Opslaan in favorieten
Uitgebreid zoeken
Nederlandse versie: Gratis Adivseurs Usa version: Advisors 4 Free Version franšaise: Conseils Gratuits Versione italiana: consigligratuiti.it Belgische versie: gratisadviseurs.be Versiˇn espa˝ola : Consejeros Gratis Deutsche Version: Gratis Beraten
U bevindt zich hier:Home » Gezondheid » Alternatieve Geneeswijzen » Bach Bloesem Remedies » Bachbloesem Dieren
Adverteren op deze site?

Direct vraag stellen?

Stel online je vraag in de rubriek Bachbloesem Dieren en krijg online een antwoord van de specialist in Bachbloesem Dieren

Zelf een vraag over Bachbloesem Dieren? Klik hier.
Meer vragen over Bachbloesem Dieren.

Beheerder worden?

De rubriek Bachbloesem Dieren heeft momenteel nog geen beheerder.

Meld je aan als beheerder voor de rubriek Bachbloesem Dieren Klik hier.

RSS over Bachbloesem DierenVragen over Bachbloesem Dieren via RSS. Klik hier.
RSS over Bachbloesem Dieren op jouw website?Vragen over Bachbloesem Dieren op jouw website? Klik hier.
Blijf op de hoogte via e-mail over Bachbloesem DierenVragen over Bachbloesem Dieren via E-mail. Klik hier.

kan de agressie van mijn kater omgevormd worden?

[Gesteld op: 18-09-2008]

Toelichting:
Ik heb in huis 3 honden en 4 katten, een jaar geleden is er een kater aan komen lopen die ik in de schuur te eten geef en elke dag veel aandacht geef. Tegen mij is hij erg lief en we hebben samen een vertrouwensband gekregen. Het is echter een enorme vechtersbaas, die iedere kat pakt die hij ziet. Twee van mijn katten durven al niet meer naar buiten en de ander durft het alleen met angst. De laatste kat (die nog erg jong is) die er bij is gekomen durf ik eigenlijk al niet meer naar buiten te laten gaan, maar die is zo gewend om naar buiten te gaan, dat dit wel moet. Met alle gevolgen van dien. Ik woon op een boerderij met veel ruimte en landerijen erom heen. Er is dus genoeg ruimte voor ieder. De agressieve schuurkat doe ik nu af en toe binnen, zodat de anderen veilig naar buiten kunnen. Maar dit kan ik natuurlijk ook niet heel de dag doen. Met een aanval waarschuwt hij ook niet, maar stort zich er boven op. Ik wil hem over twee weken laten castreren, maar aangezien hij al wat ouder lijkt weet ik niet of dit wel voldoende helpt. Is er een goede ondersteuning mogelijk via bachbloesemtherapie?
Antwoord:

Beste vragenstelster,

Er is zeker goede ondersteuning mogelijk met Bachbloesems, maar u zult zowel de aanloper als de rest van de kattenfamilie aan de bachbloesems moeten zetten, wwil e.e.a. effect sorteren.

Voor de overige katten:

  • Star of Bethlehem voor de schrik en de stress die ze hebben opgelopen, niet alleen door de nieuweling maar ook door andere oorzaken.

  • Walnut voor het ondersteunen bij het accepteren en leren omgaan met veranderingen in leefomgeving/huis én om minder beïnvloedbaar te worden door wat er om je heen gebeurt. Helpt ook nieuw gedrag aan te leren.

  • Mimulus voor de angst voor de agressieve kat en de angst om naar buiten te gaan. De angst zal hierdoor niet verdwijnen, maar er zal meet “lef” in de katten komen, ze zullen wat moediger worden. Angst is een normale emotie, die je niet hoeft uit te vlakken, alleen als het de overhand neemt, dán moet je ingrijpen en proberen weer de zaken in evenwicht te krijgen.

Voor de agressieve kat zou ik me eerst even conceentreren op ondersteuning bij de castratie:

  • Star of Bethlehem voor de recente of oude trauma's, pijn en verdriet en stress

  • Walnut voor het ondersteunen van de veranderingen die nu in zijn lichaam plaats gaan vinden, met het nieuwe evenwicht in de hormonale balans dat er komt na de operatie.

  • Vine voor het vechtersbaas-aspect.

In eerste instantie zou ik me op deze remedies concentreren. De veranderingen zullen geleidelijk aan plaatsvinden; merkt u dat er geen schot meer in de zaak zit, dan is het tijd om te kijken welke nieuwe remedies er dan weer aan de beurt kunnen komen. De remedies werken als het pellen van een ui, laagke voor laagje kom je bij de kern van het probleem.

Ik wens u sterkte met de katten en hoop dat zich binnenkort een nieuw soort verstandhouding installeert, een soort van gewapende vrede, waarbij alle katten vrijelijk binnen en buiten kunnen lopen. Wilt u meer informatie naar aanleiding van dit advies, of Bachbloesems in het algemeen, of wilt u een gebrukersflesje bestellen, dan verwijs ik u graag naar mijn speciale Bachbloesems voor Dieren site (in aanbouw) op www.ximenes-bachbloesems.nl

Vriendelijke groet,

Beantwoord door:
Gratis Adviseurs
www.gratisadviseurs.nl


Gerelateerde vragen aan kan de agressie van mijn kater omgevormd worden?:

Moederpoes blaast en is agressief naar kater
      [Gesteld in Katten]
2007-04-13 09:19:44
kater en kater bijelkaar?
      [Gesteld in Katten]
2008-04-23 19:48:59
een kat erbij?
      [Gesteld in Katten]
2008-04-28 08:37:25
we hebben een kater wat is beter: een poes of een kater erbij
      [Gesteld in Kattengedrag]
2008-07-07 19:09:27
Kater 14jaar wordt gedomineerd kater 6 jaar
      [Gesteld in Kattengedrag]
2008-07-20 11:46:07

Gemiddelde score Bachbloesem Dieren: 0.0 (0x gestemd)

Wat voor cijfer geeft u dit antwoord?

 
10

 
Versturen via e-mail aan vrienden?
 
Uw Naam:
Uw Email:
Naam bekende:
Email bekende:
+ meer vrienden invoeren
 
Message:
Check:
 Disclaimer | Sitemap | Archief | Links | 100 laatste vragen | Populair archief

Top 3 adviseurs

Uw banner hier?

Concept & Realisatie Webshop+