Opslaan in favorieten
Uitgebreid zoeken
Nederlandse versie: Gratis Adivseurs Usa version: Advisors 4 Free Version franšaise: Conseils Gratuits Versione italiana: consigligratuiti.it Belgische versie: gratisadviseurs.be Versiˇn espa˝ola : Consejeros Gratis Deutsche Version: Gratis Beraten
U bevindt zich hier:Home » Huis & Tuin » Interieur » Interieur-Zuid Holland
Adverteren op deze site?

Direct vraag stellen?

Stel online je vraag in de rubriek Interieur-Zuid Holland en krijg online een antwoord van de specialist in Interieur-Zuid Holland

Zelf een vraag over Interieur-Zuid Holland? Klik hier.
Meer vragen over Interieur-Zuid Holland.

Beheerder worden?

De rubriek Interieur-Zuid Holland heeft momenteel nog geen beheerder.

Meld je aan als beheerder voor de rubriek Interieur-Zuid Holland Klik hier.

RSS over Interieur-Zuid HollandVragen over Interieur-Zuid Holland via RSS. Klik hier.
RSS over Interieur-Zuid Holland op jouw website?Vragen over Interieur-Zuid Holland op jouw website? Klik hier.
Blijf op de hoogte via e-mail over Interieur-Zuid HollandVragen over Interieur-Zuid Holland via E-mail. Klik hier.

Kleur muren en gordijnen in woonkamer

[Gesteld op: 07-09-2008]

Toelichting:
In mijn nieuwe ruime woonkamer (44m2) heb ik heel veel lichtinval. De kamer loopt in een soort van vierkant, alleen is er een hoek uit voor de hal en toilet, zodat het meer op een grote L-vorm lijkt. De kortste zijde (tevens de muur van de voordeur) beslaat een groot raam (op het noorden) en geen muur. De tegenovergestelde zijde heeft een grote schuifpui (op het zuiden) met zicht in de tuin en daarnaast nog een groot raam (tevens op het zuiden). Beiden van plafond tot aan de grond. Daar tussenin en tussen de ramen en de hoeken een klein stukje muur (alle 3 ong 50 cm breed). De daar tussenliggende binnenmuur is aan de ene kant een lange muur (ong 8 meter lang) die in het midden onderbroken wordt door een koof waar de schoorsteen achter loopt en daartegenover een kortere muur met een mooie gestucte toog naar de woonkeuken. De vloer is eiken, een blanke cremekleur. De hoekbank is zwarte stof met een aantal glanzende zilvergrijze kussens met zwarte geborduurde bloemen. Het dressoir, eettafel en de kaaskast zijn koloniaal en de salontafel is fossielsteen wit. Ik houd van rustig en geen tierelantijntjes, niet te veel kleur in de basis. Kleur kan ik met kussens en kaarsen makkelijk wisselen, dus de gordijnen/muren moeten overal bij staan. Assecoires wil ik met chique zwart, wit en chroom en evt een knalkleur fychia. Voor de gordijnen wil ik witte inbetween. Aan beide kanten over de gehele breedte van de muur van plafond tot op de grond. Nu is mijn vraag of ik alle muren beter wit kan houden of is het mooier als ik 1 muur in een greige teint verf en zo ja welke muur? Ben bang dat de lange muur dan te donker wordt, maar de gordijnen die op de zijden hangen die tegen de lange muur aangrenzen steken dan wel mooi af, anders wordt het misschien te wit allemaal??? De muur met de toog wil ik wit houden voor de overloop aan de binnenkant van de toog naar de keuken, die is namelijk ook wit. Ik vind het wel belangrijk dat de kamer zijn ruimtelijkheid blijft behouden en het niet te klein gaat tonen. Ik hoop dat u mij kunt helpen.
Antwoord:

U hebt een duidelijke beschrijving gegeven, alleen bij de binnenmuur kan ik me niet echt een voorstelling maken (het blijft internet). Op zich kun je aan rustige basis van zwart, wit en chroom wel wat greige- of levertinten toevoegen. Deze kleur geeft nl. net iets meer warmte en zwakt het scherpe contrast tussen zwart/wit/chroom wat af. Toch blijft de basis dan neutraal, zodat je toch af en toe eens van accentkleur kunt wisselen.

Ik weet natuurlijk niet hoe de toogmuur aan de keukenkant is (staat er keukenblok tegen aan, kleur v.d. keuken, enz.), maar het kan leuk zijn om in de woonkamer een greigetint op een kortere muur toe te passen en de kleur dan aan de keukenkant van de toogmuur terug te laten komen. De toogmuur + de binnenkant/onderkant (dus waar je de dikte van de muur ziet) blijft dan wit, evenals de woonkamerkant van de toogmuur.

Wil je echt een goed kleuradvies, compleet met kleurnummers, waarvan je vrijwel zeker weet, dat je de juiste kleur verf koopt (persoonlijke smaak blijft natuurlijk altijd meespelen), dan kun je beter een kleuradvies bij je thuis vragen. Juiste kleuren zijn moeilijk te bepalen van achter de pc, als je de precieze kleuren niet in het echt ziet/hebt gezien. Bovendien speelt lichtinval ook een grote rol (al begrijp ik uit je beschrijving, dat jullie heel veel lichtinval hebben) op de diepte (donkerte) van de kleur.

Met vriendelijke groet,

Ingrid Gommers

Interieuradviesbureau Huis & Interieur

www.huis-en-interieur.com 

 

Beantwoord door:
Gratis Adviseurs
www.gratisadviseurs.nl


Gerelateerde vragen aan Kleur muren en gordijnen in woonkamer:

Welke kleur gordijnen moeten we kiezen?
      [Gesteld in Inrichting]
2010-03-08 10:15:42
Kleur vouwgordijnen?
      [Gesteld in Interieur-Noord Brabant]
2010-05-25 23:13:12
Kleur muur bij houten vloer
      [Gesteld in Interieur-Noord Holland]
2011-01-31 23:44:31
Welke kleur schilderij, andere snuisterijen kamers
      [Gesteld in Interieur-Noord Brabant]
2009-11-12 12:35:29
Wat voor soort, kl (over)gordijnen bij grote rame
      [Gesteld in Interieur-Noord Brabant]
2008-11-19 12:07:41

Gemiddelde score Interieur-Zuid Holland: 0.0 (0x gestemd)

Wat voor cijfer geeft u dit antwoord?

 
10

 
Versturen via e-mail aan vrienden?
 
Uw Naam:
Uw Email:
Naam bekende:
Email bekende:
+ meer vrienden invoeren
 
Message:
Check:
 Disclaimer | Sitemap | Archief | Links | 100 laatste vragen | Populair archief

Top 3 adviseurs

Uw banner hier?

Concept & Realisatie Webshop+