Opslaan in favorieten
Uitgebreid zoeken
Nederlandse versie: Gratis Adivseurs Usa version: Advisors 4 Free Version franšaise: Conseils Gratuits Versione italiana: consigligratuiti.it Belgische versie: gratisadviseurs.be Versiˇn espa˝ola : Consejeros Gratis Deutsche Version: Gratis Beraten
U bevindt zich hier:Home » Gezondheid » Alternatieve Geneeswijzen » Bach Bloesem Remedies » Bachbloesem Dieren
Adverteren op deze site?

Direct vraag stellen?

Stel online je vraag in de rubriek Bachbloesem Dieren en krijg online een antwoord van de specialist in Bachbloesem Dieren

Zelf een vraag over Bachbloesem Dieren? Klik hier.
Meer vragen over Bachbloesem Dieren.

Beheerder worden?

De rubriek Bachbloesem Dieren heeft momenteel nog geen beheerder.

Meld je aan als beheerder voor de rubriek Bachbloesem Dieren Klik hier.

RSS over Bachbloesem DierenVragen over Bachbloesem Dieren via RSS. Klik hier.
RSS over Bachbloesem Dieren op jouw website?Vragen over Bachbloesem Dieren op jouw website? Klik hier.
Blijf op de hoogte via e-mail over Bachbloesem DierenVragen over Bachbloesem Dieren via E-mail. Klik hier.

reactie Hoe stalgedrag (rondjes draaien) paard.

[Gesteld op: 22-08-2008]

Toelichting:
Ik heb mij nu een beetje verdiept in de Bachbloesen therapie. In uw antwoord naar mij adviseert u Walnut , White Chestnut en Star of Bethlehem. Ik denk evt. ook aan Agrimony daar ze extra onrustig is als ze alleen staat. (zelfs kortstondig).
Hoe kom ik aan dergelijke bloesems, of is dit ook in mixvorm te verkrijgen?
Antwoord:

Beste vragensteller/-ster,

Ik kopieer eerst even een stukje uit een ander antwoord:

Ik stel voor dat u eerst eens het artikel leest over de toepassing van Bachbloesemremedies bij dieren dat geschreven is door mijn collega/producent Bachbloesemremedies en Bachbloesemtherapeut Jacques David : http://www.ximenes-nl.com/article.php3?id_article=59 alsmede het artikel op mijn eigen site (www.ximenes.nl in de rubriek Bachbloesemtherapie). Na het lezen hiervan zult u begrijpen dat het in principe niet nodig zal zijn om het hele jaar door de remedies te geven, maar gewoon zolang als nodig is om het gedrag te stabiliseren, en bijvoorbeeld de dag voor het vervoer de Eerstehulpremedie te geven als extra ondersteuning.

U kunt de remedies in de natuurwinkel kopen of via het net bestellen bij een van de vele webwinkels. U zult merken dat er meerdere merken zijn, waarbij het voor de consument nogal eens verwarrend is of al die merken inderdaad wel de “echte” bloesemremedies zijn. Ook in winkels, en dan met name drogisterijen, weet men vaak niet veel van de wijze van toedienen en de zaken die er ook bij kunnen meespelen, zoals de (mogelijke maar niet vaak voorkomende ) beginverergering en hoe je daar mee om moet gaan. Het gaat daar vooral om de verkoop. Mijn advies zou dus zijn om ook uw licht eens op te steken bij een therapeut op dit gebied, de meesten zullen dozen voor u kunnen bestellen, of er wellicht eentje op voorraad hebben staan. Uiteraard is het ook altijd mogelijk (althans bij mij dan: ik spreek hier voor mijzelf) om e.e.a. gefaseerd aan te schaffen ivm, de kosten, of om gewoon te beginnen met enkele zorgvuldig gekozen voorraadflesjes, waar u dan zelf u gebruikersflesjes voor de paarden en uzelf mee kunt maken. Uiteraard kan ik u daarbij nader adviseren, als u aangeeft waar de urgentie ligt qua remedies/problemen waarvoor u remedies wenst te gebruiken.

Als u echter nog helemaal niet bekend bent met Bloesemremedies, dan zou ik u adviseren om ook eens te beginnen met een flesje Eerstehulpremedie, om eens te kijken wat u daar allemaal mee kunt in de praktijk. Als u deze remedie hebt leren kennen, dan gaat er een wereld voor u open en leert u goed de mogelijkheden van de remedies kennen.

Dan even over de Agrimony: ik geef 'm eigenlijk zelden tot nooit bij dieren. Het type Agrimony lacht om zijn problemen, speelt altijd mooi weer, kropt dingen op wat kan lijden tot spierverstijvingen, en vindt het ronduit niet gepast om over zijn problemen te praten. Soms lacht hij erom, “omdat dat zo hoort” en hij dat geleerd heeft in zijn opvoeding.

Agrimony is een type dat inderdaad niet graag alleen is, maar dat is Heather ook, maar wel om verschillende redenen; en soms liggen ze dicht bij elkaar en is het moeilijk uit te maken welke van beiden het meeste geschikt is. Bij deze remedieomschrijvingen baseer ik me niet alleen op de “gangbare” literatuur, maar ook op de remediebeschrijvingen die de auteur in zijn boek geeft (Yi King en Bloesemremedies, door Jacques David) en die een veel breder beeld geven van een type remedie. Ik weet niet of in dit geval Agrimony wel of niet aangewezen zou zijn; daarvoor mis ik nog het een en ander aan informatie; maar er kan altijd over gediscussieerd worden en het is niet zozeer een kwestie van goed of fout...


Zoals hierboven aangegeven kunt u de remedies her en der verkrijgen. Echter: het bijbehorende advies, tja..........dat zult u alleen bij een Bachbloesemtherapeut kunnen krijgen denk ik.

Samengevat: u kunt uiteraard de remedies én de gebruikersflesjes (u noemt dat de mix) bestellen bij praktijk Ximénes. Een mailtje via het contactformulier op de website volstaat. Mijn eigen klanten krijgen bij hun bestelling een uitgebreide emailfolder en gebruiksaanwijzing per mail toegezonden, en kunnen uiteraard altijd na die tijd nog bij mij terecht voor een (gratis) advies over de toepassing in hun specifieke geval.

Ik hoop dat uw vragen zo weer beantwoord zijn en wens u veel succes met de bloesemremedies. Houdt u mij op de hoogte van het resultaat als u wilt...

Vriendelijke groet,


Beantwoord door:
Gratis Adviseurs
www.gratisadviseurs.nl


Gerelateerde vragen aan reactie Hoe stalgedrag (rondjes draaien) paard.:

Sta ik sterk juridisch?
      [Gesteld in Hippisch recht]
2014-03-17 19:02:17
Gekocht paard is niet betrouwbaar.
      [Gesteld in Advocaten-Flevoland]
2016-03-23 03:03:46
paard bokt tijdens rijden.
      [Gesteld in Fries]
2009-10-18 01:02:48
Paard met gebreken
      [Gesteld in Advocaten-Limburg]
2009-11-02 12:17:04
Moeten wij het paard terug nemen?
      [Gesteld in Advocaten-Limburg]
2010-01-13 22:52:41

Gemiddelde score Bachbloesem Dieren: 0.0 (0x gestemd)

Wat voor cijfer geeft u dit antwoord?

 
10

 
Versturen via e-mail aan vrienden?
 
Uw Naam:
Uw Email:
Naam bekende:
Email bekende:
+ meer vrienden invoeren
 
Message:
Check:
 Disclaimer | Sitemap | Archief | Links | 100 laatste vragen | Populair archief

Top 3 adviseurs

 • Ron Jedema
  9.3
 • Ad Appel
  9.0
 • Anita
  9.0
 • Totalen:

  Vragen:  258137
  Beheerders:  1029

  Gemiddelden:

  Reeds beantwoord:  99 %
  Reactiesnelheid:  172 uur
  Waardering:  7.9
Uw banner hier?

Concept & Realisatie Webshop+