Opslaan in favorieten
Uitgebreid zoeken
Nederlandse versie: Gratis Adivseurs Usa version: Advisors 4 Free Version franšaise: Conseils Gratuits Versione italiana: consigligratuiti.it Belgische versie: gratisadviseurs.be Versiˇn espa˝ola : Consejeros Gratis Deutsche Version: Gratis Beraten
U bevindt zich hier:Home » Gezondheid » Alternatieve Geneeswijzen » Bach Bloesem Remedies » Bachbloesem Dieren
Adverteren op deze site?

Direct vraag stellen?

Stel online je vraag in de rubriek Bachbloesem Dieren en krijg online een antwoord van de specialist in Bachbloesem Dieren

Zelf een vraag over Bachbloesem Dieren? Klik hier.
Meer vragen over Bachbloesem Dieren.

Beheerder worden?

De rubriek Bachbloesem Dieren heeft momenteel nog geen beheerder.

Meld je aan als beheerder voor de rubriek Bachbloesem Dieren Klik hier.

RSS over Bachbloesem DierenVragen over Bachbloesem Dieren via RSS. Klik hier.
RSS over Bachbloesem Dieren op jouw website?Vragen over Bachbloesem Dieren op jouw website? Klik hier.
Blijf op de hoogte via e-mail over Bachbloesem DierenVragen over Bachbloesem Dieren via E-mail. Klik hier.

angst voor vuurwerk, onweer, bussen, vrachtwagens

[Gesteld op: 28-07-2008]

Toelichting:
Ik heb een Newfoundlander-teefje van vier jaar oud. Ze heeft altijd al angst gehad voor onweer, maar het wordt de laatste tijd erg extreem. Als ze nog maar denkt dat het dondert, begint ze onrustig heen en weer te lopen, te blaffen, tegen de ramen en deuren op te springen. Ze weet van geen ophouden en is na 5 minuten compleet buiten adem. Ze kent hierin haar eigen grens niet, waardoor ik me zorgen maak over haar fysieke toestand (oververhitting, hart). Ik kan niets doen om haar te kalmeren. Als ik haar zou laten doen, zou ze net zo lang in de tuin rondlopen en blaffen tot ze erbij neervalt. Dit is het probleem dat mij het meest zorgen baart en waar ik zo snel mogelijk iets aan wil doen, het is niet leefbaar voor haar en ik vind het vreselijk haar zo te moeten zien. Een ander voorbeeld van haar angst: Tijdens een wandeling loopt alles goed, zo lang er geen bus of vrachtwagen voorbij komt. Ze is, denk ik, bang van het lawaai of van de grond die schud als ze voorbijrijden, trekt dan aan de lijn en wil zo snel mogelijk naar huis.
Ik zou het graag eens willen proberen met Bachbloesems, maar weet niet wat ik haar moet geven of hoeveel.
Algemeen hebben we een rustige hond die zich thuis op haar gemak voelt, maar dit kan snel omslagen naar nervositeit als er 'iets' anders is dan normaal.
Alvast bedankt!
Vriendelijke groeten,
Tinne
Antwoord:

Hallo Tinne,

Het beste zou je een flesje kunnen bestellen/maken met daarin Star of Bethlehem (anti-shock) en de angstremedies Mimulus (angst voor benoembare zaken zoals auto's, onweer etc.) en dan Rock Rose voor als het om echte paniek gaat. Ik zou er dan nog graag Walnut bij zien zodat ze zich even wat beter kan afsluiten tegen alles wat er om haar heen gebeurt. Walnut is ook de remedie die bij veranderingen ingezet wordt, in dit geval nuttig voor het ondersteunen van de nagestreefde gedragsverandering.

Ik heb al veel goede resultaten gezien met deze remedies, maar kan je niet beloven dat het met één flesje geregeld zal zijn, als de angst zó diep zit, dan zal het even duren voor die op een beheersbaar niveau komt, beheersbaar, want angst op zich is geen verkeerde karaktertrek (anders leefden we allemaal roekeloos). Is de hond echter van nature ook nog eens angstig aangelegd, dan zal ze nooit een echte held worden, maar een en ander komt wel weer op een acceptabel niveau.

Je zou eventueel een flesje Eerstehulpremedie erbij kunnen aanschaffen om op die momenten te geven dat het echt even fout gaat. Eerstehulpremedie is de meest veelzijdig inzetbare remedie, te gebruiken in alle situaties waarin er sprake is van “nood” op geestelijk of lichamelijk gebied.

De standaarddosering uit een gebruikersflesje is 4-6 maal daags 4 druppels op een brokje of ander voer of rechtstreeks in de bek.

Voor verdere informatie, bestelling van flesjes of vragen naar aanleiding van dit antwoord, verwijs ik je graag naar mijn site www.ximenes.nl en/of het contactformulier aldaar.

Ik wens je heel veel succes met je hond, ik snap je zorgen en hoop dat de bloesemremedies e.e.a. vlot weer kunnen normaliseren.

Beantwoord door:
Gratis Adviseurs
www.gratisadviseurs.nl


Gerelateerde vragen aan angst voor vuurwerk, onweer, bussen, vrachtwagens:

Heb ik bindingsangst?
      [Gesteld in Psychologie]
2011-03-28 17:27:51
mijn vriend heeft adhd .i
      [Gesteld in Psychologie]
2011-05-02 14:28:05
Bindingsangst of niet?
      [Gesteld in Psychologie]
2011-05-02 18:43:55
hoe ga ik om met verlatingsangst?
      [Gesteld in Psychologie]
2011-06-05 00:25:42
bindingangst of niet?
      [Gesteld in Psychologie]
2011-06-21 14:32:29

Gemiddelde score Bachbloesem Dieren: 0.0 (0x gestemd)

Wat voor cijfer geeft u dit antwoord?

 
10

 
Versturen via e-mail aan vrienden?
 
Uw Naam:
Uw Email:
Naam bekende:
Email bekende:
+ meer vrienden invoeren
 
Message:
Check:
 Disclaimer | Sitemap | Archief | Links | 100 laatste vragen | Populair archief

Top 3 adviseurs

Uw banner hier?

Concept & Realisatie Webshop+