Opslaan in favorieten
Uitgebreid zoeken
Nederlandse versie: Gratis Adivseurs Usa version: Advisors 4 Free Version franšaise: Conseils Gratuits Versione italiana: consigligratuiti.it Belgische versie: gratisadviseurs.be Versiˇn espa˝ola : Consejeros Gratis Deutsche Version: Gratis Beraten
U bevindt zich hier:Home » Gezondheid » Aandoeningen & Ziekten » APS Therapie
Adverteren op deze site?

Direct vraag stellen?

Stel online je vraag in de rubriek APS Therapie en krijg online een antwoord van de specialist in APS Therapie

Zelf een vraag over APS Therapie? Klik hier.
Meer vragen over APS Therapie.
De huidige beheerder van de rubriek APS Therapie:
Naam: Maurice Uytdewilligen
Bedrijf: Aps therapy bv
Reactiesnelheid: 14 uur
Waardering: 8.5 (van max. 10)
Meer informatie over Maurice Uytdewilligen vind je op de profielpagina.

Beheerder worden?

RSS over APS TherapieVragen over APS Therapie via RSS. Klik hier.
RSS over APS Therapie op jouw website?Vragen over APS Therapie op jouw website? Klik hier.
Blijf op de hoogte via e-mail over APS TherapieVragen over APS Therapie via E-mail. Klik hier.

APS Therapie bij dieren

[Gesteld op: 13-07-2008]

Toelichting:
Hallo Liesbeth,

Ik heb een vraagje over APS bij dieren, ik heb een witte herder met het cauda equina syndroom. Na grondig onderzoek in febr 2008 bij de neuroloog in Utrecht is geconstateerd dat onze hond het cauda equina syndroom heeft. Operatie zou mogelijk zijn maar er werden ons weinig garantie's gegeven t.o.v het resultaat en daar wij er een slecht gevoel bij hadden hebben wij besloten hem niet te opereren......Het ging vervolgens best goed met hem maar sinds een maand ging hij steeds slechter lopen en in stilstand stond hij met x benen (achterhand), een vriendin van mij met MS die zelf APS gebruikt bij haarzelf adviseerde mij onze hond APS therapie te geven in het mom van baat het niet schaad het niet! Wij mochten haar apparaat lenen! Nou liesbeth na 3 behandelingen stond Rosco al weer recht met zijn achterbenen en na 5 behandelingen rende hij weer in het bos speelt weer met onze andere honden en voelt zich super goed!! Wij hebben nu zelf een apparaat aangeschaft! Mijn vraag is het volgende: Is er ook een boek verkrijgbaar voor APS therapie bij dieren waarbij de behandelingen van aandoeningen ook beschreven zijn? En mijn 2e vraag de plekken voor de pads heb ik bij de Rosco weggeschoren maar dat irriteerd zodat ik hem een kap om moet doen anders gaat hij het stukbijten... kun jij mij antwoord geven of het APS Therapie ook voldoende zou werken als ik de plekken voor de pads zou wegknippen tot bijna kaal.....daar er dan veel minder irritatie zou zijn voor de hond op die plekken.....

Ik hoop gauw wat terug te horen,

Vriendelijke groet Bianca Derlagen
Antwoord:

Hallo Bianca,

Excuses voor de late beantwoording...maar het was vakantietijd, en ik heb me even ingelezen in het onderwerp. U verhaal is een ware successtory !! Het is in één woord geweldig zoals de APS therapie hier voor uw hond er voor heeft gezorgd dat hij weer kan lopen.

Om maar gelijk antwoord te geven op uw eerste vraag: nee, bij mijn weten bestaat er tot op heden geen literatuur over het behandelen van dieren met APS. Binnen de beroepsvereniging voor APS therapeuten, de BVAT, hoor ik echter wel regelmatig dat er meer en meer ge”oefend”wordt door therapeuten op hun eigen dieren, met succes doorgaans.

Momenteel werkt er in ieder geval één dierenfysiotherapeute mee, en er schijnen ook diverse dierenartspraktijken inmiddels in het bezit te zijn van een apparaat. Binnen het veterinaire gebeuren zijn het vooral de toepassingen op koeien die bekend zijn; er zijn zelfs speciale apparaten voor in ontwikkeling/ontwikkeld.

Echter, uw vraag heeft mij in zoverre”geprikkeld” dat ik hier verder mee wil gaan, en in de eerstkomende bestuursvergadering (ik ben lid van een van de commissies in dat bestuur) wil ik hier wat aandacht aan gaan besteden. Immers, voor mensen bestaan er wel de on-line behandelschema's.

Voor wat betreft het kaalknippen zou ik dat zeker proberen, ik scheer ook niet bij iedere cliënt de haren van de armen af, soms knip ik ivm de irritatie.

Wel zou u de plekken kunnen nabehandelen met pure aloe veragel eventueel vermengd met een druppeltje Pepermunt etherische olie tegen de jeuk of Lavandel. (Koop hiervoor een goede kwaliteit etherische olie).

Verder zou ik u willen verzoeken om mij te mailen via het contactformulier op mijn site www.ximenes.nl. Ik zou graag nog een aantal vragen over de behandeling van uw hond willen stellen alsmede uw toestemming willen hebben voor het publiceren van een artikeltje hierover in ons verenigingsblad De Aktiepotentiaal.

Heel veel succes met de verdere behandeling van Rosco, in ieder geval bedankt voor het delen van uw ervaringen en wellicht tot mails.

Vriendelijke groet,

 

Beantwoord door:
Gratis Adviseurs
www.gratisadviseurs.nl


Gerelateerde vragen aan APS Therapie bij dieren:

Heeft de dierenarts fouten gemaakt?
      [Gesteld in Honden]
2010-08-30 13:06:14
Hoe ziet het eruit voor dieren?
      [Gesteld in Leven na de dood]
2009-04-06 09:14:47
Mijn kitten heeft een inenting gehad.
      [Gesteld in Kattenvoeding]
2009-09-20 13:37:52
Ik weet niet zo goed raad met het leven
      [Gesteld in Vorige Levens]
2010-12-03 14:56:49
Wat kan ik claimen bij de dierenopvang Helmond?
      [Gesteld in Rechtshulp-Noord Brabant]
2011-01-19 15:44:16

Gemiddelde score APS Therapie: 8.5 (11x gestemd)

Wat voor cijfer geeft u dit antwoord?

 
10

 
Versturen via e-mail aan vrienden?
 
Uw Naam:
Uw Email:
Naam bekende:
Email bekende:
+ meer vrienden invoeren
 
Message:
Check:
 Disclaimer | Sitemap | Archief | Links | 100 laatste vragen | Populair archief

Top 3 adviseurs

Uw banner hier?

Concept & Realisatie Webshop+