gedaan ( wie is nu de agressor?).
De recherche zei dat ik dat zou kunnen doen maar adviseerde mij om daarmee te wachten. Ik wilde zelf ook geen extra tijd hieraan verspillen en vertrouwde erin dat mijn eerlijke verklaring voldoende zou zijn.
Op dit moment (25 september 2008) heb ik een acceptgiro in de bus gekregen waarbij ik 129 euro aan het "slachtoffer" mag betalen en nog eens 300 euro boete ernaast. Heeft het ermee te maken dat ik een man ben en zij een dame?
Ik was toen al helemaal kwaad over de beschuldiging en op dit moment ben ik weer behoorlijk van mijn stuk. Wat kan ik hier tegen doen?

Mvg,
Antwoord:
Dat u een man bent en zij een vrouw heeft er niets mee te maken. Wel heeft het te maken met het feit dat zij aangifte heeft gedaan en er kennelijk in de ogen van het openbaar ministerie voldoende bewijs was om over te gaan tot het aanbieden van een transactie. Mogelijk dat er getuigen zijn die het verhaal van de aangeefster bevestigen.

Indien u het hier niet mee eens bent, kunt u er voor kiezen het transactievoorstel niet te accepteren door het bedrag niet te betalen. U zult dan vanzelf een dagvaarding krijgen om voor de rechter te verschijnen. U kunt dan het dossier opvragen en eventueel samen met een advocaat bepleiten dat er onvoldoende bewijs is dat u haar daadwerkelijk hebt mishandeld. Of dit haalbaar is, hangt er af van wat er precies in het dossier staat. Wel moet u zich beseffen dat het vrij lastig wordt om vrijspraak te bepleiten indien u zelf heeft bekend dat u haar heeft geschopt. Er vanuit gaande dat zij dit zelf ook heeft verklaard bij de politie, is er voldoende bewijs.

Indien u de zaak voor laat komen moet u er wel rekening mee houden dat de eis van de Officier van Justitie doorgaans hoger zal zijn dan het transactiebedrag. Dit wil echter niet zeggen dat de rechter deze eis ook zal volgen.
Beantwoord door:
Gratis Adviseurs
www.gratisadviseurs.nl

Subrubrieken binnen de rubriek Strafrecht:
Jeugdstrafrecht
Strafrecht-Belgie
Strafrecht-Drenthe
Strafrecht-Flevoland
Strafrecht-Friesland
Strafrecht-Gelderland
Strafrecht-Groningen
Strafrecht-Limburg
Strafrecht-Noord Brabant
Strafrecht-Noord Holland
Strafrecht-Overijssel
Strafrecht-Utrecht
Strafrecht-Zeeland
Strafrecht-Zuid Holland


Gerelateerde vragen aan Onterecht boete wegens mishandeling. Wat nu?:

Wat kan ik nog doen?
      [Gesteld in schuldadvies & schuldbegeleiding]
2012-08-16 23:14:05
€ 4000 schuld door niet betalen ziekenfondspremie.
      [Gesteld in schulden & inkomen]
2010-04-12 13:09:47
Stelt de belasting een maximum aan de boeterente?
      [Gesteld in Hypotheken]
2014-05-09 18:18:13
Mag een foto ongevraagd gepubliceerd worden?
      [Gesteld in Televisie]
2010-03-10 16:44:04
Boete wegens afbeeldingen website?
      [Gesteld in Midden- & Kleinbedrijf]
2011-03-10 09:20:03

Gemiddelde score Strafrecht: 8.9 (16x gestemd)

Wat voor cijfer geeft u dit antwoord?

 
10

 
Versturen via e-mail aan vrienden?
 
Uw Naam:
Uw Email:
Naam bekende:
Email bekende:
+ meer vrienden invoeren
 
Message:
Check:
 Disclaimer | Sitemap | Archief | Links | 100 laatste vragen | Populair archief

Top 3 adviseurs

Uw banner hier?

Concept & Realisatie Webshop+