Opslaan in favorieten
Uitgebreid zoeken
Nederlandse versie: Gratis Adivseurs Usa version: Advisors 4 Free Version franšaise: Conseils Gratuits Versione italiana: consigligratuiti.it Belgische versie: gratisadviseurs.be Versiˇn espa˝ola : Consejeros Gratis Deutsche Version: Gratis Beraten
U bevindt zich hier:Home » Kinderen & Tieners » Pubers » Weglopen
Adverteren op deze site?

Direct vraag stellen?

Stel online je vraag in de rubriek Weglopen en krijg online een antwoord van de specialist in Weglopen

Zelf een vraag over Weglopen? Klik hier.
Meer vragen over Weglopen.

Beheerder worden?

De rubriek Weglopen heeft momenteel nog geen beheerder.

Meld je aan als beheerder voor de rubriek Weglopen Klik hier.

RSS over WeglopenVragen over Weglopen via RSS. Klik hier.
RSS over Weglopen op jouw website?Vragen over Weglopen op jouw website? Klik hier.
Blijf op de hoogte via e-mail over WeglopenVragen over Weglopen via E-mail. Klik hier.

Ik wi naar een pleeggezin, wat moet ik doen?

[Gesteld op: 22-08-2008]

Toelichting:
Ik kan niet langer thuis wonen. Mijn vader en moeder maken steeds ruzie. Ze praten weken niet met elkaar en dan moet ik boodschappen overbrengen. Ook moet ik spioneren. Ik ben de meeste tijd bijmensen die ik vertrouw, maar dat zijn vrienden van mijn moeder. We hebben met jeudzorg gesproken en ook heb ik de meester op school ingelicht. Maar er gebeurt niets. Volgens mij is er geen oplossing en moet ik weg. Als ik naar de politie ga wat gebeurt er dan? Gaan ze mijn ouders bellen. Ik weet zeker dat mijn moeder zegt dat ik moet luisteren en verder niets. Ook ben ik bang dat de vrienden van mijn moeder in de problemen komen en dat mijn moeder gaat verbieden dat ik daar naar toega. Mijn veder heeft het al verboden. Omdat ik alles vertel en ik moet mijn kop houden want het zijn mijn zaken niet zeggen ze. Zo kan ik niet leven.
Ps Ik heb dit opgeschreven voor ons kunstkind die grote problemen heeft en ook wij weten niet hoe het moeten aanpakken. Misschien toch naar de politie. Moeder zal woedend zijn. Totnutoe zegt de moeder dat ze het fijn vind dat hij een veilige plek heeft, maar tegen haar kind zegt ze dat niets mag zeggen en bedreigt hem met de vreselijkste dingen. Misschien kunt u een wijs woord spreken. Dit gaat nu al een half jaar zo. Er moet nu wel iets gebeuren. We hebben dikwijls aangedrongen op scheiding maar dat kunnen we wel vergeten. Ik kan er wel een boek over schrijven!!!!
Antwoord:

Het is een erg moeilijke situatie maar, dreigen met geweld is verboden. Als dit het geval is kan je altijd naar de politie stappen. Maar veel zal de politie niet kunnen doen aangezien het uw woord is tegen dat van hun. Wel kan de politie u naar jeugdzorg verwijzen.

Jeugdzorg kan inprincipe wel zorgen voor een pleeggezin maar helaas moeten de omstandigheden er dan ook voor hun ernstig uitzien. Wel kunt u jeugdzorg er op wijzen dat u dit niet langer trekt en dan zullen ze waarschijnlijk wel een oplossing zoeken.

Misschien is het een idee om tijdelijk bij vrienden te verblijven. Zolang er nog geen oplossing is. Ook zijn een crisisopvang huizen voor jongeren waar ze eventueel terecht kunnen, als het thuis niet meer gaat.

Helaas weet ik niet hoe oud u bent maar er zijn ook projecten voor begeleid zelfstandig wonen. Hier leer je zelfstandig te worden en ook zelfstandig te wonen. In de praktijk en financieel gezien.

Ik raad aan om toch nog een op school te gaan praten met de leraar, misschien is het ook een idee om samen met de leraar met jeugdzorg te gaan praten dat je dit zo niet langer wilt. En daar graag weg wilt. En verder raad ik je aan om tijdelijk bij vrienden te verblijven.

Ik wens je veel sterkte en hoe erg het er soms uitzien er is altijd een oplossing, ook al duurt het soms even voor die gevonden is.

mvg,

Debby

Beantwoord door:
Gratis Adviseurs
www.gratisadviseurs.nl


Gerelateerde vragen aan Ik wi naar een pleeggezin, wat moet ik doen?:

geldt het recht van voorkoop bij bouwgrond
      [Gesteld in Notaris-Belgie]
2008-09-29 18:37:27
Verjaring 20 of 30 jaar ????
      [Gesteld in Tuin]
2008-12-01 20:19:05
Trainingsschema?
      [Gesteld in Fitness]
2009-01-08 15:17:05
hoe krijg ik dunne benen en een patte buik ?
      [Gesteld in Kickboksen]
2009-06-25 17:35:32
hond plast & poept soms in de zetel
      [Gesteld in Hondengedrag]
2013-08-22 10:27:02

Gemiddelde score Weglopen: 0.0 (0x gestemd)

Wat voor cijfer geeft u dit antwoord?

 
10

 
Versturen via e-mail aan vrienden?
 
Uw Naam:
Uw Email:
Naam bekende:
Email bekende:
+ meer vrienden invoeren
 
Message:
Check:
 Disclaimer | Sitemap | Archief | Links | 100 laatste vragen | Populair archief

Top 3 adviseurs

Uw banner hier?

Concept & Realisatie Webshop+