Opslaan in favorieten
Uitgebreid zoeken
Nederlandse versie: Gratis Adivseurs Usa version: Advisors 4 Free Version franšaise: Conseils Gratuits Versione italiana: consigligratuiti.it Belgische versie: gratisadviseurs.be Versiˇn espa˝ola : Consejeros Gratis Deutsche Version: Gratis Beraten
U bevindt zich hier:Home » Huis & Tuin » Huisdieren » Honden
Adverteren op deze site?

Direct vraag stellen?

Stel online je vraag in de rubriek Honden en krijg online een antwoord van de specialist in Honden

Zelf een vraag over Honden? Klik hier.
Meer vragen over Honden.
De huidige beheerder van de rubriek Honden:
Naam: Elizabeth Koper van Elten
Bedrijf: Hondentrimsalon
Reactiesnelheid: 10 uur
Waardering: 7.7 (van max. 10)
Meer informatie over Elizabeth Koper van Elten vind je op de profielpagina.

Beheerder worden?

RSS over HondenVragen over Honden via RSS. Klik hier.
RSS over Honden op jouw website?Vragen over Honden op jouw website? Klik hier.
Blijf op de hoogte via e-mail over HondenVragen over Honden via E-mail. Klik hier.

hond gromt naar kinderen

[Gesteld op: 02-08-2008]

Toelichting:
Hallo ik heb al eerder een vraag hier over gesteld maar kreeg toen geen antwoord misschien nu?
Mijn hond van 3 jaar reu bordercolliexfrieschestabij gromt naar de kinderen
hij luisterd wel naar de commando's van ze maar ze mogen hem niet aaien en of knuffelen, hij begint soms al te grommen als ze bij hem in de buurt komen, help me wat kan ik hier aan doen.
het is geen dominante hond heeft verder wel een lief karakter is wel bang van andere honden is als pup 3 x gebeten door een andere hond en is als pup aangereden moedwillig door kinderen op een fiets, ik denk dat dit alles er dan ook mee te maken heeft. ik hoop een reactie te krijgen!
Antwoord:

De vorige keer dat u deze vraag stelde was op 28 mei 2008. Vanwege de lange tijd geleden van vraagstelling en de achterstand, welke de vorige beheerder heeft achtergelaten (160 onbeantwoorde vragen), heb ik helaas een hoop mensen geen passend antwoord kunnen geven en kon het natuurlijk zo zijn dat er een verandering in de situatie had plaatsgevonden, waardoor de vraag niet meer relevant was. Desalniettemin ben ik blij dat u alsnog een poging wilt wagen met gratisadviseurs;)

Het feit dat uw hond al begint te grommen wanneer u kinderen in de buurt komen, geeft eigenlijk 2 dingen aan.

1. inderdaad het (gebrek aan) vertrouwen in kinderen algemeen. (waarschijnlijk is het voorval met de kinderen op de fiets in de leeftijdsperiode van 8-11 weken gebeurd?)

2. toch een rangorde probleem.

Als u hond deze reaktie naar de kinderen geeft, hoe staan de oren en staart dan? oren toch enigszins plat en de staart naar beneden gedrukt? Dit kan eventueel wijzen op een angst. Dan laat hij op deze manier zien van: "ik reageer maar vast zo, want als ik het toelaat, dan zal ik toch wel pijn worden gedaan" (even vrij vertaald naar mensentaal).

Wanneer dit niet het geval is en alle seinen wijzen erop dat het dominantie betreft (o.a. oren recht), dan ziet uw hond u wel als ranghogeren, maar de kinderen niet als dusdanig.

Probeer (aangezien de kinderen groot genoeg hiervoor zijn en de hond wel naar commando's luistert) dat de kinderen de hond (voorlopig) niet gaan benaderen. (in een roedel komt de ranglagere ook altijd naar de ranghogere). Laat de hond naar hun toekomen. en ga in het begin ook niet direct spelen met de hond (erg lastig voor kinderen om die verleiding te weerstaan). Laat de kinderen dan eventueel samen eerst spelen met een speeltje/balletje van de hond. Waarschijnlijk wordt hij daar wel warm van en wilt hij meespelen (al is het maar om zijn bal terug te krijgen). Let wel, uw kinderen bepalen wanneer een spel is afgelopen (en dit moet zijn voordat het idee bestaat dat de hond niet meer wilt spelen). Wanneer uw kinderen langzaamaan toch weer iets hoger in de rang stijgen, kunnen ze toch voorzichtig proberen om los van spelletjes etc. (rustig aan en steeds een zeer klein stapje verder) iets meer affectie te tonen. dus eerst ergens gaan zitten en de hond naar zich toe te laten komen (=beloning), dan hand op een afstand waardoor de hond niet gelijk reageert door lelijk te gaan doen (wanneer goed= beloning) en zo steeds met babystapjes steeds wat verder. Ook niet te snel in een keer willen, ook niet langer dan zo'n 10 minuten per keer willen oefenen. Uzelf moet in het begin het liefst wel in dezelfde kamer zijn (om eventueel in te grijpen als het te ver gaat), maar op zo'n ver mogelijke afstand. Op deze manier moet zijn aandacht gefocust zijn op die van de kinderen.

Als de houding inderdaad een bepaalde angst aangeeft, wat op zich weer aangeeft dat hij hetgeen uit het verleden als traumatisch heeft ervaren, kan eventueel een bachbloesemremedie, waarin in ieder geval Star of Bethlehem en Walnut in zitten verwerkt "de scherpe kantjes" van het gedrag afhalen, waardoor een training meer effect zal sorteren. Wanneer u hierover meer informatie wenst, dan kunt u mij bereiken via katja@canisfeles.nl.

Mocht u nog vragen, aan- of opmerkingen hebben, dan hoor ik deze uiteraard graag van u.

Met vriendelijke groeten,

Katja Springintveld-Stolwijk

Diergezondheidsadviseuse/diertherapeute

Beantwoord door:
Gratis Adviseurs
www.gratisadviseurs.nl

Subrubrieken binnen de rubriek Honden:
Bewegingsprobleem Hond
Hondengedrag
Hondenopvoeding
Hondensporten
Hondentrimmen
Hondenvoeding
PuppiesGerelateerde vragen aan hond gromt naar kinderen:

Hoe leer ik 't bijten van duitse herder af
      [Gesteld in Hondengedrag]
2010-06-16 22:09:11
hond plast & poept soms in de zetel
      [Gesteld in Hondengedrag]
2013-08-22 10:27:02
jankende hond
      [Gesteld in Huisdieren]
2007-10-29 10:44:01
hoe vermijd ik overenthousiasme in het spel
      [Gesteld in Hondengedrag]
2009-12-30 17:19:40
Gedrag van de calvalier king chales spandiel van 1
      [Gesteld in Hondengedrag]
2012-01-26 11:32:53

Gemiddelde score Honden: 7.7 (752x gestemd)

Wat voor cijfer geeft u dit antwoord?

 
10

 
Versturen via e-mail aan vrienden?
 
Uw Naam:
Uw Email:
Naam bekende:
Email bekende:
+ meer vrienden invoeren
 
Message:
Check:
 Disclaimer | Sitemap | Archief | Links | 100 laatste vragen | Populair archief

Top 3 adviseurs

Uw banner hier?

Concept & Realisatie Webshop+