Opslaan in favorieten
Uitgebreid zoeken
Nederlandse versie: Gratis Adivseurs Usa version: Advisors 4 Free Version franšaise: Conseils Gratuits Versione italiana: consigligratuiti.it Belgische versie: gratisadviseurs.be Versiˇn espa˝ola : Consejeros Gratis Deutsche Version: Gratis Beraten
U bevindt zich hier:Home » Huis & Tuin » Huisdieren » Katten
Adverteren op deze site?

Direct vraag stellen?

Stel online je vraag in de rubriek Katten en krijg online een antwoord van de specialist in Katten

Zelf een vraag over Katten? Klik hier.
Meer vragen over Katten.

Beheerder worden?

De rubriek Katten heeft momenteel nog geen beheerder.

Meld je aan als beheerder voor de rubriek Katten Klik hier.

RSS over KattenVragen over Katten via RSS. Klik hier.
RSS over Katten op jouw website?Vragen over Katten op jouw website? Klik hier.
Blijf op de hoogte via e-mail over KattenVragen over Katten via E-mail. Klik hier.

Poes wil niet meer op de kattenbak na komst baby

[Gesteld op: 12-09-2008]

Toelichting:
Onze poes (ruim 3 jaar oud) wil sinds de komst van onze baby niet meer op de kattenbak. Sinds de geboorte van onze dochter heeft ze 1x in de woonkamer gepoept en 1x op ons bed geplast (terwijl wij er in lagen!). Gelukkig is ze veel buiten en doet daar haar behoefte, maar we willen graag dat ze ook haar bak weer gaat gebruiken (ook met de winter op komst).
Wat kunnen we doen?
(er is geen mogelijkheid voor een andere plek voor de bak)
Antwoord:

Ik heb een algemeen stukje over onzindelijkheid onder deze vraag gezet, omdat er zoveel vragen over onzindelijkheid komen.  Als u wilt ontdekken of de onzindelijkheid wat met de kattenbak te maken heeft dan zult u echter ook een kattenbak bij moeten plaatsen in de buurt van de plaatsen of op een plaats waar de kat nu onzindelijk is.  Deze kan als de kat weer zindelijk is, langzaam verplaatst worden naar een meer wenselijke plaats.

In het algemeen zijn er veel verschillende oorzaken mogelijk, waarom een kat onzindelijk is. Een kat kan bijvoorbeeld onzindelijk zijn omdat er een keer een reden was waardoor hij de kattenbak niet kon/wou gebruiken (niet schoon genoeg, niet bereikbaar, ander kattengrit in bak e.d.). Hij zoekt dan een alternatief dat ook aantrekkelijk is om op te plassen.  Katten kunnen ook onzindelijk zijn om een medische reden (blaasgruis, blaasontsteking e.d.).  Bij zowel de onzindelijkheid met een medische oorzaak als de onzindelijkheid omdat de kattenbak niet aantrekkelijk genoeg is zie je meestal een flinke plas op de plasplaats, niet een klein beetje plas. Heeft een kat eenmaal een aantal malen op een andere plek geplast en dit beviel hem, dan kan er vervolgens sprake zijn van aangeleerd gedrag. Dan zijn er nog een paar veel lastiger te behandelen oorzaken van onzindelijkheid en dit zijn stress en territoriaal gedrag. Katten sproeien dan vaak ook (maar niet altijd) en dit gedrag is zo moeilijk te verhelpen, omdat het territorium markeren in feite normaal gedrag is voor een kat. Sproeien en markeren kan zowel door katers als door poezen gedaan worden en kan o.a. veroorzaakt worden door: stress, te veel katten in huis, vreemde geuren die in huis gebracht worden, verlatingsangst, ander ritme/meer/minder van huis van eigenaar, verandering van gezinssamenstelling, vreemde katten buiten enz., enz. 

Onzindelijkheidsproblemen zijn op te lossen als het lukt om de oorzaak te achterhalen en deze te behandelen/weg te nemen.  Daarnaast is het belangrijk dat de kat het verkeerd aangeleerde gedrag weer af leert. Omdat er zoveel verschillende oorzaken kunnen zijn voor de onzindelijkheid kan het raadzaam zijn, als u zelf de oorzaak niet kunt achterhalen, een consult aan te vragen bij een kattengedragstherapeut. Deze kan dan samen met u op zoek gaan naar de oorzaak en u helpen het gedrag weer in goede banen te leiden.

 

Beantwoord door:
Gratis Adviseurs
www.gratisadviseurs.nl

Subrubrieken binnen de rubriek Katten:
KattengedragKattenvoeding


Gerelateerde vragen aan Poes wil niet meer op de kattenbak na komst baby:

waar moet ik op letten bij een arbeidsovereenkomst
      [Gesteld in Personeelsmanagement]
2007-03-13 09:35:40
Na 1 september 2003 een huis kopen
      [Gesteld in Advocaten-Zuid Holland]
2007-08-12 21:41:08
wanneer loon na ontslag?
      [Gesteld in Advocaten-Friesland]
2008-07-18 11:00:06
hoe rosei collis handvoeden ?
      [Gesteld in Parkieten]
2010-04-14 15:33:12
Bedrijf verkopen,maar verhuurder wil niet meewerke
      [Gesteld in Zakelijke Dienstverlening]
2012-03-27 21:45:55

Gemiddelde score Katten: 0.0 (0x gestemd)

Wat voor cijfer geeft u dit antwoord?

 
10

 
Versturen via e-mail aan vrienden?
 
Uw Naam:
Uw Email:
Naam bekende:
Email bekende:
+ meer vrienden invoeren
 
Message:
Check:
 Disclaimer | Sitemap | Archief | Links | 100 laatste vragen | Populair archief

Top 3 adviseurs

Uw banner hier?

Concept & Realisatie Webshop+