Opslaan in favorieten
Uitgebreid zoeken
Nederlandse versie: Gratis Adivseurs Usa version: Advisors 4 Free Version franšaise: Conseils Gratuits Versione italiana: consigligratuiti.it Belgische versie: gratisadviseurs.be Versiˇn espa˝ola : Consejeros Gratis Deutsche Version: Gratis Beraten
U bevindt zich hier:Home » Gezondheid » Aandoeningen & Ziekten » Neurologische Stoornissen » Duizeligheid
Adverteren op deze site?

Direct vraag stellen?

Stel online je vraag in de rubriek Duizeligheid en krijg online een antwoord van de specialist in Duizeligheid

Zelf een vraag over Duizeligheid? Klik hier.
Meer vragen over Duizeligheid.

Beheerder worden?

De rubriek Duizeligheid heeft momenteel nog geen beheerder.

Meld je aan als beheerder voor de rubriek Duizeligheid Klik hier.

RSS over DuizeligheidVragen over Duizeligheid via RSS. Klik hier.
RSS over Duizeligheid op jouw website?Vragen over Duizeligheid op jouw website? Klik hier.
Blijf op de hoogte via e-mail over DuizeligheidVragen over Duizeligheid via E-mail. Klik hier.

oorzaak flauwvallen zoon onbekend gebleven

[Gesteld op: 16-07-2008]

Toelichting:
Maanden geleden had ik een vraag gesteld over de onbekende oorzaak van het flauwvallen van mijn zoon en het niet meer op zijn benen kunnen staan. Hierop heb ik het antwoord nog niet gevonden. Bij deze neem ik het aanbod van u aan om deze vraag alsnog beantwoord te krijgen, als dat mogelijk is.
Antwoord:

Beste vragensteller,

Flauwvallen of syncope kan verschillende oorzaken hebben. De meeste redenen zijn volstrekt onschuldig maar in enkele gevallen kan er een ernstig probleem (zoals hartproblemen of hersenproblemen) de oorzaak zijn. Uw zoon is uitgebreid onderzocht in het ziekenhuis en daar hebben ze niets gevonden, dus mag je er echt wel vanuit gaan dat er geen ernstige oorzaak is geweest.`Dar moet u gewoon op vertrouwen.

Iemand die flauwvalt, verliest voor korte tijd het bewustzijn. Er is tijdelijk onvoldoende bloedtoevoer naar de hersenen en de hartslag vertraagt. Flauwvallen (syncope) kan een reactie op hevige emotie, shock of pijn zijn. Eigenlijk dient het gewoon als een veiligheidsmechanisme: door de zwaartekracht valt men op de grond, en door de liggende houding herstelt de bloedtoevoer naar de hersenen.

Flauwvallen is meestal onschuldig, maar het kan wel beangstigend zijn. Zeker als er geen directe oorzaak voor het flauwvallen te vinden is blijft vaak te angst dat het ieder moment weer kan gebeuren aanwezig. Flauwvallen kan ook een symptoom zijn van eventuele onderliggende aandoeningen (hartritmestoornissen, hyperventilatie) en doet zich soms voor bij het gebruik van medicijnen tegen hoge bloeddruk.

Flauwvallen veroorzaakt op zichzelf geen blijvende schade. Maar bij het vallen kan je natuurlijk wel lelijk terecht komen.

Epilepsie wordt veroorzaakt door een stoornis in de hersenfunctie, waarbij een soort kortsluiting in de hersenen ontstaat. Meestal is het bewustzijn verlaagd of raakt de patiënt helemaal buiten bewustzijn. Wel verliest iemand met epilepsie tijdens een aanval (ook wel toeval of insult genoemd) de controle over bepaalde lichaamsfuncties: de ene over zijn spieren, de ander over zijn denken, ...

Zou het mogelijk zijn geweest dat uw zoon een epileptische aanval heeft gehad? Misschien, maar misschien ook niet. Een epileptische aanval is een tijdelijke kortsluiting in de hersenen. De nadruk ligt op het woord tijdelijk. Alleen als er tijdens een aanval een scan wordt gemaakt kan dit zichtbaar zijn. Maar na een aanval is een scan weer volledig normaal. Iemand die epilepsie heet, heeft regelmatig een aanval. Dus je kunt niet echt van epilepsie spreken als iemand maar 1 keer is flauwgevallen. Daarnaast zie je vaak veel meer symptomen dan alleen het flauwvallen.

Uit uw vraag begrijp ik dat uw zoon één maal is flauwgevallen. Daar bent u flink van geschrokken. Maar dat uit onderzoek geen reden is gevonden voor het flauwvallen. Het belangrijkste is dat het nu goed gaat met uw zoon en dat hij zich ontwikkeld als een gezonde normaal jongetje.

De medische wereld is erg goed, maar we weten niet alles en we kunnen ook niet alles verklaren. Heel vaak zie je dat iemand iets krijgt of overkomt (zoals het flauwvallen van uw zoon) zonder echte verklaring. U moet er op vertrouwen dat er niets ernstigs aan de hand is, anders hadden ze dit echt wel gevonden. Misschien had uw zoon een virus onder de leden, voelde hij zich niet zo goed, of heeft hij zijn adem te lang in gehouden (dat vinden kinderen soms leuk), schrok hij ergens van of 100 andere redenen die volledig onschuldig zijn.

Wat er gebeurt, is zult u waarschijnlijk nooit te weten komen. U kunt u dit beter gewoon accepteren en uw energie steken in het nu en de toekomst. Natuurlijk kan er altijd wat gebeuren maar dat kan ook met mij of u gebeuren. En mocht u toch met een angst of waarom vraag blijven zitten, dan is het misschien zinvol om eens met een psycholoog of maatschappelijk werkster te gaan praten over hoe u hier mee het beste om kan gaan.

Met vriendelijke groeten,

Marieke Zegelaar DC
chiropractor

Beantwoord door:
Gratis Adviseurs
www.gratisadviseurs.nl


Gerelateerde vragen aan oorzaak flauwvallen zoon onbekend gebleven:

oudst zoon bang voor puppy
      [Gesteld in Psychologie]
2009-02-12 11:37:47
Mag mijn zoon (12jr) beslissen bij wie die woont?
      [Gesteld in Familierecht]
2009-05-07 22:20:40
hoe verwerk ik dit zelf ?
      [Gesteld in Psychologie]
2009-10-04 21:04:33
hypotheekvoor een huis met boerderij als onderpanc
      [Gesteld in Erfrecht]
2011-01-19 19:00:32
vader laat zoon van 14 aan zijn lot over
      [Gesteld in Jeugdzorg]
2012-09-09 08:51:25

Gemiddelde score Duizeligheid: 0.0 (0x gestemd)

Wat voor cijfer geeft u dit antwoord?

 
10

 
Versturen via e-mail aan vrienden?
 
Uw Naam:
Uw Email:
Naam bekende:
Email bekende:
+ meer vrienden invoeren
 
Message:
Check:
 Disclaimer | Sitemap | Archief | Links | 100 laatste vragen | Populair archief

Top 3 adviseurs

Uw banner hier?

Concept & Realisatie Webshop+