Opslaan in favorieten
Uitgebreid zoeken
Nederlandse versie: Gratis Adivseurs Usa version: Advisors 4 Free Version franšaise: Conseils Gratuits Versione italiana: consigligratuiti.it Belgische versie: gratisadviseurs.be Versiˇn espa˝ola : Consejeros Gratis Deutsche Version: Gratis Beraten
U bevindt zich hier:Home » Gezondheid » Alternatieve Geneeswijzen » Chiropractie
Adverteren op deze site?

Direct vraag stellen?

Stel online je vraag in de rubriek Chiropractie en krijg online een antwoord van de specialist in Chiropractie

Zelf een vraag over Chiropractie? Klik hier.
Meer vragen over Chiropractie.
De huidige beheerder van de rubriek Chiropractie:
Naam: Dr. Alan Jenks
Bedrijf: Chiropractie westland
Reactiesnelheid: 170 uur
Waardering: 8.1 (van max. 10)
Meer informatie over Dr. Alan Jenks vind je op de profielpagina.

Beheerder worden?

RSS over ChiropractieVragen over Chiropractie via RSS. Klik hier.
RSS over Chiropractie op jouw website?Vragen over Chiropractie op jouw website? Klik hier.
Blijf op de hoogte via e-mail over ChiropractieVragen over Chiropractie via E-mail. Klik hier.

Artrose in de nek C5 - C6

[Gesteld op: 03-08-2008]

Toelichting:
De pijn begint achter het linkeroor tot de kop van de linkerschouder. Kan het hoofd niet draaien. Zelf heb ik het idee dat het niet van de artrose afkomstig is maar door zware werkzaamheden.
Antwoord:

Geachte mevrouw/meneer,


Bedankt voor uw reactie in de rubriek chiropractie van deze site. Ik weet echter alleen niet hoe ik moet reageren .

U heeft last van de nek, vanuit achter het oor naar de kop van de schouder en de nekmobiliteit / bewegelijkheid is beperkt. U vermoed dat dit niet door artrose komt maar door zwaar werk.

Wat verwacht u precies van mij?

Ik kan heel globaal iets vertellen over nek- schouderklachten en artrose.  Nek- en schouderklachten zijn heel nauw met elkaar verbonden. En kunnen verschillende oorzaken hebben.

Nekpijn

Nekpijn komt vaak voor. Problemen in de nek gaan vaak gepaard met een stijve nek, een tijdelijk en vaak terugkerende stijve nek. Vaak zie je ook een "zeurende" pijn net onder de schedel of bij de schouderbladeren. Soms straalt de pijn uit naar een schouder en arm, en vaak ook door naar het achterhoofd met hoofdpijn, migraine, duizeligheid als gevolg.

Functie van de nekwervels
De nekwervels zijn de bovenste wervels van de wervelkolom. Ze zijn uitermate flexibel. Tussen twee opeenvolgende wervels ligt een tussenwervelschijf. Deze maakt de wervels flexibel ten opzichte van elkaar en functioneert ook als schokbreker. Ook de vorm van de wervels is bepalend voor deze beweeglijkheid. Zo kan het hoofd naar voren, naar achteren en zijwaarts buigen. Dat het hoofd kan buigen, is te danken aan de talrijke banden en spieren rondom de nekwervels die de nek stabiel en beweeglijk maken. De nekwervels vormen gezamenlijk aan beide zijkanten openingen waaruit zenuwwortels komen. Die zenuwwortels ontstaan in het ruggenmerg, dat rechtstreeks met de hersenen verbonden is. Deze zenuwen ofwel “communicatielijnen in het lichaam” geven impulsen door aan weefsels, spieren en organen. Een blessure in de nekwervels kan de doorvoer van deze impulsen naar de hersenen en omgekeerd belemmeren. In het slechtste geval kan de gehele werking van de wervelkolom en de zenuwen verstoord worden.

Bureauwerk (weinig afwisselende houding en weinig beweging) is vaak veel meer belastend voor het lichaam dan het zogenaamde “zware werk”. Ik heb veel liever een bouwvakker met klachten dan een computerexpert of secretaresse. Natuurlijk zijn daar uitzonderingen in.

Artrose
Artrose, ook wel slijtage of degeneratie genoemd, is een gewrichtsaandoening die ontstaat door het natuurlijke verouderingsproces of door een versneld verouderingsproces. In het verouderingsproces neemt de ruimte in het gewricht af, vermindert de hoeveelheid kraakbeen en ontstaan er veranderingen (haakvorming) aan het bot. De tussenwervelschijf, de ruimte tussen de wervels, wordt dunner. Dit proces komt vaak voor laag in de onderrug en in de nek. Het proces wordt vaak versneld na trauma, zoals een whiplash

Door de veranderingen in de wervels van de onderrug en nek kunnen verschillende klachten ontstaan, zoals stijfheid of pijn. Maar ook pijn en tintelingen in de armen of benen. De pijn wordt vaak veroorzaakt door stijfheid in de gewrichten. Tintelingen en pijn kunnen ontstaan doordat zenuwen in de nek en onderrug door ruimtegebrek geïrriteerd raken.

Beweging is een goede remedie tegen artrose, vandaar dat de chiropractor zal proberen de nek beter te laten bewegen met behulp van mobiliserende of manipulerende technieken. De artrose zelf kan de chiropractor niet verhelpen, maar door de artrose gaan de gewrichten minder goed functioneren en de beperkte functie geeft de pijnklachten. Vaak zie je dat na een relatieve pijnvrije periode de klachten langzaam weer opbouwen. Dit komt omdat de functie van de gewrichten is veranderd door de artrose en dat de gewrichten langzaam weer minder goed gaan functioneren. Zelf in beweging blijven is ook een belangrijk aspect om de stijfheid enigszins te verminderen.

Wat kan uw chiropractor doen?
Een chiropractor zal tijdens het onderzoek niet alleen de gewrichten, pezen en spieren in de arm onderzoeken, maar zal ook de nek en de borstwervelkolom nakijken. Hij maakt hierbij gebruik van testen uit de orthopedie, neurologie en natuurlijk chiropractie. Uit het onderzoek blijkt of de oorzaak in de arm ligt en/of in de nek. Soms zal aanvullend onderzoek nodig zijn zoals het nemen van röntgen foto's. Als de klacht vanuit de wervelkolom komt zal de wervelkolom worden behandeld, maar er kan ook lokaal (op de plek van de klacht) behandeling nodig zijn

Voor een goede diagnose en behandeling adviseer ik u om een afspraak te maken bij een chiropractor.

Voor adressen van geregistreerde chiropractoren verwijs ik je naar de site van de Nederlandse Chiropractoren Associatie www.chiropractie.nl. Op deze site kan je meer informatie vinden over chiropractie.

Ik wens u alle succes om zo snel mogelijk een oplossing te vinden voor klachten rugklachten. En check of dat de chiropractor die u belt lid van de NCA is en geregistreerd staat bij de SCN. Dan weet u zeker dat u naar een erkende chiropractor gaat en dat de verzekeringen dit vergoeden.

Met vriendelijke groeten,

Marieke Zegelaar DC
chiropractor
www.kliniekatlas.nl

Bronnen: www.nca.nl
             www.chiropractie-vanbeest.nl

Beantwoord door:
Gratis Adviseurs
www.gratisadviseurs.nl


Gerelateerde vragen aan Artrose in de nek C5 - C6:

artrose in nek c4-c5
      [Gesteld in Chiropractie]
2008-09-17 17:07:13
help pijn in mij bilspier straalt uit naar kuit
      [Gesteld in Chiropractie]
2009-02-26 20:00:34
hallo ik wil weten wat uncovertebrale artrose is
      [Gesteld in Chiropractie]
2009-04-15 14:00:31
versnelde atrose na whiplash trauma Geachte m.
      [Gesteld in Chiropractie]
2009-06-24 20:31:29
Kraken overal.
      [Gesteld in Aandoeningen & Ziekten]
2010-01-09 23:50:37

Gemiddelde score Chiropractie: 8.1 (419x gestemd)

Wat voor cijfer geeft u dit antwoord?

 
10

 
Versturen via e-mail aan vrienden?
 
Uw Naam:
Uw Email:
Naam bekende:
Email bekende:
+ meer vrienden invoeren
 
Message:
Check:
 Disclaimer | Sitemap | Archief | Links | 100 laatste vragen | Populair archief

Top 3 adviseurs

Uw banner hier?

Concept & Realisatie Webshop+