Opslaan in favorieten
Uitgebreid zoeken
Nederlandse versie: Gratis Adivseurs Usa version: Advisors 4 Free Version franšaise: Conseils Gratuits Versione italiana: consigligratuiti.it Belgische versie: gratisadviseurs.be Versiˇn espa˝ola : Consejeros Gratis Deutsche Version: Gratis Beraten
U bevindt zich hier:Home » Huis & Tuin » Koken
Adverteren op deze site?

Direct vraag stellen?

Stel online je vraag in de rubriek Koken en krijg online een antwoord van de specialist in Koken

Zelf een vraag over Koken? Klik hier.
Meer vragen over Koken.
De huidige beheerder van de rubriek Koken:
Naam: Henny L.J. van de Kamp
Bedrijf: Nvt
Reactiesnelheid: 14 uur
Waardering: 7.9 (van max. 10)
Meer informatie over Henny L.J. van de Kamp vind je op de profielpagina.

Beheerder worden?

RSS over KokenVragen over Koken via RSS. Klik hier.
RSS over Koken op jouw website?Vragen over Koken op jouw website? Klik hier.
Blijf op de hoogte via e-mail over KokenVragen over Koken via E-mail. Klik hier.

Wild(zwijn) in de zomer...??

[Gesteld op: 30-07-2008]

Toelichting:
Beste (gratis) adviseur.
Kan ik ook wild (zwijn bijvoorb.) in de zomer eten? Hoe kan ik dat dan op een "zomerse" manier bereiden? Hoe kan ik het gerecht dan verder aanvullen met "zomerse" groente? Heeft U misschien ook lekkere wildzwijn recepten?

Alvast bedankt,
en "knorrende" groeten..;-))
Antwoord:

Hallo beste genieter,

Natuurlijk kan je zwijn eten in de zomer. Hieronder een lekker en eenvoudig zwijnrecept welke voor een ieder gemakkelijk is te bereiden.

De stukken vlees op een groot vuur aanbraden (in een grote pan of braadslede)eventjes een beide kanten snel dichtschroeien en dan bestrooien met zout en peper.  Een flinke ui, paprika en een paar teentjes (gesneden....dus niet geperst) knoflook bijvoegen. Eventjes glazig laten worden. Een blok bouillon fijn maken boven het gerecht. Natuurlijk staat het nu op een klein vuurtje te pruttelen. 2 flinke mokken water bijdoen en......laat maar pruttelen. Na ongeveer een kwartiertje de volgende ingredienten bijvoegen: Thijm, rozemarijn, paprikapoeder, peperkorrels...dit allemaal op gevoel en het hoeft niet al te zuinig.

Na ongeveer een half uurtje is het water wel iets verdamd dus we gaan het nu aanvullen met een flink glas rode wijn, een appel welke doormidden is gesneden en met vel en al, een blik perzikken compleet met het vocht, een grote sinasappel welke in een paar partjes is gesneden maar....niet schillen, een paar flinke wortelen, 2 eetlepels mosterd en 2 flinke eetlepel appel stroop.

Zo.......laat maar ongeveer 3 á 4 uur op een klein vuurtje lekker gaar worden en op smaak komen. Vergeet niet af en toe een flink glas rode wijn erbij te doen want voor je het weet is de boel verdampt en aangebakken. Nadat het gaar is geworden (na vier uurtjes is de boel zo mals dat het vlees bijna smelt op de tong) de saus ietsjes verdikken met een beetje bloem. Je weet wel: bloem in een mok,lauw water bijdoen en een sausje maken.

Zo beste genieter.....eet smakelijk en geniet van het heerlijke zwijnevlees.

Beantwoord door:
Gratis Adviseurs
www.gratisadviseurs.nl

Subrubrieken binnen de rubriek Koken:
Feestdagen
Groenten & Fruit
Keukenapparatuur
Koken Met Kinderen
Soepen & Stoofschotels
Visgerechten
Wereldkeukens



Gerelateerde vragen aan Wild(zwijn) in de zomer...??:

Wildvarkensvlees (zwijn) zelfde als gewoon varken?
      [Gesteld in Koken]
2008-02-06 22:02:31
ik heb een blauwe srakke bank en twee creme fauteu
      [Gesteld in Interieur-Noord Brabant]
2008-05-21 13:04:07
Vervolging van discriminerende politici
      [Gesteld in Strafrecht]
2008-06-30 17:06:35
Wat kan ik tegen een lelijke muur laten groeien
      [Gesteld in Klimplanten]
2010-04-09 19:02:39
Minuren mee naar volgend kalenderjaar...mag dat?
      [Gesteld in Advocaten-Friesland]
2011-03-21 11:02:33

Gemiddelde score Koken: 7.9 (111x gestemd)

Wat voor cijfer geeft u dit antwoord?

 
10

 
Versturen via e-mail aan vrienden?
 
Uw Naam:
Uw Email:
Naam bekende:
Email bekende:
+ meer vrienden invoeren
 
Message:
Check:
 



Disclaimer | Sitemap | Archief | Links | 100 laatste vragen | Populair archief

Top 3 adviseurs

Uw banner hier?

Concept & Realisatie Webshop+