Opslaan in favorieten
Uitgebreid zoeken
Nederlandse versie: Gratis Adivseurs Usa version: Advisors 4 Free Version franšaise: Conseils Gratuits Versione italiana: consigligratuiti.it Belgische versie: gratisadviseurs.be Versiˇn espa˝ola : Consejeros Gratis Deutsche Version: Gratis Beraten
U bevindt zich hier:Home » Gezondheid » Aandoeningen & Ziekten » Geestelijke Stoornissen » Depressie
Adverteren op deze site?

Direct vraag stellen?

Stel online je vraag in de rubriek Depressie en krijg online een antwoord van de specialist in Depressie

Zelf een vraag over Depressie? Klik hier.
Meer vragen over Depressie.

Beheerder worden?

De rubriek Depressie heeft momenteel nog geen beheerder.

Meld je aan als beheerder voor de rubriek Depressie Klik hier.

RSS over DepressieVragen over Depressie via RSS. Klik hier.
RSS over Depressie op jouw website?Vragen over Depressie op jouw website? Klik hier.
Blijf op de hoogte via e-mail over DepressieVragen over Depressie via E-mail. Klik hier.

Wat is er mis in mijn hoofd?

[Gesteld op: 06-08-2008]

Toelichting:
Ik voel een soort van drang om mijzelf dingen aan te doen. Niet dat ik dood wil, helemaal niet. Maar er is iets in mij dat zegt dat ik dit moet doen. Omdat het zo simpel is, gewoon ÚÚn handeling, en dan beschadig ik mijzelf op een of andere manier. Als ik bijvoorbeeld op een hoog gebouw zou staan, op de rand zou ik de enorme drang krijgen om te springen, gewoon omdat die handeling zo gemakkelijk is. En zo heb ik dat ook met andere dingen, met alles wat mogelijk is, en soms kan zo ÚÚn ding weken in mijn hoofd zitten, en moet ik mij constant overhalen om dat niet te doen. In mij hoofd vecht ik constant met mijzelf, en de laatste dagen worden deze gedachten terug enorm sterk. Ik kan het heel moeilijk beschrijven, maar het is iets in mij dat constant wilt dat ik mijzelf dingen aandoe. Hierdoor voel ik mij enorm ongelukkig.
Een voorbeeld (dit voorbeeld is niet een van mijn ervaringen en niet realistisch maar zo kan ik het beste uitleggen), als ik niet beter wist, en ik vraag mij af of ik van in mijn armen te bijten onmiddelijk zou doodvallen(wat natuurlijk niet is, maar stel nu dat ik dit niet weet) dan zou ik de drang hebben om in mijn armen te bijten omdat A. het zo gemakkelijk is, een simpele handeling en ik ben dood en B. om mij gerust te stellen dat ik er niet van zal doodgaan zodat deze gedachte verdwijnt. Maar ik weet niet of ik er van zal doodgaan, dus ben ik in een constante gevecht met mijzelf of ik dit zou doen. Het gewoon niet doen, is enorm moeilijk omdat de gedachte hieraan blijft opkomen in mijn hoofd. Elke keer als ik aan iets denk dat mij gelukkig maakt, verschijnt die gedachte weer en is dat ene dat mij gelukkig maakt waardeloos want ik kan elk moment (zogezegt) doodvallen door die ene handeling. en zo blijf ik mij de ganse dag geruststellen dat het niet zo is, maar daardoor denk ik er nog meer aan, en komen er meer tegenargumenten dat het wel zo is.
Ik wil gewoon dat deze gedachten verdwijnen. Elke dag is een gevecht, en ik probeer die gedachten te blokeren, maar ze komen snel weer terug. Het zit zo van s' morgens tot s'avonds in mijn hoofd.
Zijn er nog met mensen met een dergelijke stoornis?
Antwoord:
Hallo. Voor zover als ik uit je brief kan opmaken zou je kunnen lijden aan:Dwang gedachtes, dit word vaak afgekort als OCD .Ook zou er sprake van een psychose kunnen zijn .Alleen je huisarts of psychiater kan echter deze diagnose stellen .Het snelst kom je hier van af door een combinatie van medicijnen en therapie .Antidepressiva is het aangewezen medicijn tegen dwang neurose .Vertel je huisarts  wat je klachten zijn en vraag hem om medicatie en een doorverwijzing voor therapie .Je huisarts zou er ook voor kunnen kiezen om een middel tegen psychoses  voor te kunnen schrijven  , dit kan je namelijk een hoop rust in je hooft geven .OCD is een vervelende ziekte vooral om dat alles zich grotendeels in je hooft afspeelt .OCD komt vrij veel voor en is heel normaal onderdeel in iemands kindertijd , als iemand volwassen word verdwijnt deze OCD meestal weer .Veel mensen lijden in meer of mindere maten  aan OCD , 3 keer controleren of de deur wel echt op slot is en bij zebra paden alleen op de witten strepen lopen zijn  voor beelden van dwangneurose .Dwang gedachtes hoeven niet perse tot een handeling te lijden , maar zijn minstens net zo hinderlijk als andere dwang neuroses .Over psychoses kan ik je helaas weinig vertelen omdat dit buiten mijn vakgebied ligt .Mijn advies aan je is om zo snel mogelijk naar de huisarts te gaan en snel beginnen met medicatie , hoogstwaarschijnlijk zul je , je dan snel beter voelen . Ik wens je heel veel sterkte. Erik   .
Beantwoord door:
Gratis Adviseurs
www.gratisadviseurs.nl


Gerelateerde vragen aan Wat is er mis in mijn hoofd?:

Vraaag over hoofdpijn
      [Gesteld in Kanker]
2010-09-27 15:19:56
Chronische spanningshoofdpijn
      [Gesteld in Chiropractie]
2008-03-23 18:13:10
is hoofdpijn / migraine ook te behandelen met chiropractie
      [Gesteld in Chiropractie]
2007-01-10 00:04:23
Bedrijf verkopen,maar verhuurder wil niet meewerke
      [Gesteld in Zakelijke Dienstverlening]
2012-03-27 21:45:55
Non-stop hoofdpijn
      [Gesteld in Chiropractie]
2008-05-26 23:32:36

Gemiddelde score Depressie: 0.0 (0x gestemd)

Wat voor cijfer geeft u dit antwoord?

 
10

 
Versturen via e-mail aan vrienden?
 
Uw Naam:
Uw Email:
Naam bekende:
Email bekende:
+ meer vrienden invoeren
 
Message:
Check:
 Disclaimer | Sitemap | Archief | Links | 100 laatste vragen | Populair archief

Top 3 adviseurs

 • Ron Jedema
  9.3
 • Ad Appel
  9.0
 • Anita
  9.0
 • Totalen:

  Vragen:  258155
  Beheerders:  1029

  Gemiddelden:

  Reeds beantwoord:  99 %
  Reactiesnelheid:  172 uur
  Waardering:  7.9
Uw banner hier?

Concept & Realisatie Webshop+