Opslaan in favorieten
Uitgebreid zoeken
Nederlandse versie: Gratis Adivseurs Usa version: Advisors 4 Free Version franšaise: Conseils Gratuits Versione italiana: consigligratuiti.it Belgische versie: gratisadviseurs.be Versiˇn espa˝ola : Consejeros Gratis Deutsche Version: Gratis Beraten
U bevindt zich hier:Home » Huis & Tuin » Huisdieren » Honden
Adverteren op deze site?

Direct vraag stellen?

Stel online je vraag in de rubriek Honden en krijg online een antwoord van de specialist in Honden

Zelf een vraag over Honden? Klik hier.
Meer vragen over Honden.
De huidige beheerder van de rubriek Honden:
Naam: Elizabeth Koper van Elten
Bedrijf: Hondentrimsalon
Reactiesnelheid: 10 uur
Waardering: 7.7 (van max. 10)
Meer informatie over Elizabeth Koper van Elten vind je op de profielpagina.

Beheerder worden?

RSS over HondenVragen over Honden via RSS. Klik hier.
RSS over Honden op jouw website?Vragen over Honden op jouw website? Klik hier.
Blijf op de hoogte via e-mail over HondenVragen over Honden via E-mail. Klik hier.

HELP !!! belangrijke vraag !!!!

[Gesteld op: 29-07-2008]

Toelichting:
geef zoveel mogelijk raad !!!mijn tante heeft 2 honden de ene hond kwam als een pup uit een assiel, zijn verleden is, onbekent maar zijn gedrag was best eigenaardig, hij was best braaf enkel wanneer er een bezoeker zijn hoofd over het hoofd van de hond boog knapte hij naar de neus hij vond vreeme honden ook heel beangstigend.er kwam een 2de hond ook een pup (coker spaniel ofzoiets)ze waren zeer braaf en waren best tevreden denk ik, maar de grote hond max zijn gedrag verslegterd hoe ouder hij word.hij begon nu ook te blaffen wanneer er bezoek komt en hij is enorm schigtig en wanneer hij s'avond's in de mand ligt gromt hij als je voorbij stapt (niet bij de eigenaars) na een poosje nam de kleine vrolijke coker zijn gedrag over ook zij begon nu te blaffen wanneer er bezoek komt,maar egt beangstigend blaffen! dan NU er komt een scheiding het gezin breekt de enige persoon die de honden in de hand kon houden was de man maar die heeft sinds korthet gezin verlaten---> ik ben er al een poos niet geweest maar ik hoor van mijn nicht dat hun hond max nu ook gromt naar het gezin en ik voel dat dit egt uit de hand gaat lopen en dat er vroeg of laat iemand gebeten zal worden!(ps : er is geen structuur in het huis het is er een gaos de honden worden miss 1 keer de week uitgelaten ze zijn veel te dik en er is niets de honden zijn baas ) nu is mijn vraag wat kan ik als bezoeker het beste doen om zo weinig mogelijk agressie uit te lokken zodat ik en de honden geen bang van elkaar hoeven te hebben en zodat zowel ik als de honden zich veiliger voelen ik weet niet veel van honden af maar ik wil zoveel mogelijk hulp van jullie en tips die ik desnoods aan de eigenaars an mee geven ! een vrouw heeft me l gezegt dat ik de eerste 5 Ó 10 min de honden moet negeren zelfs geen oogcontact of dergelijke ....ik zou zeggen kom maar op met jullie hulp ik hoop dat ik er veel aan heb groetjes dorien !
Antwoord:

Allereerst de tips voor u om zo min mogelijk agressie uit te lokken: Wanneer de hond (-en) agressief op u afkomt: blijf als een boom staan, verroer geen spier, kijk de hond niet aan (die vrouw had gelijk in haar advies) en draai ook niet uw rug naar de hond(-en) toe. De hond krijgt dan verwarrende signalen van u, waaruit hij niet meer kan afleiden of u bang voor hem bent of dat u een bedreiging vormt en de hond over het algemeen niet goed weet hoe hij daar mee om moet gaan. Snelle bewegingen of wegrennen kan ook gezien worden als dreiging of aanval, dus ook niet te snel bewegen. Houd de hond alleen in de gaten vanuit uw ooghoeken, benader ze niet. Laat de honden ook alleen naar u toekomen en aangeven of ze contact willen. Wanneer dit het geval is, eerst voorzichtig, (maar niet angstig) bijvoorbeeld uw hand "aanbieden" en goed kijken hoe hierop gereageerd wordt, wanneer dit positief is (dus niet agressief) dan kunt u eventueel de hond een beloning geven gepaard gaande met een bemoedigend woord. en van daaruit kan er iets van een "band"worden opgebouwd, zodat de honden u als "goed volk" zullen beschouwen.

Voor uw tante en haar gezin en eigenlijk ook meer voor de honden zelf: Er zal zeker meer orde in de chaos moeten komen en het gezin zal weer boven de honden in rang moeten komen. Er moet ook gekeken worden of het hier gaat om angst agressie of dominante agressie (te zien aan de houding van de hond) of beiden (dominantie naar de gezinsleden en angst naar vreemden bijvoorbeeld) angst kan dus komen door een eventuele achteruitgang van het gestel. Nogmaals, dit dient door een dierenarts te worden vastgesteld en eventueel behandeld. Voor de dikte is eigenlijk meer beweging het ideaalst en eigenlijk dienen de honden minstens zo'n 3/4 x per dag te worden uitgelaten. Nu krijgen ze in verhouding met hun beweging teveel te eten en dit overgewicht zorgt eigenlijk ook voor een versnelde achteruitgang van het gestel.

Hiervoor is het het beste om hierin professionele hulp te zoeken bij een gedragstherapeut, aangezien ik denk dat uw tante dit niet volledig zelf aan zal kunnen. Dit om inderdaad erger te voorkomen en het behalve de schade aan het gezin (wat al erg genoeg is) zal het vaak ook het einde van de hond betekenen, terwijl dit vaak nog af te wenden is door goede begeleide training.

De kans is aardig groot dat in dit geval ook de ouderdom met gebreken komt. De kans is aanwezig dat Max bijvoorbeeld niet meer zo goed kan zien en dat alles nu als bedreiging wordt gezien, Dit dient door een dierenarts te worden vastgesteld en deze kan (afhankelijk van de aandoening) er waarschijnlijk nog mee helpen. De tweede hond neemt dit angstige gedrag over en weet eigenlijk niet goed wat hij met de situatie aanmoet. Daarom richt ik me nu voornamelijk op Max met het verhaal.

De mand moet ook uit het "looppad"geplaatst moeten worden, zodat de honden het langslopen niet langer meer als dreiging of binnendringen van het territorium zien en daarom ook niet meer zullen uitvallen. Zorg er in ieder geval voor dat de ruimte waar Max vertoeft en wanneer er mensen langslopen goed verlicht is (als er sprake is van achteruitgang van de ogen, kan dit helpen bij het toch iets meer zien dan alleen (beangstigende) schimmen.

Ik wens u en uw tante en haar gezin in ieder geval veel sterkte (en orde/verbetering) in deze situatie.

Met vriendelijke groeten,

Katja Springintveld-Stolwijk

Diergezondheidsadviseuse/diertherapeute

Beantwoord door:
Gratis Adviseurs
www.gratisadviseurs.nl

Subrubrieken binnen de rubriek Honden:
Bewegingsprobleem Hond
Hondengedrag
Hondenopvoeding
Hondensporten
Hondentrimmen
Hondenvoeding
PuppiesGerelateerde vragen aan HELP !!! belangrijke vraag !!!!:

Leeftijd dat kind zelf mag bepalen waar hij woont
      [Gesteld in Kinderbescherming]
2009-02-14 12:35:16
Zelfportret Toorop
      [Gesteld in Antiek]
2011-03-02 20:06:53
tekenen huisregels werkgevr is dat verplicht?
      [Gesteld in Arbeidsrecht-Noord Brabant]
2007-11-11 15:34:04
Hoe was de economische situatie in de 19e eeuw?
      [Gesteld in Geschiedenis]
2009-01-06 12:57:37
pastpoort 1 ouder geen ouderlijk gezag
      [Gesteld in Familierecht]
2009-01-21 15:56:16

Gemiddelde score Honden: 7.7 (752x gestemd)

Wat voor cijfer geeft u dit antwoord?

 
10

 
Versturen via e-mail aan vrienden?
 
Uw Naam:
Uw Email:
Naam bekende:
Email bekende:
+ meer vrienden invoeren
 
Message:
Check:
 Disclaimer | Sitemap | Archief | Links | 100 laatste vragen | Populair archief

Top 3 adviseurs

Uw banner hier?

Concept & Realisatie Webshop+