Opslaan in favorieten
Uitgebreid zoeken
Nederlandse versie: Gratis Adivseurs Usa version: Advisors 4 Free Version franšaise: Conseils Gratuits Versione italiana: consigligratuiti.it Belgische versie: gratisadviseurs.be Versiˇn espa˝ola : Consejeros Gratis Deutsche Version: Gratis Beraten
U bevindt zich hier:Home » Gezondheid » Seksualiteit » Prostitutie
Adverteren op deze site?

Direct vraag stellen?

Stel online je vraag in de rubriek Prostitutie en krijg online een antwoord van de specialist in Prostitutie

Zelf een vraag over Prostitutie? Klik hier.
Meer vragen over Prostitutie.
De huidige beheerder van de rubriek Prostitutie:
Naam: Karel Danko
Bedrijf: Adult entertainment company
Reactiesnelheid: 24 uur
Waardering: 7.8 (van max. 10)
Meer informatie over Karel Danko vind je op de profielpagina.

Beheerder worden?

RSS over ProstitutieVragen over Prostitutie via RSS. Klik hier.
RSS over Prostitutie op jouw website?Vragen over Prostitutie op jouw website? Klik hier.
Blijf op de hoogte via e-mail over ProstitutieVragen over Prostitutie via E-mail. Klik hier.

ben ik in loondienst?

[Gesteld op: 09-09-2008]

Toelichting:
Geachte meneer Danko

ik werk in een club sinds kort krijg ik loonstroken, mijn bruto loon is niet het bedrag wat ik verdien, werkgever zegt dat hij daar BTW al vanaf heeft gehaald maar het staat niet op papier. ik heb ook geen contract gekregen.
Ik snap er weinig van, en ik moet toch ook aan kunnen tonen dat ik BTW betaal? Moet ik wel BTW betalen? en zoja moet dat toch ook op de loonstroken staan? Wat zijn mijn rechten en plichten als ik in een club werk? hopelijk kan uw mij antwoord geven.

patricia
Antwoord:

Ja nog maals hier onder volgt een voorbeeld berekening.

Je werkt in een club. Dan teken je een contract =Opting-In Overeenkomst. De club houd dan voor jou de volgende onderdelen in. namelijk

A - de BTW a 19% - B - Loonbelasting a 36 of 16% afhankelijk of je alleen in deze club werkt of dat je nog ergens anders werkt of een andere normale baan hebt en dan onderdeel C - ZWV is een gedeelte ziekteverzekeringswet = 4.4% Dat moet de exploitant voor jou inhouden en afdragen aan de belastingdienst. Dit dient via een contract op papier te staan. Daarbij dient hij in overleg met jou je iedere week of iedere maand een loonstrook te geven en het eind van het jaar jou een jaaropgave toe te zenden, dit kan ook anoniem bij jou boekhouder of dat je het zelf ophaalt, dit moet je dan niet vergeten. Als je geen contract hebt kan je bij het PIC via mariska majoor via een telefoontje laten weten dat het niet goed is in de club waar je werkt. Dan belt zij de Belastingdienst en die gaat kijken of er geen fouten worden gemaakt. Ook kan je zelf de Belastingdienst bellen in de regio waar de club zich bevind. Of binnenstappen bij een BD kantoor bij  jou in de buurt. Tot zover wat jij kunt doen. Nu volgt een voorbeeld van een berekening

Je werkt in club x - je spreekt af dat er 120 euro voor 1 uur word gerekent en je werkt op 50/50 basis. Dan geeft dat de volgende berekening. Op 120 euro dient de exploitant 19,16 euro BTW af tehalen en af te dragen.  Dus blijft er van de 120 euro - 19.16 euro = 100,84 euro over om te verdelen. dus 50.42 voor de exloitant en 50euro voor jou. Van deze 50.42 euro moet hij 20% onbelaste onkosten vergoeding af trekken = 10.42 (komt er later weer bij) blijft er over 40,34 over. dan moet hij 16% inhouden aan loonbelasting = 6.45 en 4.4% ZVW = 2.06 dat is totaal 8.51 welke van 40.34 af gaat en dan blijft er over 31.83 hier dien je dan je onbelaste onkostenvergoeding bij op te tellen dat was 10.42, kom je op jouw verdiensten uit op 41.91.

op http://www.v-e-r.nl/rapporten/opting-in staat helemaal onderaan de rekenmodule als je deze download kan je zelf aan het rekenen gaan let wel op 2 dingen. 1 gebruik de 2 de pagina van dit excel bestand vul alleen de gele vakjes in. het eerste vakje is hetbedrag wat de klant totaal betaalt. het 2de vakje is de verdeling tussen jou en de exploitant in procenten als je op 50/50 bassis werkt dan vul je 50 in als jij 60 procent krijgt dan vul je 40 procent in en als de club 60% neemt vul je 60 in dit vakje. LETOP dit is het percentage wat de club neemt over je verdiensten. In het derde vakje zet je de extra inkomsten neer die de club voor jou opgeeft zoals anaal of PZC let op dit moet ook beschreven zijn in je Opting-in overeenkomst dat je deze diensten doet anders moet je op papier laten zetten dat je dit niet doet, dan hoef je hier ook geen extra belasting over te betalen. TIP altijd laten opschrijven dat je geen extra diensten doet. tenzij een Belasting Inspecteur mt jou op de kamer zit en daadwerkellijk met jou de daad verricht zonder dat je dit weet, komen ze hier niet achter. En als je voor champagne en Picolo of cocktails provisie krijgt moet dit ook beschreven worden en ook dit kan je in de rekenmodule invoeren. Dus zoals je hierop ziet kan je zelf controleren of wat jij verdient klopt.

Jij zelf hoeft geen BTW te betalen De club moet dat voor jou inhouden. Sommige clubs zoals ik geven wel het bedrag aan wat ingehouden word aan btw zodat iedereen kan zien hoe of wat. Echter niet iedere club kiest hiervoor.

http://www.v-e-r.nl/rapporten/opting-in  kun je ook de brochures vinden die voor de dames in de kleedruimtes dienen te worden neergelegd. Ook vindje de info waaraan de club moet voldoen en kan er een verklaring voor de Belastingdienst worden gedownload. Open gewoon alle linken en lees het door dan kom je erachter wat de exploitant wel maar ook niet mag.

Nou ik hoop dat ik je hiermee op weg heb geholpen.

Groetjes Karel 06-2345-7008 Ben zelf ook bezig met eigen club...

Beantwoord door:
Karel Danko
profielpagina


Gerelateerde vragen aan ben ik in loondienst?:

betalen prostituees belasting?
      [Gesteld in Prostitutie]
2007-03-13 15:53:53
Loondienst of zelfstandig?
      [Gesteld in Prostitutie]
2007-12-23 01:24:27
stichting met directeur - geen loondienst?
      [Gesteld in Bedrijfsformules]
2009-10-16 13:41:16
Kerasos, heb uwv gebeld
      [Gesteld in Prostitutie]
2012-10-21 09:29:26
Beheersstichting met stichtingen eronder
      [Gesteld in Bedrijfsformules]
2013-09-30 08:31:23

Gemiddelde score Prostitutie: 7.8 (282x gestemd)

Wat voor cijfer geeft u dit antwoord?

 
10

 
Versturen via e-mail aan vrienden?
 
Uw Naam:
Uw Email:
Naam bekende:
Email bekende:
+ meer vrienden invoeren
 
Message:
Check:
 Disclaimer | Sitemap | Archief | Links | 100 laatste vragen | Populair archief

Top 3 adviseurs

 • Ron Jedema
  9.3
 • Ad Appel
  9.0
 • Anita
  9.0
 • Totalen:

  Vragen:  258139
  Beheerders:  1029

  Gemiddelden:

  Reeds beantwoord:  99 %
  Reactiesnelheid:  172 uur
  Waardering:  7.9
Uw banner hier?

Concept & Realisatie Webshop+