Opslaan in favorieten
Uitgebreid zoeken
Nederlandse versie: Gratis Adivseurs Usa version: Advisors 4 Free Version franšaise: Conseils Gratuits Versione italiana: consigligratuiti.it Belgische versie: gratisadviseurs.be Versiˇn espa˝ola : Consejeros Gratis Deutsche Version: Gratis Beraten
U bevindt zich hier:Home » Huis & Tuin » Huisdieren » Honden
Adverteren op deze site?

Direct vraag stellen?

Stel online je vraag in de rubriek Honden en krijg online een antwoord van de specialist in Honden

Zelf een vraag over Honden? Klik hier.
Meer vragen over Honden.
De huidige beheerder van de rubriek Honden:
Naam: Elizabeth Koper van Elten
Bedrijf: Hondentrimsalon
Reactiesnelheid: 10 uur
Waardering: 7.7 (van max. 10)
Meer informatie over Elizabeth Koper van Elten vind je op de profielpagina.

Beheerder worden?

RSS over HondenVragen over Honden via RSS. Klik hier.
RSS over Honden op jouw website?Vragen over Honden op jouw website? Klik hier.
Blijf op de hoogte via e-mail over HondenVragen over Honden via E-mail. Klik hier.

Gaby mij mechelse herder ..

[Gesteld op: 23-07-2008]

Toelichting:
hallo
mijn hond gaby is een mechellaartje van 7 veel in haar leventje mee gemaakt ondanks dat is zij erg lieve hond luisterd goed enz .. maar er is 1 probleem zij is bang voor onweer zij is hier door al een keer het huis uit gevlucht met alle gevolgen van die .. zij heb de buurvrouw uit angst aan gevlogen .. niet best dus .. gelukig was mijn buurvoruw niet ernstig gewond geraakt
en heb zij ook geen aan gifte gedaan..
ik wil mijn hond zo graag van haar onweer angst af helpen .. want sinds dat gebeurt is .. krijg zij de dagen dat ik werk halve tablet waar ze rustig van woord .. ik durf haar niet zonder tablet thuis te laten als ik moet gaan werken .. want als zij in alle staten is me huis uit te vluchten en iemand aan te vallen wat gebeurt er dan als zij de voor deur niet open krijg .. veel mensen heb mijn al gezegt dat er niks zal gebeuren gaby zal hoog uit gaan blafen janken rond lopen enz .. uhm.. dat denk ik niet zij raakt in paniek ..en paniek dat is geen goed ... voor mij hond dan doen zij raare dingen ..
wat moet ik doen om haar te helpen ..
WAT IK ZELF AL HEB GEDAAN
radio aan , gordijnen dicht , kluif neer gelegt
homiopatie druppels help niet .. honden cd gehaalt maar zonde van me geld .. want wat er op die cd stond aan onweer sloeg nergens op
rombom rombom dat was het hellemaal geen efeckt!! ben nu wel naar andre cd opzoek waar mee je wel efeckt heb met donder slagen enz
maar dat is niet zo makelijk te vinden ..

ook heb ik er wel een aan lopen denken naar curusus te gaan waar honden kunnen leren met onweer om te gaan ..
maar omdat mijn hond erg agasief woord als zij maar knal hoort durf ik dat niet aan .. omdat ik bang ben dat zij andre mensen pak met de curcus of de man of vrouw die daar les in geef ..
wil mijn hond zeker bij de cursus niet alleen achter laten ..
ben einde raad .. en durf als slecht weer is en onweer in de lucht zit niet weg .. ja als ik haar tabelt heb geven is zij duf
maar dat 3 keer in de week doen omdat ik 9 uur in de week werk?
te gek voor woorden toch!!
af gelopen woensdag was goed weer toen ik in de ochten naar me werk ging in de loop van de ochtent woord toch donkerbuiten je zag de bui al hangen ik had gaby geen tablet geven nou dat weet ik niet waar ik het zoeken moet op me werk ben zo bang dat het dan in ene gaat onweren..
ik vraag me af of er halsbanden zijn die de hond rustig kunnen houden ..
Wat MOET IK DOEN ...?
Antwoord:

Allereerst mijn excuses voor de late reaktie. Normaliter probeer ik de vragen ruim binnen de gestelde 40 uur te beantwoorden, alleen was dat ditmaal helaas niet mogelijk.

Het probleem wat u hier schetst, is een zeer lastig probleem voor u en uw hond. Waarschijnlijk heeft Gaby het geluid geleerd te associeren met iets "vreselijks" engs. (heeft ze dit gedrag ook bij bijv. vuurwerk?)

Ik zou niet verder gaan zoeken naar andere cd's met onweer geluiden, maar indien mogelijk bij de eerstkomende onweersbui (en volgens het weerbericht zal die niet lang op zich laten wachten) een opname maken en eventueel daarin het een en ander monteren. Ga wanneer de opnamen er zijn, gezellig met Gaby spelen en zet op de achtergrond de opname zo zachtjes dat ze het wel hoort maar er niet van van slag raakt. Beloon d'r dan voor het goede gedrag. Blijf dit herhalen met iedere keer het geluid iets harder wanneer ze op het vorige geluidsniveau geen stress laat zien. Het is de bedoeling dat ze het geluid niet meer als negatief gaat zien, maar als iets wat er nu eenmaal is en als het even meezit zelfs een gezellig spelletje betekend met "het vrouwtje/bazinnetje".

Wanneer u zelf het idee hebt dat Gaby rare dingen gaat doen uit angst, dan zal dat waarschijnlijk ook wel zo zijn...u kent uw hond het beste. (hoewel ik wel denk dat ze uiteindelijk hooguit enkele zaken zal gaan slopen als een "vluchtgedrag" of inderdaad de buurt bij elkaar blaffen/janken, maar goed...ik ken uw hond ook niet.)

Welke pillen krijgt ze wanneer u moet werken (Diazepam??)? en welke homeopathische druppels heeft u al geprobeerd? Omdat er meerdere middelen zijn die ondersteunend kunnen werken, daarnaast kan bloesemtherapie ook ondersteuning bieden. Wanneer u hierover meer informatie wenst, dan kunt u mij bereiken via hier of via katja@canisfeles.nl

De angst die u inmiddels heeft om Gaby, dat zij andere zal gaan grijpen, versterkt ook het gevoel van Gaby. Zij voelt de onrust die u heeft en vertaalt dat naar dat zij toch dan wel gelijk moet hebben om zich angstig te voelen, want u voelt zich ook gespannen. Een cursus is waarschijnlijk een zeer goed idee en de (goede) instructeurs/gedragstherapeuten kennen het risico van het vak en zullen daar ook goed mee omgaan. Geef in het voorgesprek uw angsten aan en hoe u denkt dat Gaby zal reageren. Eventueel is prive-les daarin ook een mogelijkheid.

Het beste is om een gedragstherapie te ondersteunen met een (natuurlijk) middel. Daarnaast de radio aanlaten is nog altijd een lapmiddeltje, maar het kan de intensiteit van de klap wel wat verzachten.

Ik kan helaas niet een kant en klare oplossing voor u bieden, alleen eventuele ondersteuning door een passende remedie te zoeken en u daarin te adviseren.

Ik zag in de lijst met achterstallige vragen van de vorige beheerder dat u deze vraag al eerder heeft gesteld.  Ik hoop u hiermee wel iets verder te hebben geholpen en mocht u nog vragen en/of opmerkingen hebben, dan hoor ik deze uiteraard graag van u.

Met vriendelijke groeten,

Katja Springintveld-Stolwijk

Diergezondheidsadviseuse/diertherapeute

PS: Ik lees net pas het gehele andere bericht. Daarin las ik dat het middel welke u toedient Vetranquil is. Een goed middel om de hond "van de wereld" te helpen, maar inderdaad geen goede (blijvende) oplossing. Het middel kan namelijk de gevoeligheid voor het geluid versterken en door het middel kan Gaby niet vluchten of op een andere manier lichamelijk "vluchten"/afreageren. Met als gevolg een eventuele versterking van de angst. Hierdoor zou ik u toch willen vragen om de samenstelling van de bloesemremedie en de homeopathische druppels welke u heeft geprobeerd aan mij door te geven, want ik denk dat er niet geheel passende middelen zijn voorgeschreven of geadviseerd of anders misschien wel de juiste middelen, maar niet de juiste potenties (in het geval van de homeopathische middelen.) U beschrijft ook dat er met Gaby niks aan de hand is wanneer u thuis bent. Waarschijnlijk wilt ze dus de roedel bij zich hebben wanneer er voor haar dreiging lijkt te zijn dmv de klappen van het onweer. Ik hoop u met de ondersteuning van de therapie verder te mogen adviseren.

Beantwoord door:
Gratis Adviseurs
www.gratisadviseurs.nl

Subrubrieken binnen de rubriek Honden:
Bewegingsprobleem Hond
Hondengedrag
Hondenopvoeding
Hondensporten
Hondentrimmen
Hondenvoeding
PuppiesGerelateerde vragen aan Gaby mij mechelse herder ..:

Nieuwe hond bijt soms 1 van de andere honden
      [Gesteld in Hondengedrag]
2009-12-01 16:58:43
Me pup beet me oudere hond zowat dood
      [Gesteld in Hondengedrag]
2010-02-10 23:30:45
mijn hond corriseert niet hij bijt door en schud!!
      [Gesteld in Hondengedrag]
2010-05-21 20:22:54
vervolg herder bijt vriendin en dochter
      [Gesteld in Hondengedrag]
2010-07-18 23:27:35
Hoe. Moet ik reageren op het gedrag van mij herder
      [Gesteld in Hondengedrag]
2012-07-29 21:36:31

Gemiddelde score Honden: 7.7 (752x gestemd)

Wat voor cijfer geeft u dit antwoord?

 
10

 
Versturen via e-mail aan vrienden?
 
Uw Naam:
Uw Email:
Naam bekende:
Email bekende:
+ meer vrienden invoeren
 
Message:
Check:
 Disclaimer | Sitemap | Archief | Links | 100 laatste vragen | Populair archief

Top 3 adviseurs

Uw banner hier?

Concept & Realisatie Webshop+