Opslaan in favorieten
Uitgebreid zoeken
Nederlandse versie: Gratis Adivseurs Usa version: Advisors 4 Free Version franšaise: Conseils Gratuits Versione italiana: consigligratuiti.it Belgische versie: gratisadviseurs.be Versiˇn espa˝ola : Consejeros Gratis Deutsche Version: Gratis Beraten
U bevindt zich hier:Home » Mens & Maatschappij » Relaties
Adverteren op deze site?

Direct vraag stellen?

Stel online je vraag in de rubriek Relaties en krijg online een antwoord van de specialist in Relaties

Zelf een vraag over Relaties? Klik hier.
Meer vragen over Relaties.
De huidige beheerder van de rubriek Relaties:
Naam: Thijs van den Brink
Bedrijf: Nvs-automatisering
Reactiesnelheid: 39 uur
Waardering: 6.2 (van max. 10)
Meer informatie over Thijs van den Brink vind je op de profielpagina.

Beheerder worden?

RSS over RelatiesVragen over Relaties via RSS. Klik hier.
RSS over Relaties op jouw website?Vragen over Relaties op jouw website? Klik hier.
Blijf op de hoogte via e-mail over RelatiesVragen over Relaties via E-mail. Klik hier.

is dit wel goed?

[Gesteld op: 02-09-2008]

Toelichting:
ook al is het bijna 2maanden gelden..ik loop er nog steeds mee. ik hoop snel wat van u te horen.

beste....

Ik ben wantrouwend en onzeker aangelegd.

Sinds 2maanden heb ik vriendje..hij is best lief,maar soms ook echt arogant en kortaf. Ik raak daardoor de weg kwijt,omdt ik denk ..vindt hij mij nu echt leuk? hij heeft vanaf begin wel aangegeven dat hij half jaar geleden iets naars heeft mee gemaakt met een meisje waar door hij nu rustig aan wil doen. ik daar in tegen heel veel dingen bij jongens mee gemaakt waardoor ik soms helemaal geen vertrouwen heb en zelfs soms dingen te negatief op vat. wat me ook echt dwars zit is dat hij best veel over zijn ex heeft waar hij 1.5 geleden wat mee had, hij vindt haar te gek en hoop dat ze binnen kort in nederland komt wonen...omdat hij haar vriendschap mist...ik vraag me af of dat wel zo is,ik denk zelf dat hij nog wat voor haar voelt namelijk. ook al zegt hij nee ik zou nooit bij haar terug gaan want we passen neit bij elkaar als het gaan om een relatie. ik weet het allemaal niet.ik vind hem echt leuk maar bang om helemaal voor te gaan. ik voel me soms ook echt niet goed genoeg voor hem. ik ga binnen kort ook in therapie(ik heb ptss), ik weet niet of ik dat aan hem moet vertellen? ik zit met veel vragen,maar geen antwoord. ik vroeg bij paar vrienden advies maar ja die zeggen als het nu al niet goed gaat maak er eind aan. als ik dit niet vol wat dan?ga ik hele tijd zo door met mijn onzekerheid?

aub help...ik begin echt moe te worden!!!
Antwoord:

Hallo beste,

Ja, ik snap je onzekerheid wel en ik vind het goed dat je dat van jezelf weet.  Je verhaal is duidelijk. Ik denk dat het belangrijkste wat je nu kunt doen is aan jezelf werken. Daarmee bedoel ik ga lekker in therapie en neem de tijd en rust om een stevige basis voor je zelf op te bouwen. Je hebt blijkbaar al het een en ander meegemaakt en de relatie waarin jij zit brengt weer andere moeilijkheden met zich mee. Vraag jezelf eens af wat jij daarvan vindt.

Echter, je verhaal gaat voornamelijk over je vriendje. Je voelt je eigelijk helemaal niet zo lekker in deze relatie. Het is belangrijk om voor jezelf te weten wat je nou zo leuk aan hem vindt. Heb je je dat al eens precies afgevraagd? Is hij wel echt een leuk vriendje voor jou? Hij zegt dat hij rustig aan wil doen en daar is niks mis mee. Rustig aan doen kan ook betekenen dat hij jou en de relatie niet zo serieus neemt en gewoon maar een beetje doet. Ook is het mogelijk dat hij nog helemaal niet over die ex heen is en jullie relatie er op na houdt om (gedeeltelijk) het gemis op te vangen. Hij zegt immers dat hij haar zo enorm te gek vind. Tja, ik vraag me sowieso af waarom hij dat zo nodig moet zeggen. Dat is toch helemaal niet leuk voor jou om te horen. Dat zijn van die zaken die hem minder leuk maken op zo een moment en dat maakt jou bang om voor hem te gaan.

Ik denk dat jullie beiden voor verschillende redenen te terughoudend zijn. Als jullie allebei maar voor de helft er voor gaan dan fladdert het maar een beetje. Je kan er ook alleen maar voor gaan als jullie je beiden zo voelen. Jij geeft aan dat je je niet helemaal zo voelt. Vind dus eerst eens voor jezelf uit of je je wel lekker kunt voelen in een relatie. Je zegt immers flink onzeker en wantrouwend te zijn. Twee zaken die moeilijk te combineren zijn met een relatie.

Tenslotte wil ik over ptss zeggen dat hij dat best mag weten. Eerlijkheid is toch fijn? Zo vind je meteen uit wat je aan hem hebt. In het ergste geval trekt hij het niet en dan heb je hem niet nodig. In het beste geval raakt het hem en wilt hij jouw steunen. Beste, jouw individuele geluk staat voorop want het is jouw leven. Als jij voor jezelf kiest is dat altijd de beste keuze en misschien kan jouw vriendje zich daar wel in vinden.

Ga eens aan de slag met de besproken zaken. Als je nog andere vragen hebt hoor ik het graag.

Groetjes,

Maurice. 

Beantwoord door:
Gratis Adviseurs
www.gratisadviseurs.nl

Subrubrieken binnen de rubriek Relaties:
Alleenstaanden
Bemiddeling
Dating
Familie
Gezinstherapie
Huwelijk
Partnertherapie
Relatieproblemen
Relatietherapie
Gemiddelde score Relaties: 6.7 (334x gestemd)

Wat voor cijfer geeft u dit antwoord?

 
10

 
Versturen via e-mail aan vrienden?
 
Uw Naam:
Uw Email:
Naam bekende:
Email bekende:
+ meer vrienden invoeren
 
Message:
Check:
 Disclaimer | Sitemap | Archief | Links | 100 laatste vragen | Populair archief

Top 3 adviseurs

Uw banner hier?

Concept & Realisatie Webshop+