Opslaan in favorieten
Uitgebreid zoeken
Nederlandse versie: Gratis Adivseurs Usa version: Advisors 4 Free Version franšaise: Conseils Gratuits Versione italiana: consigligratuiti.it Belgische versie: gratisadviseurs.be Versiˇn espa˝ola : Consejeros Gratis Deutsche Version: Gratis Beraten
U bevindt zich hier:Home » Gezondheid » Alternatieve Geneeswijzen » Bach Bloesem Remedies » Bachbloesem Dieren
Adverteren op deze site?

Direct vraag stellen?

Stel online je vraag in de rubriek Bachbloesem Dieren en krijg online een antwoord van de specialist in Bachbloesem Dieren

Zelf een vraag over Bachbloesem Dieren? Klik hier.
Meer vragen over Bachbloesem Dieren.

Beheerder worden?

De rubriek Bachbloesem Dieren heeft momenteel nog geen beheerder.

Meld je aan als beheerder voor de rubriek Bachbloesem Dieren Klik hier.

RSS over Bachbloesem DierenVragen over Bachbloesem Dieren via RSS. Klik hier.
RSS over Bachbloesem Dieren op jouw website?Vragen over Bachbloesem Dieren op jouw website? Klik hier.
Blijf op de hoogte via e-mail over Bachbloesem DierenVragen over Bachbloesem Dieren via E-mail. Klik hier.

Schrikachtige asielhond

[Gesteld op: 11-08-2008]

Toelichting:
Ik heb sinds dik 14 dagen een hond uit het asiel geadopteerd. Hij is tss 9m en 1,5 jaar oud.
Volgens het asiel 9m omdat ze hem zelf bij de fokker hebben gehaald toen die ziek was en ze hem niet meer moesten, en toen was hij aan het wisselen (tanden) en dat was 3m geleden. Tss 1j en 1,5 jaar volgens de dierenartsen, omdat hij alle tanden heeft, achteraan serieus veel tandplak en zijn voorste tanden al wat afgesleten zijn.
Zijn leeftijd speelt een rol, omdat hij binnengekomen is in het asiel met kennelhoest op de bovenste luchtwegen en sindsdien niet meer gegroeid is, een totale groeistop. Als hij toen nog een pup was is dat de oorzaak, maar als hij toen al ouder was is er een andere oorzaak. We hebben hem laten onderzoeken: hart, longen, nieren, lever ok. Ook geen suikerziekte, en niets aan de schildklier.
Indy is een echte border collie van nog geen 9 kilo!!
Hij komt van bij een fokker die hem ook nog eens ergens anders vandaan heeft. In het asiel is hij prima verzorgt, eerst apart, dan zat hij met vele honden buiten of in de keuken tesamen. Altijd volk rond hem. Hij is niet mensenschuw, knuffelt enorm graag. Hij kan nl met andere honden. Maar mijn honden bij mijn ouders heeft hij nog niet ontmoet. Bij mij thuis mag hij beneden overal, maar hij wil niet in de gang komen. Hij doet zijn behoefte deels op het gras, deels op het terras en in de veranda waar hij ook slaapt. Hij volgt mij en mijn vader overal, hij loopt zo rond onze voeten en benen dat hij struikelt. Hij slaapt \\'s nachts alleen. Blaft niet, jankt niet. Maar wil niet aan de lijn, speelt niet veel, even op en af het gras en dan terug de zetel in, knuffelen. Hij heeft niet het gekende border collie temperament. Hij slaapt veel. Hij wil niet buiten komen. Hij verschiet van alles. Wij zijn aan het verhuizen en hij verschiet als de ijskast opengaat, als je de borstel pakt, de gordijnen opendoet, iets van de grond neemt, dweilt, als er iets op de grond valt, een plotse beweging, etc...Hij knaagt ook veel: aan het behang, aan mijn rotan zetels. Hij heeft een bot, maar dat is blijkbaar minder leuk. Ik wil hem binnenkort ook kennis laten maken, op zijn terrein met mijn cocker teef en mijn retriever reu. Maar ik zou graag met hem gaan wandelen, maar hij wil zelfs de gang niet in. Of ook niet in de auto. Hij gaat zitten of liggen en je moet hem voortslepen. nu proberen we het in de tuin, de lits aan, los, niet trekken en hem laten komen en belonen met koekjes.
Antwoord:

Beste vragensteller/-stelster,

Dank voor uw uitgebreide verhaal, dat maakt het voor mij makkelijker om remedies te selecteren. Uw hond heeft al veel meegemaakt alvorens hij het geluk had dat er mensen zoals u op zijn pad kwamen.... Geef hem tijd, veel tijd om te wennen aan dit nieuwe leven, deze liefdevolle en goede verzorging en het zal waarschijnlijk grotendeels goedkomen, zeker als u dit proces ondersteunt met Bachbbloesems. Een voorbeeld: onze eigen hond uit het asiel (plm. een jaar toen we haar kregen) heeft het eerste jaar nooit geblaft.... pas na een goed jaar kwam er geluid uit en zagen we beetje voor beetje hoe ze in mekaar zat. Overhaast niets en u zult zien dat ze geleidelijk aan zich open durft te stellen voor u en voor het leven om haar heen.

Bachbloesems die daarbij kunnen ondersteunen zijn in eerste instantie Star of Bethlehem (om alle trauma's te verwerken), Walnut (voor de veranderingen die er hebben plaatsgevonden en om zich een beetje af te schermen tegen hetgeen er om haar heen gebeurt), Mimulus(voor de angst voor geluiden etc.) en Chicory (voor het u op de voet volgen). Probeert u deze eens een poosje te geven; het kan zijn dat er daarna nog andere remedies gegeven zouden kunnen worden, maar mijn verwachting is dat het zich geleidelijk aan allemaal gaat normaliseren, ook het vele slapen en niet willen wandelen. Nogmaals, overhaast niets, deze hond heeft tijd nodig, veel tijd. En tevens zal de hond ook door de verhuizing nog weer extra op proef gesteld worden, er verandert weer van alles.

Heel veel succes met de hond en de behandeling. Voor verdere informatie over dit advies of het bestellen van een gebruikersflesje verwijs ik u graag naar het contactformulier op mijn site (zie profiel).

Vriendelijke groet,

Beantwoord door:
Gratis Adviseurs
www.gratisadviseurs.nl


Gerelateerde vragen aan Schrikachtige asielhond:

verlatingsangst bij geadopteerde hond
      [Gesteld in Bachbloesem Dieren]
2008-01-20 12:52:48
Hoe leer ik het happen af naar andere honden?
      [Gesteld in Bachbloesem Dieren]
2008-07-19 19:39:54
hond en kind
      [Gesteld in Honden]
2008-07-27 21:37:40
Hond blaft aan de lijn.
      [Gesteld in Hondengedrag]
2011-01-25 11:39:29
Hond trekt en blaft aan lijn.
      [Gesteld in Hondengedrag]
2011-01-25 17:03:25

Gemiddelde score Bachbloesem Dieren: 0.0 (0x gestemd)

Wat voor cijfer geeft u dit antwoord?

 
10

 
Versturen via e-mail aan vrienden?
 
Uw Naam:
Uw Email:
Naam bekende:
Email bekende:
+ meer vrienden invoeren
 
Message:
Check:
 



Disclaimer | Sitemap | Archief | Links | 100 laatste vragen | Populair archief

Top 3 adviseurs

Uw banner hier?

Concept & Realisatie Webshop+