Opslaan in favorieten
Uitgebreid zoeken
Nederlandse versie: Gratis Adivseurs Usa version: Advisors 4 Free Version franšaise: Conseils Gratuits Versione italiana: consigligratuiti.it Belgische versie: gratisadviseurs.be Versiˇn espa˝ola : Consejeros Gratis Deutsche Version: Gratis Beraten
U bevindt zich hier:Home » Huis & Tuin » Huisdieren » Katten
Adverteren op deze site?

Direct vraag stellen?

Stel online je vraag in de rubriek Katten en krijg online een antwoord van de specialist in Katten

Zelf een vraag over Katten? Klik hier.
Meer vragen over Katten.

Beheerder worden?

De rubriek Katten heeft momenteel nog geen beheerder.

Meld je aan als beheerder voor de rubriek Katten Klik hier.

RSS over KattenVragen over Katten via RSS. Klik hier.
RSS over Katten op jouw website?Vragen over Katten op jouw website? Klik hier.
Blijf op de hoogte via e-mail over KattenVragen over Katten via E-mail. Klik hier.

merkwaardige kattengedrag

[Gesteld op: 12-08-2008]

Toelichting:
ik heb toch een paar vragen zeg
lees hier en daar alles over katten maar dat wat ik juist zoekt kan ik niet vinden ik vind het vreemd namelijk want mijn kat is altijd agressief tegen me. hij blaast , opgezwolle staart en rent dan vandoor. bij het geven van voer , in de buurt komen gaat hij blazen en grommen en verdedigingspositie d.m.v. blazen. wat kan daar in vredesnaam mee zijn? ik kan helemaal niks met die kat die is zo agressief.
dan een andere vraagje over mijn 2e kat
deze ich heel erg schuw en rent steeds weg als ik in de buurt komt. 3e kat
dit zijn 2 jonkies kittens van pak weg 24 weken
alleen het nadeel is ze zitten constant in mijn vuilnisemmer. ( ook als er alleen blik in ligt ) hoe leer ik ze dat af? en ze schijten altijd op mijn bed. in 1 week tijd hebben ze 5x op mijn bed gescheten en dikke fladders ook nog. terwijl ik elke dag de kattebak schoon heb. ik wordt daar zo misselijk van dat ze iedere keer op het bed doen. en als dat niet is omdat ik bv de deur hebt doen ze het wel in de was mand. hier moet een oplossing zijn
mijn laatse kat
dat is echt een heel merkwaardig bees hoor
als ik op de bank zit komt die op mijn buik zitten en gaat met zijn poten op en neer op mijn buik in een massage vorm (linker poot omhoog , rechter om laag , rechts omhoog links omlaag ) en dat continu per seconde poot wissel. en dan die nagels he ohh. waarom doet hij dat? dan kwispelt die met de staart ( niet als een hond ) gewoon wel ja kwispelt wat betekend dat? dan geeft hij veel kopjes en gaat gestrekt op me buik liggen. ene poot op de linker schouder ander op de rechter schouder en kopjes geven en likjes geven schuurt wel. dat is dan nog niet alles hij loopt dan langs de tafel rand af en zie je zijn staart trillen.. en dan miauwt die ff wat betekend dat dan? dan lig ik bv op de bank te dutte bv komt die bij me hoofd liggen en gaat aan mijn haren likken. waarvoor doet hij dat? en tenslot als ik slaap komt die altijd naast me liggen en elke keer doet hij de pooten op me nek leggen of tegen mijn gezicht en dan die klauwen der bij. ik haal dan zijn pootjes van mijn gezicht en nek omdat het echt pijn doet als die de nagels uitzet en weer in en weer uit en maar spinnen he. maar toch blijft die het doen zijn poot in me gezicht leggen of nek en doet het het weer. vraag me af waarom die dat eigelijk doet
dat waren zo'n beetje mijn vragen en hoop dat jullie mij op weg kennen helpen wat ik ken doen tegen deze problemen. en antwoord hebt ontvangen op
Antwoord:

Ik zal uw vragen puntsgewijs beantwoorden:

de eerste kat waar u het over heeft is agressief schrijft u. Ik kan niet opmaken uit uw verhaal wat de vraag hierover is. Waarom een kat agressief is kan ik niet zeggen zonder een uitgebreid gedragsconsult. Katten kunnen om veel redenen agressief zijn, hier is vaak wel iets aan te doen, afhankelijk van de oorzaak van de agressie.

de tweede kat is schuw: eigenlijk hetzelfde antwoord, Ik weet niet precies wat uw vraag is en om hier iets over te kunnen zeggen zou ik moeten weten waarom de kat schuw is, ook hier is een gedragsconsult voor nodig.

dan heeft u nog 2 kittens, die in de vuilnisemmer zitten. Dit gedrag is niet af te leren, alleen te voorkomen, door er voor te zorgen dat de vuilnisemmer niet meer bereikbaar is.

U schrijft dat ze op uw bed op uw bed poepen en ook heeft u het over een kattenbak. Ik begrijp hieruit dat er maar 1 kattenbak in huis is, dat is veel te weinig voor zoveel katten. Het beste is minimaal evenveel kattenbakken als katten en nog 1 extra. Verder zijn er al heel veel vragen over onzindelijkheid geweest dus ik zal mijn algemene antwoord hierover nog hieronder plakken:

"

Vragen over onzindelijkheid zijn altijd het moeilijkst te beantwoorden, omdat er zo veel verschillende oorzaken kunnen zijn waarom een kat onzindelijk is. Een kat kan bijvoorbeeld onzindelijk zijn omdat er een keer een reden was waardoor hij de kattenbak niet kon/wou gebruiken (niet schoon genoeg, niet bereikbaar, ander kattengrit in bak e.d.). Hij zoekt dan een alternatief dat ook aantrekkelijk is om op te plassen.  Katten kunnen ook onzindelijk zijn om een medische reden (blaasgruis, blaasontsteking e.d.).  Bij zowel de onzindelijkheid met een medische oorzaak als de onzindelijkheid omdat de kattenbak niet aantrekkelijk genoeg is zie je meestal een flinke plas op de plasplaats, niet een klein beetje plas. Heeft een kat eenmaal een aantal malen op een andere plek geplast en dit beviel hem, dan kan er vervolgens sprake zijn van aangeleerd gedrag. Dan zijn er nog een paar veel lastiger te behandelen oorzaken van onzindelijkheid en dit zijn stress en territoriaal gedrag. Katten sproeien dan vaak ook (maar niet altijd) en dit gedrag is zo moeilijk te verhelpen, omdat het territorium markeren in feite normaal gedrag is voor een kat. Sproeien en markeren kan zowel door katers als door poezen gedaan worden en kan o.a. veroorzaakt worden door: stress, te veel katten in huis, vreemde geuren die in huis gebracht worden, verlatingsangst, ander ritme/meer/minder van huis van eigenaar, verandering van gezinssamenstelling, vreemde katten buiten enz., enz. Onzindelijkheidsproblemen zijn op te lossen als het lukt om de oorzaak te achterhalen en deze te behandelen/weg te nemen.  Daarnaast is het belangrijk dat de kat het verkeerd aangeleerde gedrag weer af leert, dus dat betekent in uw geval: zorgen dat het bed en de kleding onbereikbaar zijn voor de kat als u geen toezicht kunt houden op zijn gedrag om er voor te zorgen dat het vooral geen gewoonte wordt. Het is ook belangrijk de plaatsen waar geplast wordt op de juiste manier schoon te maken, zodat  de urinegeur er uit gaat en de plekken vervolgens weer geurloos worden. Dus wassen met een goed wasmiddel of een inweekmiddel als Biotex, Soda of Groene Zeep en daarna veel schoon water en vooral geen geurtjes erover heen sprayen.

U kunt wel na het reinigen een feromonenspray, zoals bijv. Feliway , erover sprayen."

Wat betreft uw laatste kat: dit gedrag wordt melktreden genoemd en is op zich normaal kattengedrag, dat overigens niet alle katten vertonen. Als katten dit doen is het omdat ze zich plezierig voelen. het herinnert ze aan de tijd dat ze nog bij hun moeder lagen te drinken.

 

Beantwoord door:
Gratis Adviseurs
www.gratisadviseurs.nl

Subrubrieken binnen de rubriek Katten:
KattengedragKattenvoeding


Gerelateerde vragen aan merkwaardige kattengedrag:

moeder gromt naar kittens
      [Gesteld in Katten]
2008-09-13 22:05:29
Hoe krijg ik mijn katje weer gelukkig?
      [Gesteld in Kattengedrag]
2008-11-11 18:48:26
mijn kat plast in de hondenmand
      [Gesteld in Kattengedrag]
2010-01-07 17:44:03
Poes plast van angst
      [Gesteld in Kattengedrag]
2010-02-21 12:49:19
2 vechtende binnenkatten
      [Gesteld in Kattengedrag]
2011-06-20 23:53:47

Gemiddelde score Katten: 0.0 (0x gestemd)

Wat voor cijfer geeft u dit antwoord?

 
10

 
Versturen via e-mail aan vrienden?
 
Uw Naam:
Uw Email:
Naam bekende:
Email bekende:
+ meer vrienden invoeren
 
Message:
Check:
 Disclaimer | Sitemap | Archief | Links | 100 laatste vragen | Populair archief

Top 3 adviseurs

Uw banner hier?

Concept & Realisatie Webshop+