Opslaan in favorieten
Uitgebreid zoeken
Nederlandse versie: Gratis Adivseurs Usa version: Advisors 4 Free Version franšaise: Conseils Gratuits Versione italiana: consigligratuiti.it Belgische versie: gratisadviseurs.be Versiˇn espa˝ola : Consejeros Gratis Deutsche Version: Gratis Beraten
U bevindt zich hier:Home » Mens & Maatschappij » Recht » Arbeidsrecht » Arbeidsrecht-Friesland
Adverteren op deze site?

Direct vraag stellen?

Stel online je vraag in de rubriek Arbeidsrecht-Friesland en krijg online een antwoord van de specialist in Arbeidsrecht-Friesland

Zelf een vraag over Arbeidsrecht-Friesland? Klik hier.
Meer vragen over Arbeidsrecht-Friesland.
De huidige beheerder van de rubriek Arbeidsrecht-Friesland:
Naam: Marjolein van der Woude
Bedrijf: Van der woude & van der woude | arbeidsrechtjurist
Reactiesnelheid: 57 uur
Waardering: 8.7 (van max. 10)
Meer informatie over Marjolein van der Woude vind je op de profielpagina.

Beheerder worden?

RSS over Arbeidsrecht-FrieslandVragen over Arbeidsrecht-Friesland via RSS. Klik hier.
RSS over Arbeidsrecht-Friesland op jouw website?Vragen over Arbeidsrecht-Friesland op jouw website? Klik hier.
Blijf op de hoogte via e-mail over Arbeidsrecht-FrieslandVragen over Arbeidsrecht-Friesland via E-mail. Klik hier.

Degradatie ipv loonsverhoging toegestaan?

[Gesteld op: 27-08-2008]

Toelichting:
De organisatie waarvoor ik werk (ca. 100 werknemers) is voortdurend in beweging. Afgelopen januari ben ik veranderd van functie. Omdat deze afdeling kwam te vervallen, werd ik bij een andere afdeling geplaatst. Ik voer dezelfde werkzaamheden uit en zonder dit vervelend te bedoelen, ik ben hier ook goed in. Wel heb ik aangegeven, dat ik het werk leuk vind, maar graag zou zien dat mijn salaris hierop aangepast wordt (ik functioneer niet minder goed dan mijn collega's). Na een maand niets te hebben vernomen, valt vandaag van het ene op het andere moment de beslissing mij werkzaamheden uit te laten voeren op een andere afdeling (waar ik voor januari werkte). Ik vermoed dat men hier probeert mij terug te krijgen op een plaats, waar zij mij een loonverhoging kunnen weigeren.
Men beweert dat het tijdelijk is, ter vervanging. Maar omdat onze HR medewerker en Financial Controller gecc'd werden in de email (waarin NIET stond dat het tijdelijk is), vermoed ik dat dit blijvend is. Mag ik deze verandering van functie weigeren? Wat zijn de consequenties als ik akkoord ga? Heb ik dan geen recht meer op loonsverhoging (ik ben dan, op die "tijdelijke afdeling" de meest senior medewerker op de afdeling, maar verdien maar 84% op de salarisschaal van een senior daar en zijn er die ruim meer verdienen dat ik en ik moet hun issues oplossen). Mag ik dan alsnog om loonsverhoging vragen?

Ik wil enerzijds een goede relatie met mijn werkgever onderhouden, maar vind anderzijds dat hij me ook moet belonen voor wat ik volgens zijn eigen salarisschalen waard ben.

Kunt u mij advies geven?

hartelijk dank.
Antwoord:

Geachte heer/mevrouw,

 

Uit uw vraag begrijp ik dat u van de een op de andere dag van functie bent veranderd. Uw werkgever geeft aan dat het tijdelijk is, ter vervanging. Bij uw werkgever kunt u vragen hoe het zit met de vervanging en hoelang u uw college moet vervangen, het is tevens verstandig dit op papier te zetten. Als het niet tijdelijk is maar voor een langere periode geldt het volgende.  Als u geen toestemming hebt gegeven voor een functieverandering is er sprake van een eenzijdige wijziging op de arbeidsovereenkomst. De arbeidsovereenkomst mag alleen eenzijdig gewijzigd worden als dat schriftelijk in de arbeidsovereenkomst is overeengekomen. Tevens moet er dan sprake zijn van een zwaarwichtig belang, uw leidinggevende moet aan kunnen tonen waarom u van functie veranderd. Door een functieverandering kunt u inderdaad geen recht meer hebben op een loonsverhoging. U moet daarom ook niet zomaar akkoord gaan met een functieverandering voor een langere periode. In uw geval lijkt het mij verstandig om een afspraak te maken met uw werkgever om bovengenoemde kwestie te bespreken en afspraken op papier te zetten. Tevens kunt u in dit gesprek uitleg vragen omtrent de hoogte van het salaris, u werkgever dient namelijk alle werknemers op gelijke manier te behandelen en uit te betalen. Indien u er samen met uw werkgever niet uit komt, of indien u graag meer informatie wilt hebben, kunt u contact met ons opnemen 050-3130024 of bijl@hanzeadvocaat.nl.

Met vriendelijke groet,

Sanne Bijl

Hanze advocaat | specialist in arbeidsrecht

www.hanzeadvocaat/werknemers

Beantwoord door:
Gratis Adviseurs
www.gratisadviseurs.nl


Gerelateerde vragen aan Degradatie ipv loonsverhoging toegestaan?:

Mag de knvb een belgisch stadionverbod overnemen?
      [Gesteld in Sportrecht]
2014-01-23 02:59:16
Diversen; 3x 8 mnd contract, 70% loon ziekte
      [Gesteld in Arbeidsrecht-Zuid Holland]
2010-07-06 16:33:00
Dr Frank dieet
      [Gesteld in Atkinsdieet lowcarb]
2011-01-13 14:14:42
geslachtsorganen met de mond bevredigen
      [Gesteld in Islam]
2009-10-21 10:01:21
hoe maak je een spreekbeurt over kickboksen
      [Gesteld in Kickboksen]
2010-03-30 18:30:49

Gemiddelde score Arbeidsrecht-Friesland: 8.7 (82x gestemd)

Wat voor cijfer geeft u dit antwoord?

 
10

 
Versturen via e-mail aan vrienden?
 
Uw Naam:
Uw Email:
Naam bekende:
Email bekende:
+ meer vrienden invoeren
 
Message:
Check:
 Disclaimer | Sitemap | Archief | Links | 100 laatste vragen | Populair archief

Top 3 adviseurs

Uw banner hier?

Concept & Realisatie Webshop+