Opslaan in favorieten
Uitgebreid zoeken
Nederlandse versie: Gratis Adivseurs Usa version: Advisors 4 Free Version franšaise: Conseils Gratuits Versione italiana: consigligratuiti.it Belgische versie: gratisadviseurs.be Versiˇn espa˝ola : Consejeros Gratis Deutsche Version: Gratis Beraten
U bevindt zich hier:Home » Gezondheid » Alternatieve Geneeswijzen » Chiropractie
Adverteren op deze site?

Direct vraag stellen?

Stel online je vraag in de rubriek Chiropractie en krijg online een antwoord van de specialist in Chiropractie

Zelf een vraag over Chiropractie? Klik hier.
Meer vragen over Chiropractie.
De huidige beheerder van de rubriek Chiropractie:
Naam: Dr. Alan Jenks
Bedrijf: Chiropractie westland
Reactiesnelheid: 170 uur
Waardering: 8.1 (van max. 10)
Meer informatie over Dr. Alan Jenks vind je op de profielpagina.

Beheerder worden?

RSS over ChiropractieVragen over Chiropractie via RSS. Klik hier.
RSS over Chiropractie op jouw website?Vragen over Chiropractie op jouw website? Klik hier.
Blijf op de hoogte via e-mail over ChiropractieVragen over Chiropractie via E-mail. Klik hier.

Pijn rechts vd bilnaat met uitstraling nr r.been

[Gesteld op: 23-08-2008]

Toelichting:
Geachte heer, mevrouw,

Sinds febrauri dit jr heb ik last van mijn r. been. Het begon met ischias, dat was diagnose huisarts. Maar inmiddels ben ik 6 mnd verder en het is nog niet weg.Wat blijft is dat ik gedurende de hele dag krampen krijg in r. bovenbeen, en aan zijkant. Ik heb zelf het idee dat het euvel komt vanuit mijn rug. Ik merk dat de plek rechts van bilnaat gevoelig is. Heb reeds foto's laten maken van bekken heupen,wervels, s-i- gewricht, heeft niets aangetoond. Ook de podoloog kon niets vinden.IK fiets, wandel, zwem alles gaat gewoon door, maar toch heb ik nog steeds van die vervelende krampen( daar lijkt het op).Het wisselt ook de ene dag is het meer dan de andere. Slapen kan ik gelukkig goed. Ben vorige week naar een alternatief genezer geweest waar ik een uur flink gemasseerd ben.vorige week dacht ik dat het beter ging en de krampen minder heftig waren, maar midden deze week heb ik weer flink last gehad. Nu kreeg ik een tip: magnesiumtabletten innemen, en daar ben ik vandaag mee begonnen. Ik weet eigenlijk niet goed, Hoe nu verder. IK wil er eigenlijk helemaal vanaf maar weet niet goed welke weg ik nu moet bewandelen.(ben tot begin mei 14x nr fysio geweest, daarna had ik het idee dat het niet meer verbeterde) Wat zou ik kunnen mankeren, en wat kan ik hier verder aan doen???

Groeten, Diana PLuis
Antwoord:

Geachte Diana Pluis,

Hartelijk dank voor uw vraag voor de chiropractor op www.gratisadviseurs.nl.

Pijn en klachten in het been die veroorzaakt worden door een probleem in de rug en of bekken wordt ischias genoemd. Een chiropractor is gespecialiseerd in het behandelen van de klachten die u beschrijft. In mijn kliniek voor chiropractie behandel ik wekelijks mensen met vergelijkbare klachten, en bijna iedereen reageert goed op de behandeling. De klachten nemen af of verdwijnen zelf helemaal.

Het is natuurlijk wel erg belangrijk om precies uit te zoeken waar de oorzaak van uw beenklachten vandaan komen. Dit zou bijvoorbeeld kunnen door wervels die niet goed bewegen of functioneren (“scheef staan”) of door een scheefbekken of door een verkramping in een bepaalde bilspier (periformis). Een chiropractor zou u meer kunnen vertellen na een vraaggesprek over de klachten en algehele gezondheid aangevuld door een uitgebreid lichamelijk onderzoek bestaande uit orthopedische, neurologische en specifiek chiropractische testen.

Het verbaast me niets dat de röntgenfoto’s geen bijzonderheden vertoonden. Ik vermoed dat uw klachten eerder een functioneel probleem. En functie is niet te zien op een röntgenfoto. Daar is alleen te zien of dat er iets gebroken is, gescheurd, tumor of infectie aanwezig is, of een aangeboren afwijken. En van de omschrijving van uw klachten vermoed ik toch dat het probleem in de rug/bekken zit, zoals u al schreef.

Ik adviseer u dan ook om een afspraak te maken bij een chiropractor voor een goede diagnose en behandeling. Want komen uw klachten vanuit het bekken of wervelkolom dan kan een chiropractor u zeker helpen.

Voor adressen van geregistreerde chiropractoren verwijs ik u naar de site van de Nederlandse Chiropractoren Associatie www.chiropractie.nl. Op deze site kunt u ook meer informatie vinden over chiropractie.

Ik wens u alle succes om zo snel mogelijk een oplossing te vinden voor uw klachten. En check of dat de chiropractor die u belt lid van de NCA is en geregistreerd staat bij de SCN. Dan weet u zeker dat u naar een erkende chiropractor gaat die voldoet aan alle kwaliteitseisen en dat de verzekeringen dit vergoeden.

Met vriendelijke groeten,

Marieke Zegelaar DC
chiropractor
www.kliniekatlas.nl

Beantwoord door:
Gratis Adviseurs
www.gratisadviseurs.nl


Gerelateerde vragen aan Pijn rechts vd bilnaat met uitstraling nr r.been:

Hoe gaat de eerste taegeukvorm?
      [Gesteld in Taekwondo]
2006-11-21 23:47:48
Thuis fitniss
      [Gesteld in Fitness]
2008-09-23 19:16:51
hoe krijg ik dunne benen en een patte buik ?
      [Gesteld in Kickboksen]
2009-06-25 17:35:32
Mag een foto ongevraagd gepubliceerd worden?
      [Gesteld in Televisie]
2010-03-10 16:44:04
portretrecht ja of nee?
      [Gesteld in Televisie]
2010-03-19 16:48:08

Gemiddelde score Chiropractie: 8.1 (419x gestemd)

Wat voor cijfer geeft u dit antwoord?

 
10

 
Versturen via e-mail aan vrienden?
 
Uw Naam:
Uw Email:
Naam bekende:
Email bekende:
+ meer vrienden invoeren
 
Message:
Check:
 Disclaimer | Sitemap | Archief | Links | 100 laatste vragen | Populair archief

Top 3 adviseurs

Uw banner hier?

Concept & Realisatie Webshop+