Opslaan in favorieten
Uitgebreid zoeken
Nederlandse versie: Gratis Adivseurs Usa version: Advisors 4 Free Version franšaise: Conseils Gratuits Versione italiana: consigligratuiti.it Belgische versie: gratisadviseurs.be Versiˇn espa˝ola : Consejeros Gratis Deutsche Version: Gratis Beraten
U bevindt zich hier:Home » Gezondheid » Kinderen » Seksueel Misbruik » Incest
Adverteren op deze site?

Direct vraag stellen?

Stel online je vraag in de rubriek Incest en krijg online een antwoord van de specialist in Incest

Zelf een vraag over Incest? Klik hier.
Meer vragen over Incest.

Beheerder worden?

De rubriek Incest heeft momenteel nog geen beheerder.

Meld je aan als beheerder voor de rubriek Incest Klik hier.

RSS over IncestVragen over Incest via RSS. Klik hier.
RSS over Incest op jouw website?Vragen over Incest op jouw website? Klik hier.
Blijf op de hoogte via e-mail over IncestVragen over Incest via E-mail. Klik hier.

Is dit de oorzaak van alles?

[Gesteld op: 03-09-2008]

Toelichting:
Ik ben enig kind, nu 50. Gelukkig getrouwd. Drie zonen. In mijn jeugd was het niet normaal thuis. Mijn moeder, schipperskind, dronk en sloeg en ik wist nooit precies hoe ze zou zijn. Ik mocht me zelf niet aanraken of van mezelf houden en ze torperdeerde alle contact met mijn vader, hoewel ze in het begin een gelukkig huwelijk hadden, dacht ik. Ik ben op mijn 8ste een keertje aangerand, niet verkracht, en toen was mijn moeder woedend op me. Ze wilde niet dat de politie werd ingeschakeld en ze beschuldigde me dat door mijn schuld het schip vertraging opliep. Het feit dat mijn vader die politie toen niet heeft gewaarschuwd vind ik veel erger dan die kerel die zo nodig aan me moest zitten. Mijn moeder haatte ik toen al, geloof ik, door het gemep met de mattenklopper. Ik ben er heel onzeker en als kind erg eenzaam van geworden, ik denk nu tenminste dat dat gedrag van mijn moeder de oorzaak daarvan was. Niemand hielp me. Er over praten kwam nooit in me op. met wie dan? Op de lagere school werden kinderen door de onderwijzers in elkaar gemept bij ongewenst gedrag. Daar bouw je ook geen vertrouwensrelatie mee op. En ik voelde wel van alles, maar ik bracht het niet onder woorden. Denk nog steeds dat ik inderdaad degene was die niet deugde, ook al lees ik er wel andere dingen over als het om kindermishandeling gaat en zo. Ik was geen gemakkelijk kind, denk ik, Mijn vader is allang dood, hij was zeeman en in mijn jeugd kende ik hem niet echt. Later veel ruzie mee gehad, mijn moeder reageerde dan als clown. Vorig jaar kwam mijn nicht me vertellen dat mijn moeder door onze opa die in 1942 is overleden, sexueel misbruikt is, dat had ze haar verteld. Ik wist niet goed wat te zeggen, geloofde het misschien niet, heb het er nooit meer meer die nicht over gehad en met mijn moeder durfde ik niet aan. Ik wilde haar als kind geen verdriet doen en zei ook nooit dat ik gepest was en zo. Ik kan haar nu nog geen verdriet doen al zei mijn vader me jaren geleden dat het mijn schuld is dat ze gek was. Ze is nu dement. Ik wil me niet aanstellen, maar ik denk dat als het waar is, dat ik dan kan verklaren waarom ze was zoals ze is. Ik durf mijn moeder geen arm om de schouder te leggen zoals de verpleegsters en zo wel doen. Ik zit nu te janken. Ik wil antwoord van haar maar ik kan haar niks vragen. Het klinkt erg verward. Misschien is het ook allemaal wel heel anders, maar ik ga steeds meer denken van niet. Wat denkt u ervan? Ik wil dit van me af zetten het gaat me teveel beheersen.
Antwoord:

Hallo,

Jou brief gelezen en hieruit kan je zeggen dat het geen makkelijk leven is geweest.  Zo zie je dat een kind van 8 de elende van een verkeerde aanraking het hele leven met zich mee kan dragen.  En dan het negatieve wat dit alles met zich mee brengt.  

Ik raad u aan eens onder hypnose te gaan om van het probleem af te komen.    Maar leg uw arm nou eens wel om de schouders van uw moeder dan bent u bevrijd van de last en angst... want dan heeft u zichzelf overwonnen en bent u bevrijd van de angsten.

Doe het nou wel eens....

André van Well

Beantwoord door:
Gratis Adviseurs
www.gratisadviseurs.nl


Gerelateerde vragen aan Is dit de oorzaak van alles?:

WAT IS VCS
      [Gesteld in Chronisch Vermoeidheidssyndroom]
2007-10-11 23:00:27
Welke bachremedies tegen burnout
      [Gesteld in Bach Bloesem Remedies]
2009-07-20 13:12:31
Hoe ziet het hiernamaals eruit?
      [Gesteld in Dood]
2012-08-09 23:09:42
Minuren mee naar volgend kalenderjaar...mag dat?
      [Gesteld in Advocaten-Friesland]
2011-03-21 11:02:33
Erfrecht
      [Gesteld in Suriname]
2012-05-18 19:28:43

Gemiddelde score Incest: 0.0 (0x gestemd)

Wat voor cijfer geeft u dit antwoord?

 
10

 
Versturen via e-mail aan vrienden?
 
Uw Naam:
Uw Email:
Naam bekende:
Email bekende:
+ meer vrienden invoeren
 
Message:
Check:
 Disclaimer | Sitemap | Archief | Links | 100 laatste vragen | Populair archief

Top 3 adviseurs

Uw banner hier?

Concept & Realisatie Webshop+