Opslaan in favorieten
Uitgebreid zoeken
Nederlandse versie: Gratis Adivseurs Usa version: Advisors 4 Free Version franšaise: Conseils Gratuits Versione italiana: consigligratuiti.it Belgische versie: gratisadviseurs.be Versiˇn espa˝ola : Consejeros Gratis Deutsche Version: Gratis Beraten
U bevindt zich hier:Home » Huis & Tuin » Interieur » Interieur-Noord Holland
Adverteren op deze site?

Direct vraag stellen?

Stel online je vraag in de rubriek Interieur-Noord Holland en krijg online een antwoord van de specialist in Interieur-Noord Holland

Zelf een vraag over Interieur-Noord Holland? Klik hier.
Meer vragen over Interieur-Noord Holland.

Beheerder worden?

De rubriek Interieur-Noord Holland heeft momenteel nog geen beheerder.

Meld je aan als beheerder voor de rubriek Interieur-Noord Holland Klik hier.

RSS over Interieur-Noord HollandVragen over Interieur-Noord Holland via RSS. Klik hier.
RSS over Interieur-Noord Holland op jouw website?Vragen over Interieur-Noord Holland op jouw website? Klik hier.
Blijf op de hoogte via e-mail over Interieur-Noord HollandVragen over Interieur-Noord Holland via E-mail. Klik hier.

Welke kleur kan ik keukenwand verven .

[Gesteld op: 15-08-2008]

Toelichting:
Mijn keuken heeft witte bryunzeelkasten en witte tegels en wand is wit geverfd.Vloer is van marmoleum en heeft een aardetint.Ik wil de andere wand een kleur geven,welke kleur is geschikt en watvoor verf moet ik kopen. Plafond is wit.
met vriendelijke groet,
Sngh Amsterdam
Antwoord:
Er zijn natuurlijk verschillende kleurmogelijkheden met een witte keuken en een aardetint vloer. Jammer is alleen dat ik niet weet welke aardetint, want daarin zitten nogal wat verschillen. Verder is de kleurkeus afhankelijk van het verdere kleurgebruik in huis, de lichtinval, komt er wel of geen zonlicht binnen, en jouw voorkeur.

Bij de aadetintvloer zal een limekleur of wat donkerdere olijfgroen mooi contrasteren, maar een blauwe tint kan ook goed. Of denk aan grijstinten en bruinen. En misschein is een aubergine of zachte paarstint ook heel mooi. Het hangt erg af van de kleur van de vloer. Belangrijk is in elk geval dat de kleur van de muur past bijde aardetint van de vloer (wit past natuurlijk bij nagenoeg elke kleur)Dus haal kleurstalen in huis of neem een monster van het marmoleum mee naar de verfwinkel.

IK geef nog wat algemene kleurtips, die mogelijk bruikbaar zijn.

 • De makkelijkste manier om kleuren te combineren is ton sur ton. Neem twee of meer tinten van dezelfde kleurtoon, dus in lichte en donkere variaties. Hoe meer tinten verschil de kleuren onderling hebben, hoe meer aandacht de combinatie trekt. En andersom, hoe dichter de kleuren bij elkaar liggen, hoe rustiger het oogt.
 • Voor actie en spanning kies je complementaire kleuren, zoals bijvoorbeeld limegroen met rood of citroengeel met paarsblauw. 
 • Kleuren hebben een ruimtelijke werking. Zo laten donkere kleuren een ruimte kleiner lijken, en hebben lichte tinten een ruimtelijk effect. Verder is het zo dat warme kleuren (rood, geel, oranje) op je af komen en een ruimte dus kleiner laten lijken. Een muur in een koele tint (blauw, paars, de meeste groenen) daarentegen lijkt te wijken, waardoor de muur verder weg lijkt.
 • Voor kleine ruimtes raad ik af grote contrasten te gebruiken op grote oppervlaktes.. In een kleine ruimte wordt dat erg onrustig. Mooi op elkaar afgestemde kleuren zijn hier het beste. Bovendien lijkt een kleine ruimte groter als de muren verschillende, net andere kleurtonen hebben. 
 • Houdt er verder rekening mee dat donkere en felle kleuren in het zonlicht lichter en fletser lijken. Een ruimte op het zuiden met grote ramen, kan dus meer kleur “hebben” dan een ruimte met weinig daglicht op het noorden.
 • Welke wanden een donkere kleur krijgen en welke lichter blijven, hangt af van de afmetingen van de kamer. Een smalle langwerpige kamer, lijkt nog smaller en langer als de lange wanden donker worden geschilderd. Niet doen dus. Houd die lange wanden overwegend licht. Geef in zo’n ruimte de korte wanden een donkerdere kleur (’s avonds kunnen de gordijnen voor dit effect zogen) en/of breng één of twee donkere kleurvlakken aan op de lange lichte wanden. Met die kleurvlakken wordt ook de lengte van die wand gebroken.
 • Het plafond kan het beste wit worden geschilderd, tenzij de kamer heel hoog is. Dan is een (donkere) kleur beter. Daarmee wordt het plafond voor het zicht verlaagd.
Voor de muur kun je meestal een latex verf op waterbasis gebruiken, tenzij er een hele oude kalkverf op de muur zit.  Er zijn veel merken verf. Laat je over kwaliteit en prijsverschillen informeren in een goede verfzaak.

Wil je een preciezer kleuradvies, bel of mail me dan, dan kan ik je vrij snel verder helpen als ik weet welk marmoleum je op de vloer hebt.

Met vriendelijke groet,

Merel Havenaar

Havenaar Interieurs
Oranje Nassaulaan 123
2051 HL Overveen
t 023 – 5269002
f 023 – 5269004
e info@havenaarinterieurs.nl
www.havenaarinterieurs.nl

 Beantwoord door:
Gratis Adviseurs
www.gratisadviseurs.nl


Gerelateerde vragen aan Welke kleur kan ik keukenwand verven .:

hoe weet je hoeveel m2 verf er in een potver zit
      [Gesteld in Verf]
2012-05-29 20:49:51
Welke kleur is beter voor de muren voor mijn kamer
      [Gesteld in Interieur]
2007-07-13 18:04:15
keukenwand in witte keuken
      [Gesteld in Interieur-Utrecht]
2008-04-28 14:07:43
prieeltje met rode dakbedekking wil dit verven
      [Gesteld in Verf]
2009-06-19 22:06:04
hoe kan ik mijn slaapkamer het beste verven?
      [Gesteld in Interieur-Zuid Holland]
2009-07-18 13:56:57

Gemiddelde score Interieur-Noord Holland: 0.0 (0x gestemd)

Wat voor cijfer geeft u dit antwoord?

 
10

 
Versturen via e-mail aan vrienden?
 
Uw Naam:
Uw Email:
Naam bekende:
Email bekende:
+ meer vrienden invoeren
 
Message:
Check:
 Disclaimer | Sitemap | Archief | Links | 100 laatste vragen | Populair archief

Top 3 adviseurs

 • Ron Jedema
  9.3
 • Anita
  9.0
 • Toors
  9.0
 • Totalen:

  Vragen:  256929
  Beheerders:  1021

  Gemiddelden:

  Reeds beantwoord:  99 %
  Reactiesnelheid:  167 uur
  Waardering:  7.9
Uw banner hier?

Concept & Realisatie Webshop+