Opslaan in favorieten
Uitgebreid zoeken
Nederlandse versie: Gratis Adivseurs Usa version: Advisors 4 Free Version franšaise: Conseils Gratuits Versione italiana: consigligratuiti.it Belgische versie: gratisadviseurs.be Versiˇn espa˝ola : Consejeros Gratis Deutsche Version: Gratis Beraten
U bevindt zich hier:Home » Gezondheid » Alternatieve Geneeswijzen » Chiropractie
Adverteren op deze site?

Direct vraag stellen?

Stel online je vraag in de rubriek Chiropractie en krijg online een antwoord van de specialist in Chiropractie

Zelf een vraag over Chiropractie? Klik hier.
Meer vragen over Chiropractie.
De huidige beheerder van de rubriek Chiropractie:
Naam: Dr. Alan Jenks
Bedrijf: Chiropractie westland
Reactiesnelheid: 170 uur
Waardering: 8.1 (van max. 10)
Meer informatie over Dr. Alan Jenks vind je op de profielpagina.

Beheerder worden?

RSS over ChiropractieVragen over Chiropractie via RSS. Klik hier.
RSS over Chiropractie op jouw website?Vragen over Chiropractie op jouw website? Klik hier.
Blijf op de hoogte via e-mail over ChiropractieVragen over Chiropractie via E-mail. Klik hier.

Pijnlijke linker heup

[Gesteld op: 19-07-2008]

Toelichting:
Al 13 jaar heb ik hier last van,fisio,spuit enz alles aan gedaan,het straalt uit naar linker been,sta smorgens stijf op,ga uur eerder van bed om beetje soepel op werk tekomen(verzorgende)loop veel,na mijn werk heb ik beetje tinteling in mijn linker voet en het gevoel dat mijn linker been sleept,ik verga van de pijn.as maandag moet ik nw foto laten maken.komt van boven het staartbotje en trekt de heup in.
Antwoord:

Beste meneer / mevrouw,

U geeft aan dat u last heeft van uw heup, en ik ga er vanuit dat u pijn heeft aan de zijkant van de bil en ter hoogte van het darmbeen aan de zijkant van het bekken. En dat u ook regelmatig een tintelend gevoel heeft in de voet en dat u het gevoel heet minder controle te hebben in het lnker been, “been sleept”. U heeft er ook al erg lang last van.

Van deze informatie vermoed ik dat u last heeft van uw linker SI-gewricht, een SI-syndroom. Meer informatie hierover kunt u vinden op http://www.kliniekatlas.nl/home/klachten-chiropractie/bekken.

Het bekken is de basis waar de wervelkolom op rust . Het bestaat uit 3 botten; het heiligbeen en de twee bekkenbotten of darmbeenderen. Deze 3 bekkenbotten zijn aan de achterkant met elkaar verbonden door de sacro-iliacale gewrichten (SI gewrichten) en aan de voorkant met het schaambeen. Deze gewrichten zijn een veelvoorkomende bron van pijnklachten.

Het SI-gewricht kan geblokkeerd zijn waardoor het niet goed beweegt. Dit kan de onderliggende oorzaak zijn van een bekkenscheefstand zijn. Als gevolg hiervan kunnen zijwaartse krachten op de rest van de wervelkolom ontstaan. Dit kan weer leiden tot problemen in de onderrug, maar ook resulteren in klachten in de bovenrug en nek.

Pijn vanuit de SI-gewrichten kan lokale bilpijn geven, maar ook pijn ter hoogte van de broekriem, liespijn, pijn ter hoogte van het schaambeen of beenpijn.

De klachten worden vaak verergerd door opstaan vanuit zit, lang zitten of staan, bukken of tillen. Bewegen en m.n. wandelen/lopen en fietsen geeft meestal vermindering van de klachten.

Het SI-gewricht kan te beweeglijk worden (hypermobiliteit). Dit kan voorkomen na een zwangerschap en kan een bekkeninstabiliteit tot gevolg hebben.


Voor u is het belangrijk om er achter te komen waar het probleem nu precies vandaan komt. Zodat er zo snel mogelijk de juiste behandeling kan krijgen om van de klachten af te komen.

Chiropractoren zijn gespecialiseerd in het behandelen van rugklachten en klachten die uit de rug kunnen komen zoals een ischias of hernia. En de klachten die u beschrijft reageren eigenlijk altijd erg goed op een behandeling chiropractie. U moet zich wel realiseren dat u heel lang last heeft en u tot nu toe nog geen resultaat heeft gehad. Dus zeer waarschijnlijk is uw probleem iets gecompliceerder dan een standaard SI-syndroom en heeft u waarschijnlijk meer behandelingen nodig.

De behandelmethode wordt uiteraard aangepast aan de patiënt en de klacht.

Ik zou u dan ook adviseren om zo snel mogelijk naar een chiropractor te gaan voor een juiste diagnose en behandeling.

Voor adressen van geregistreerde chiropractoren verwijs ik je naar de site van de Nederlandse Chiropractoren Associatie www.chiropractie.nl. Op deze site kan je meer informatie vinden over chiropractie.
Ik wens u alle succes om zo snel mogelijk een oplossing te vinden voor je vervelende beenpijnen en rugklachten. En check of dat de chiropractor die u belt lid van de NCA is en geregistreerd staat bij de SCN. Dan weet je zeker dat je naar een erkende chiropractor gaat en dat de verzekeringen dit vergoeden.

Met vriendelijke groeten,

Marieke Zegelaar DC
chiropractor

Beantwoord door:
Gratis Adviseurs
www.gratisadviseurs.nl


Gerelateerde vragen aan Pijnlijke linker heup:

Oorzaak pijnklachten heup en wat te doen?
      [Gesteld in Chiropractie]
2008-10-31 17:29:52
Heupklachten links verband met hernia rechts?
      [Gesteld in Chiropractie]
2012-06-07 08:21:46
verslijt mijn prothese veel sneller?
      [Gesteld in Aandoeningen Bewegingsapparaat]
2009-01-28 11:06:32
vraag:diversen pijnklachten heup lies onderbuik
      [Gesteld in Chiropractie]
2007-10-10 16:00:51
Al jarenlang last van klachten rond linkerheup
      [Gesteld in Chiropractie]
2009-04-22 22:45:44

Gemiddelde score Chiropractie: 8.1 (419x gestemd)

Wat voor cijfer geeft u dit antwoord?

 
10

 
Versturen via e-mail aan vrienden?
 
Uw Naam:
Uw Email:
Naam bekende:
Email bekende:
+ meer vrienden invoeren
 
Message:
Check:
 Disclaimer | Sitemap | Archief | Links | 100 laatste vragen | Populair archief

Top 3 adviseurs

Uw banner hier?

Concept & Realisatie Webshop+