Opslaan in favorieten
Uitgebreid zoeken
Nederlandse versie: Gratis Adivseurs Usa version: Advisors 4 Free Version franšaise: Conseils Gratuits Versione italiana: consigligratuiti.it Belgische versie: gratisadviseurs.be Versiˇn espa˝ola : Consejeros Gratis Deutsche Version: Gratis Beraten
U bevindt zich hier:Home » Mens & Maatschappij » Recht » Rechtshulp » Rechtshulp-Drenthe
Adverteren op deze site?

Direct vraag stellen?

Stel online je vraag in de rubriek Rechtshulp-Drenthe en krijg online een antwoord van de specialist in Rechtshulp-Drenthe

Zelf een vraag over Rechtshulp-Drenthe? Klik hier.
Meer vragen over Rechtshulp-Drenthe.
De huidige beheerder van de rubriek Rechtshulp-Drenthe:
Naam: Yoeri Arends
Bedrijf: Juridische gabber
Reactiesnelheid: 157 uur
Waardering: 7.9 (van max. 10)
Meer informatie over Yoeri Arends vind je op de profielpagina.

Beheerder worden?

RSS over Rechtshulp-DrentheVragen over Rechtshulp-Drenthe via RSS. Klik hier.
RSS over Rechtshulp-Drenthe op jouw website?Vragen over Rechtshulp-Drenthe op jouw website? Klik hier.
Blijf op de hoogte via e-mail over Rechtshulp-DrentheVragen over Rechtshulp-Drenthe via E-mail. Klik hier.

Heb ik nog recht op huurtoeslag ?

[Gesteld op: 05-08-2008]

Toelichting:
Geachte heer / mevrouw
Ik heb 13 mei\'08 een huis aangeboden gekregen, en 19 mei heb ik mij ingeschreven op dit adres bij de gemeente. Echter, 7 juli '08 ben ik er achter gekomen dat ik op het verkeerde huisnummer (nr. 46 ipv 47)stond ingeschreven. 8-07 ben ik weer naar de gemeente gegaan en heb mij vervolgens weer op het goede huisnummer (nr47)ingecchreven. Ik heb de belastingtelefoon gebeld om te vragen hoe het zit met huurttoeslag. Ik heb een uitkering en betaal elke maand 430 euro kale huur. Belastingtel. adviseerde mij om naar de gemeente te gaan om te vragen of ze de datum van 8 juli naar 19 mei willen veranderen, zodat ik alsnog mijn huurtoeslag van de vorige maanden terug krijg. Dit kan dus niet, zei de gemeente, ik heb de papieren gevraagd die ik had ingevuld en daar staat inderdaad bij dat ik het huisnummer 46 ipv 47 had ingevuld, maar de postcode klopte wel. Ik gaf dit ook aan, aan de medewerker v/d gemeene, maar zij antwoordde dat hun niet naar postcode keken, alleen naar huisnummer. Ik heb vervolgens weer dus de belastingtelefoon opgebeld en hun medegedeeld dat de datum niet veranderd kan worden. Ik krijg alleen mijn huurtoeslag terug per 8 juli'08. Omdat 8 juli niet meer wordt meegerekend omdat het niet meer het begin van de maand was, krijg ik dus alleen huurtoeslag van deze maand augustus terug.
Ik vind zelf, dat ik ook fout ben geweest, (verkeerde huisnr MAAR wel goede postcode) de gemeente alsnog moet controleren voordat zij mij inschrijven, op een adres, die ik niet ken, ik weet niet eens wie daar woont. Dus bij wijze van spreke, kan je gewoon bij een ieder gaan inschrijven, zonder dat de hoofdbewoner een handtekening daarvoor moet plaatsen.... Door een menselijk fout, van mij, maar ook van hun kan, wordt ik er op afgerekend dat ik nu geen recht heb op huurtoeslag op de datum, dat ik er eigenlijk er WEL recht op had/ heb?
Kan ik hier wat tegen doen? Kan ik de gemeente hier aansprakelijk op stellen, omdat zij teneertse, mijn gegevens niet VOLLEDIG hebben gecontroleerd. ...Ik bedoel het verkeerde huisnummer, maar wel het goede postcode, hadden ze geen contact met mij moeten opnemen, van: mevr. u heeft zich ingeschreven, maar de gegevens kloppen niet, kunt u alsnog langs komen, voordat wij u daar werkelijk inschrijven? Ten tweede, kan ik de gemeente er ook op wijzen, dat een ieder zich zomaar kan laten inschrijven op een ander adres, zoals het per ongeluk bij mij is gebeurd?
Ik woon in de gemeente Assen, kunt u mij adviseren
Antwoord:

Hallo,

Ik wil u verwijzen naar het Juridisch Loket. Op voorhand heeft u zelf ook een verantwoordelijkheid voor het goed invullen van documenten. U kunt een fout die u heeft gemaakt niet verhalen op een ander. Dat is natuurlijk zuur voor u. In onderling overleg valt natuurlijk het een en ander te regelen. Uit uw verhaal maak ik op dat dit reeds is getracht en dat men hier niets mee doet.

Hopelijk lukt het u nog om het voor elkaar te krijgen.

Irmon Krol

Beantwoord door:
Gratis Adviseurs
www.gratisadviseurs.nl


Gerelateerde vragen aan Heb ik nog recht op huurtoeslag ?:

Leeftijd dat kind zelf mag bepalen waar hij woont
      [Gesteld in Kinderbescherming]
2009-02-14 12:35:16
Van wie zijn nu de uitzendrechten van het voetbal?
      [Gesteld in Sportrecht]
2009-12-02 20:49:21
Mag een foto ongevraagd gepubliceerd worden?
      [Gesteld in Televisie]
2010-03-10 16:44:04
portretrecht ja of nee?
      [Gesteld in Televisie]
2010-03-19 16:48:08
Woonland Belgie ww uitkering Nederland.
      [Gesteld in Europees recht]
2011-01-27 12:25:31

Gemiddelde score Rechtshulp-Drenthe: 8.3 (7x gestemd)

Wat voor cijfer geeft u dit antwoord?

 
10

 
Versturen via e-mail aan vrienden?
 
Uw Naam:
Uw Email:
Naam bekende:
Email bekende:
+ meer vrienden invoeren
 
Message:
Check:
 Disclaimer | Sitemap | Archief | Links | 100 laatste vragen | Populair archief

Top 3 adviseurs

Uw banner hier?

Concept & Realisatie Webshop+