Opslaan in favorieten
Uitgebreid zoeken
Nederlandse versie: Gratis Adivseurs Usa version: Advisors 4 Free Version franšaise: Conseils Gratuits Versione italiana: consigligratuiti.it Belgische versie: gratisadviseurs.be Versiˇn espa˝ola : Consejeros Gratis Deutsche Version: Gratis Beraten
U bevindt zich hier:Home » Huis & Tuin » Huisdieren » Honden
Adverteren op deze site?

Direct vraag stellen?

Stel online je vraag in de rubriek Honden en krijg online een antwoord van de specialist in Honden

Zelf een vraag over Honden? Klik hier.
Meer vragen over Honden.
De huidige beheerder van de rubriek Honden:
Naam: Elizabeth Koper van Elten
Bedrijf: Hondentrimsalon
Reactiesnelheid: 10 uur
Waardering: 7.7 (van max. 10)
Meer informatie over Elizabeth Koper van Elten vind je op de profielpagina.

Beheerder worden?

RSS over HondenVragen over Honden via RSS. Klik hier.
RSS over Honden op jouw website?Vragen over Honden op jouw website? Klik hier.
Blijf op de hoogte via e-mail over HondenVragen over Honden via E-mail. Klik hier.

onze hond valt vreemde mensen aan

[Gesteld op: 25-07-2008]

Toelichting:
wij hebben een hele lieve maar waakse jack-russel hond, het probleem is dat wanneer vreemde mensen bij ons op bezoek komen hij heel hard blaft en ze soms zelfs aanvalt, wanneer ze uiteindelijk binnen zijn is er niks meer aan de hand en zit hij zelfs bij ze op schoot, onze hond is net 5 geworden en we hebben hem iets langer dan een jaar, hij was bij zijn vorige baasje erg verwend.
Antwoord:

Waarschijnlijk heeft uw jack russel zijn territoriumdrift kunnen ontwikkelen, zonder dat de vorige eigenaar heeft ingegrepen en u zit hier nu mee "opgescheept". Ik ga ervan uit dat deze reakties bij haar niet voortkomen uit angst. Wanneer dit wel het geval is dan is er een andere trainingsmogelijkheid en dan verzoek ik u om dit kenbaar te maken. Er zijn meerdere trainingsmogelijkheden en daarvan is onderstaande er eentje van. Eventueel kunt u ook een gedragstherapeut hiervoor in de arm nemen.

De behandeling is erop gericht om de eerste agressiviteit af te leren en het vertrouwen voor vreemden te wekken.  Eerst begint de training zonder dat er mensen aan de deur komen. Het is de bedoeling dat u stijgt in rang en u bepaald wie en wat er gebeurt in uw huis. (Het klinkt even streng, maar Jack Russels zijn zo slim dat een wat strengere aanpak wel nodig is.)  Bevestig op 2 plekken in huis een haak in de muur en zorg ervoor dat u een speeltje hebt waar natuurlijk nat voedsel in gedaan kan worden. Haak terwijl u thuis bent zo'n 3 x per dag 20 minuten uw hond aan een riem van zo'n 1,5 meter en geef haar zo'n speeltje waardoor ze de aanhaking gaat zien als samenhang met een beloning. Als ze onophoudelijk blaft, verplaats haar dan naar de andere haak in een andere kamer en negeer de protesten. Maak haar alleen los als ze rustig is. wanneer u naar haar toeloopt en ze wordt gelijk erg uitgelaten, loop dan gelijk weer weg. Op deze manier snapt ze waarschijnlijk al erg snel dat u de touwtjes in handen heeft.

U kunt het beste met enkele  "figuranten" werken. Voor u bekenden (liefst voor de hond wat onbekend) die u met dit willen helpen. Haak bij vooraangekondigd bezoek uw hond zo'n 5-10 minuten vooraf al aan. Laat deze mensen bij binnenkomst uw hond volkomen negeren. Negeer zelf u hond ook volkomen. Nogmaals, u bepaald wat er dient te gebeuren. Wanneer de hond rustig is of na ongeveer 15 minuten, kunt u de hond "onthaken", maar houdt haar eerst nog wel even aan de lijn. Wanneer uw hond weer helemaal uitgelaten reageerd voor het onthaken, loop dan weer weg en probeer het later nog eens als ze weer rustig is. Na een paar weken zou ze al een stuk kalmer moeten zijn bij het reageren. Vergeet niet om elke keer wanneer ze aangehaakt wordt om zo'n gevuld speeltje bij haar in de buurt te hebben. Wanneer ze (waarschijnlijk na een paar maanden) afgeleerd heeft om zo te reageren op bezoekers, zal waarschijnlijk de aanhaking niet meer nodig zijn. Maar geef dan wel zo nu en dan nog dat speeltje. Zodat ze de rustige manier van doen associeert met een beloning.

Het klinkt allemaal nogal rigoreus en erg streng, maar wanneer u bovenstaande consequent doorvoert, dan zal ze over een tijdje niet meer zo reageren naar vreemden. En nogmaals, jack russels zijn erg slimme beestjes en ze weten vaak precies hoe ze mensen moeten bespelen. Door deze slimheid verwacht ik ook dat ze het principe erg snel onder de knie zal krijgen.

Succes in ieder geval en laat eventueel nog eens horen hoe het gaat.  

Met vriendelijke groeten,

Katja Springintveld-Stolwijk

Diergezondheidsadviseuse/diertherapeute

Beantwoord door:
Gratis Adviseurs
www.gratisadviseurs.nl

Subrubrieken binnen de rubriek Honden:
Bewegingsprobleem Hond
Hondengedrag
Hondenopvoeding
Hondensporten
Hondentrimmen
Hondenvoeding
PuppiesGerelateerde vragen aan onze hond valt vreemde mensen aan:

Hoe leer ik 't bijten van duitse herder af
      [Gesteld in Hondengedrag]
2010-06-16 22:09:11
hoe vermijd ik overenthousiasme in het spel
      [Gesteld in Hondengedrag]
2009-12-30 17:19:40
hoe geef je de hond de juiste aandacht die hij wil
      [Gesteld in Hondenopvoeding]
2011-03-09 14:17:41
Bouvier gromt naar me dochter
      [Gesteld in Hondengedrag]
2014-04-10 16:34:57
jankende hond
      [Gesteld in Huisdieren]
2007-10-29 10:44:01

Gemiddelde score Honden: 7.7 (752x gestemd)

Wat voor cijfer geeft u dit antwoord?

 
10

 
Versturen via e-mail aan vrienden?
 
Uw Naam:
Uw Email:
Naam bekende:
Email bekende:
+ meer vrienden invoeren
 
Message:
Check:
 Disclaimer | Sitemap | Archief | Links | 100 laatste vragen | Populair archief

Top 3 adviseurs

Uw banner hier?

Concept & Realisatie Webshop+