Opslaan in favorieten
Uitgebreid zoeken
Nederlandse versie: Gratis Adivseurs Usa version: Advisors 4 Free Version franšaise: Conseils Gratuits Versione italiana: consigligratuiti.it Belgische versie: gratisadviseurs.be Versiˇn espa˝ola : Consejeros Gratis Deutsche Version: Gratis Beraten
U bevindt zich hier:Home » Zakelijk & Financieel » Advocaten » Persoonsrecht En Familierecht
Adverteren op deze site?

Direct vraag stellen?

Stel online je vraag in de rubriek Persoonsrecht en familierecht en krijg online een antwoord van de specialist in Persoonsrecht en familierecht

Zelf een vraag over Persoonsrecht en familierecht? Klik hier.
Meer vragen over Persoonsrecht en familierecht.

Beheerder worden?

De rubriek Persoonsrecht en familierecht heeft momenteel nog geen beheerder.

Meld je aan als beheerder voor de rubriek Persoonsrecht en familierecht Klik hier.

RSS over Persoonsrecht en familierechtVragen over Persoonsrecht en familierecht via RSS. Klik hier.
RSS over Persoonsrecht en familierecht op jouw website?Vragen over Persoonsrecht en familierecht op jouw website? Klik hier.
Blijf op de hoogte via e-mail over Persoonsrecht en familierechtVragen over Persoonsrecht en familierecht via E-mail. Klik hier.

toekenning gezamelijk ouderlijk gezag

[Gesteld op: 03-09-2008]

Toelichting:
Goeden morgen,
Mijn vriend heeft een zoontje van 3 waar hij een goede relatie mee heeft. De moeder van zijn zoontje heeft alleen het gezag en mijn vriend wil gezamelijk gezag aanvragen.

De communicatie tussen moeder en vader is ver beneden pijl. Mediation wordt door moeder stopgezet, terwijl vader graag op die manier afspraken wil maken met moeder over hun zoontje.

Vader probeert de communicatie te verbeteren, moeder doet er alles aan om niet te communiceren.

Hoe zal een rechter in deze beslissen als de vader gezamelijk gezag aanvraagt ? Wij (partner en ik) zijn beiden bang dat moeder bewust niet wil communiceren om het gezamelijk gezag tegen te houden. Kan ze dat, mag ze dat en zo ja kunnen we hier iets aan doen ?

Alvast bedankt !
Antwoord:

Vooropgesteld; gezamelijk gezag kan alleen aangevraagd worden als beide ouders akkoord gaan. U hoeft hiervoor ook niet naar een rechter. De procedure is dat ouders de aanvraag gezamelijk doen en gezamelijk tekenen voor akkoord, dat wordt dan ingediend bij de kantonrechter. Indien de ouders, of een van beiden, niet onder curatele staat is het gezamelijk gezag een feit. Normaal is er ook geen zitting nodig en is het slechts een formaliteit. Een andere manier is er niet. De ex van uw vriend heeft het recht en de mogelijkheid om gezamelijk gezag tegen te houden als ze niet akkoord is. Uw vriend (en dus niet u!) kan natuurlijk altijd via de rechter proberen iets voor elkaar te krijgen indien hij het kind wel erkend heeft maar de ervaring is dat die de kinderbescherming vraagt een onderzoek in te stellen. Dit is een gevaarlijk traject want de Raad voor de Kinderbescherming doet niet aan waarheidsvinding maar werkt conclusiegericht! De kans dat het kind dan niet meer bij moeder mag wonen is dan zeer aanwezig maar houdt niet in dat vader dan het kind (meer) te zien krijgt en/of er gezag over krijgt. In verreweg de meeste gevallen wordt een kind UHP, (uit huis geplaatst) voor minimaal 1 jaar!  (Dat levert heeel veel geld op voor instanties, die NIET in het belang van het kind denken en werken!) Aangezien vader nu geen gezag heeft krijgt hij dan helemaal geen informatie meer over zijn kind en in veel gevallen krijgt hij dan ook niet te horen wáár het kind is geplaatst. Een evt. omgangsregeling is dan door de instanties ook in no time om zeep geholpen en is het maar de vraag of vader( en moeder) dan hun kind nog überhaupt wel te zien krijgen voor deze 18 jaar oud is.

Doe dit het kind niet aan!!! Onderneem alleen iets als dat werkelijk in het belang is van het kind en bedenk dan dat het kind hier ALTIJD de dupe van wordt. Mijn advies is dus eigenlijk om te proberen met moeder op betere voet te komen staan en desnoods af en toe wat meer te slikken van moeder, ook al staat het vader niet aan. Het risico om het kind écht kwijt te raken is te groot. Daarbij vraagt geen enkel kind om deze situatie.

Ik hoop dat ik heb kunnen helpen en nogmaals, maak hier geen zaak van, in het belang van het kind!

Beantwoord door:
Gratis Adviseurs
www.gratisadviseurs.nl


Gerelateerde vragen aan toekenning gezamelijk ouderlijk gezag:

Leeftijd dat kind zelf mag bepalen waar hij woont
      [Gesteld in Kinderbescherming]
2009-02-14 12:35:16
Mogelijkheid broer als toeziend voogd??
      [Gesteld in Scheidingsadvocaat]
2009-07-01 10:29:01
toeziendvoogd
      [Gesteld in Kinderbescherming]
2010-11-10 13:39:48
ouderlijk gezag
      [Gesteld in Advocaten-Zuid Holland]
2011-02-02 23:56:02
Hoe zeggenschap gescheiden ouders wijzigen BE->NL?
      [Gesteld in Recht-Zuid Holland]
2011-04-12 17:25:10

Gemiddelde score Persoonsrecht en familierecht: 0.0 (0x gestemd)

Wat voor cijfer geeft u dit antwoord?

 
10

 
Versturen via e-mail aan vrienden?
 
Uw Naam:
Uw Email:
Naam bekende:
Email bekende:
+ meer vrienden invoeren
 
Message:
Check:
 Disclaimer | Sitemap | Archief | Links | 100 laatste vragen | Populair archief

Top 3 adviseurs

Uw banner hier?

Concept & Realisatie Webshop+