Opslaan in favorieten
Uitgebreid zoeken
Nederlandse versie: Gratis Adivseurs Usa version: Advisors 4 Free Version franšaise: Conseils Gratuits Versione italiana: consigligratuiti.it Belgische versie: gratisadviseurs.be Versiˇn espa˝ola : Consejeros Gratis Deutsche Version: Gratis Beraten
U bevindt zich hier:Home » Gezondheid » Geestelijke Gezondheid » Psychiatrie
Adverteren op deze site?

Direct vraag stellen?

Stel online je vraag in de rubriek Psychiatrie en krijg online een antwoord van de specialist in Psychiatrie

Zelf een vraag over Psychiatrie? Klik hier.
Meer vragen over Psychiatrie.
De huidige beheerder van de rubriek Psychiatrie:
Naam: Samed
Bedrijf: Parlan kind en jeugd
Reactiesnelheid: 1295 uur
Waardering: 0.0 (van max. 10)
Meer informatie over Samed vind je op de profielpagina.

Beheerder worden?

RSS over PsychiatrieVragen over Psychiatrie via RSS. Klik hier.
RSS over Psychiatrie op jouw website?Vragen over Psychiatrie op jouw website? Klik hier.
Blijf op de hoogte via e-mail over PsychiatrieVragen over Psychiatrie via E-mail. Klik hier.

Hoe vertel ik het mijn vriend?

[Gesteld op: 10-04-2007]

Toelichting:
Ik ben 35 jaar en mijn vriend is 41. We zijn 5 en een half jaar bij elkaar. Er is geen passie tussen mijn vriend en mij, ik hou wel van hem, maar ik ben niet verliefd op hem. En ik denk dat hij ook niet verliefd op mij is, want wij hebben ondertussen maar 2 keer per jaar ongeveer sex met elkaar. Dit komt meer door hem dan door mij, maar voor mij hoeft het ook niet. Ik wil het eigenlijk uit maken met hem, ook omdat het voor mij en voor hem beter is, maar ik wil hem niet kwetsen..hij vind het volgens mij wel goed zo. Een ander probleem dat ik heb, is dat het niet makkelijk is om hier in de buurt een woning te vinden en ik heb een hele goede baan hier in de buurt die ik niet kwijt wil. En als we uit elkaar gaan, moet ik dit huis verlaten daar hij de eigenaar ervan is. We betalen wel allebei hypotheek erover. Mijn vriend en ik praten niet over serieuze zaken, omdat hij geen prater is. Dus ik weet niet hoe ik dit aan moet pakken.
Antwoord:
Als ik het zo lees dan lijkt het alsof jullie meer een broer-zus relatie hebben dan een man-vrouw relatie. Alsof jullie als maatjes met elkaar om gaan of zijn gegaan en dat dat voor een tijd wel okÚ en goed was maar dat je nu volwassen wordt op dit punt en een soort van het huis uit wilt. Alsof je er aan toe bent dit ouderlijk huis te gaan verlaten en de wereld in te trekken als volwassen vrouw. Alsof je een nieuw pad in wilt slaan. Klopt dit?? Vaak wil dit niet zeggen dat het oude pad niet goed was, maar vaak is het zo dat het pad op een gegeven moment voldoende onderzocht en bewandeld is en dat je een nieuw pad wilt gaan onderzoeken die niet synchroon loopt met het pad van je vriend.

Ik kan me goed voorstellen hoor, dat het moeilijk is om een dergelijk gesprek met je vriend te beginnen. Als je hem dit niet kan vertellen of durft te vertellen is het vaak raadzaam om een derde partij in te schakelen die als tussenpersoon aanwezig kan zijn bij ÚÚn of meerdere gesprekken. Iemand die het gesprek een soort van vertaald of in banen leidt. Vaak kan een goede relatietherapeut daar een goede rol in spelen. Of, als dit te zwaar klinkt voor jou en misschien vooral voor je vriend, dan kan een wat neutraler persoon, als een huisarts, maatschappelijk werker of misschien een priester of pastoor, vaak ook voldoen.

Het vinden van een woning is inderdaad een heel ander probleem. En in deze tijd vaak een groot probleem. Vooral voor mensen die gaan scheiden of anderzins uit elkaar gaan. Het lijkt me zo wie zo slim om je vandaag al te gaan inschrijven bij een aantal woningbouwverenigingen, als je dit niet al gedaan hebt. Het hangt er uiteraard vanaf in welke regio je woont of wilt wonen, maar in een regio als bijvoorbeeld de randstad kan het een heel aantal jaren duren voor je een woning hebt. En je komt zeker niet in aanmerking voor een urgentieverklaring op de gronden die je beschrijft. Urgentieverklaringen geven ze tegenwoordig weinig meer af. Dan moet je situatie wel heel extreem of zelfs levensbedreigend zijn. Je zou particulier wel kunnen kijken. Bijvoorbeeld bij Vesteda, Direct Wonen of zoiets dergelijks. Misschien zou je ook wel tijdelijk bij familie kunnen wonen in de tussentijd?

Maar als hij de eigenaar van de woning is en jij hebt meebetaald aan de hypotheek van de woning, dan lijkt het mij dat je wel bepaalde rechten hebt op financieel gebied. Maar dit weet ik niet zeker. Daar zou je eens informatie over kunnen opvragen bij een advocaat, rechtswinkel, juridisch loket of soortgelijke instantie. Ik ben niet thuis in rechten. Of wellicht kan je deze vraag neerleggen bij een adviseur op deze site die wel gespecialiseerd is in dit onderwerp.

Ik hoop dat ik uw vraag voldoende beantwoord heb. Ik wens u veel moed, kracht en licht toe bij het vinden van uw nieuwe pad.

Vriendelijke groet, Brigitte
Beantwoord door:
Gratis Adviseurs
www.gratisadviseurs.nl


Gerelateerde vragen aan Hoe vertel ik het mijn vriend?:

Wat betekend mijn droom?
      [Gesteld in Geesteswetenschappen]
2010-10-10 11:51:37
Is het terecht dat ik me blijf schamen?
      [Gesteld in Mensen]
2011-05-10 16:56:25
Is mijn wantrouwen in mijn vriend terecht?
      [Gesteld in Relatieproblemen]
2011-06-20 15:59:18
Wat kan ik hieraan doen?
      [Gesteld in Relatieproblemen]
2012-05-05 22:35:06
hoe krijg ik mijn beste vriend terug?
      [Gesteld in Relaties]
2012-05-31 23:39:36

Gemiddelde score Psychiatrie: 0.0 (0x gestemd)

Wat voor cijfer geeft u dit antwoord?

 
10

 
Versturen via e-mail aan vrienden?
 
Uw Naam:
Uw Email:
Naam bekende:
Email bekende:
+ meer vrienden invoeren
 
Message:
Check:
 Disclaimer | Sitemap | Archief | Links | 100 laatste vragen | Populair archief

Top 3 adviseurs

Uw banner hier?

Concept & Realisatie Webshop+