Opslaan in favorieten
Uitgebreid zoeken
Nederlandse versie: Gratis Adivseurs Usa version: Advisors 4 Free Version franÁaise: Conseils Gratuits Versione italiana: consigligratuiti.it Belgische versie: gratisadviseurs.be Versiůn espaŮola : Consejeros Gratis Deutsche Version: Gratis Beraten
U bevindt zich hier:Home » Zakelijk & Financieel » Financieel » Accountancy
Adverteren op deze site?

Direct vraag stellen?

Stel online je vraag in de rubriek Accountancy en krijg online een antwoord van de specialist in Accountancy

Zelf een vraag over Accountancy? Klik hier.
Meer vragen over Accountancy.
De huidige beheerder van de rubriek Accountancy:
Naam: A.P.de Ruyter RA
Bedrijf: A+a voor accountancy & advies
Reactiesnelheid: 13 uur
Waardering: 7.3 (van max. 10)
Meer informatie over A.P.de Ruyter RA vind je op de profielpagina.

Beheerder worden?

RSS over AccountancyVragen over Accountancy via RSS. Klik hier.
RSS over Accountancy op jouw website?Vragen over Accountancy op jouw website? Klik hier.
Blijf op de hoogte via e-mail over AccountancyVragen over Accountancy via E-mail. Klik hier.

Ben ik een zelfstandig ondrernemer???

[Gesteld op: 17-09-2008]

Toelichting:
Er is nog niemand die me een goed antwoord kan geven, kan ik als alphahulp als zelfstandig ondernemer aangemerkt worden zodat ik in aanmerking kom voor de zelfstandigenaftrek en starters aftrek? Dit geeft mij enorm veel voordeel als ik hier voor in aanmerking kom.


ēIk heb geen vaste dienstbetrekking bij een zorginstelling of zorgkantoor en verricht mijn taak op basis van een zelfstandige.

ēHierdoor voldoe ik ruim aan het vastgestelde urencriterium van 1225 uur voor een zelfstandig ondernemer.

ēIk werk voor 7 opdrachtgevers. De CliŽnt is mijn opdrachtgever en in overleg worden de werkzaamheden vastgesteld. De rol die het zorgkantoor speelt is alleen bemiddeling tussen de cliŽnt en mij. Typerend voor deze vorm van zorgverlening is dat de cliŽnt en alphahulp een arbeidsovereenkomst met elkaar afsluiten. De omvang van de in deze arbeidsovereenkomst afgesproken huishoudelijke zorg is gebaseerd op de door de gemeente afgegeven indicatie. De alphahulp verricht deze arbeid in opdracht van en onder regie van de cliŽnt. De CliŽnt betaalt vervolgens de alphahulp.

Rekeninghoudend met de voor hem geldende eigen bijdrage, krijgt de cliŽnt de betalingen vergoed via de instelling, die als administratiekantoor optreedt. Zonder bemiddeling van een instelling wordt deze zorg ingevolge de WMO niet vergoed.

Voor de hulpverlening is de cliŽnt de inkomstenafhankelijke, door de gemeente vast te stellen, eigen bijdrage verschuldigd. Op basis van de registratie van gewerkte uren wordt deze eigen bijdrage door het Centraal Administratie Kantoor dan wel door de gemeente bij de cliŽnt in rekening gebracht

ēArbeidsvoorwaarden en betaling De alfahulp valt niet onder een CAO. De CAO Thuiszorg is niet van toepassing, de CAO Schoonmaak ook niet. De alfahulp valt ook niet onder een collectieve pensioenvoorziening, zoals PGGM. Het uurtarief is afhankelijk van de gemeente waarin ik mijn werkzaamheden uitvoer. Maar bedraagt Ä 12,20 per uur. Er wordt op de betaling geen loonheffing (sociale premies en belastingen) ingehouden. Aan het eind van het jaar moet ik dit opgeven aan de belasting.

De alphahulp valt niet onder de verplichte werknemersverzekeringen (WW, WIA, WAO,ZW) hiervoor kan ik mij vrijwillig verzekeren, tegen betaling van premies.
Antwoord:

Uw vraag is niet moeilijk te beantwoorden. U geeft namelijk zelf aan dat er sprake is van arbeidsovereenkomsten tussen de client en u. Dat betekent dat u in loondienst bent, en dus per definitie niet als zelfstandige werkt. U ontvangt ook aan het eind van het jaar een jaaropgave van uw looninkomsten, die u moet opgeven aan de belastingdienst. Dit kan niet als u als zelfstandige zou werken.

U voldoet echter wel aan de fiscale voorwaarden om als zelstandige te worden beschouwd; u heeft meer dan 5 opdrachtgevers, en u besteed voldoende tijd aan de onderneming. U zou u op grond hiervan kunnen aanmelden bij de belastingdienst als zelfstandige. ALs zij u erkennen als zelfstandige, pas dan kunt u ook als zodanig werken. dat betekent dat u geen arbeidsovereenkomst moet afsluiten, maar een overeenkomst van opdracht tussen 2 partijen, waaruit duidelijk blijkt dat u niet in loondienst werkt. Voor de bestede tijd moet u dan facturen sturen.
Ik raad u aan om met de zorgbemiddelaar in contact te treden om na te gaan of deze werkwijze voor hun acceptabel is, en dat zij ook met u willen werken als u zich presenteert als zelfstandige. Als zij groen licht geven kunt u e.e.a. in gang zetten, want, zoals u zelf ook aangeeft, u kunt dan gebruik maken van aftrekposten voor ondernemers. Maar nu kan dat in ieder geval niet.

 

Beantwoord door:
A.P.de Ruyter RA
profielpagina

Subrubrieken binnen de rubriek Accountancy:
Code TabaksblatRA-Accountancy


Gerelateerde vragen aan Ben ik een zelfstandig ondrernemer???:

Heb je als ondernemer ook recht op een uitkering?
      [Gesteld in Wet Werk en Bijstand]
2009-02-23 17:05:06
ik ben zzper heb ik recht op uitkering
      [Gesteld in Wet Werk en Bijstand]
2009-03-22 00:14:14
kan ik als startend ondernemer bijstand krijgen?
      [Gesteld in Wet Werk en Bijstand]
2009-06-09 19:29:58
naheffing btw damesdeel
      [Gesteld in Prostitutie]
2008-04-30 15:06:06
Zzper zonder werk wat nu?
      [Gesteld in Wet Werk en Bijstand]
2011-08-07 17:39:41

Gemiddelde score Accountancy: 7.2 (994x gestemd)

Wat voor cijfer geeft u dit antwoord?

 
10

 
Versturen via e-mail aan vrienden?
 
Uw Naam:
Uw Email:
Naam bekende:
Email bekende:
+ meer vrienden invoeren
 
Message:
Check:
 Disclaimer | Sitemap | Archief | Links | 100 laatste vragen | Populair archief

Top 3 adviseurs

Uw banner hier?

Concept & Realisatie Webshop+