Opslaan in favorieten
Uitgebreid zoeken
Nederlandse versie: Gratis Adivseurs Usa version: Advisors 4 Free Version franšaise: Conseils Gratuits Versione italiana: consigligratuiti.it Belgische versie: gratisadviseurs.be Versiˇn espa˝ola : Consejeros Gratis Deutsche Version: Gratis Beraten
U bevindt zich hier:Home » Gezondheid » Alternatieve Geneeswijzen » Aromatherapie
Adverteren op deze site?

Direct vraag stellen?

Stel online je vraag in de rubriek Aromatherapie en krijg online een antwoord van de specialist in Aromatherapie

Zelf een vraag over Aromatherapie? Klik hier.
Meer vragen over Aromatherapie.
De huidige beheerder van de rubriek Aromatherapie:
Naam: Olga Hulzink
Bedrijf: Praktijk voor aromatherapie en voedingsadviezen
Reactiesnelheid: 48 uur
Waardering: 6.5 (van max. 10)
Meer informatie over Olga Hulzink vind je op de profielpagina.

Beheerder worden?

RSS over AromatherapieVragen over Aromatherapie via RSS. Klik hier.
RSS over Aromatherapie op jouw website?Vragen over Aromatherapie op jouw website? Klik hier.
Blijf op de hoogte via e-mail over AromatherapieVragen over Aromatherapie via E-mail. Klik hier.

Zwanger worden en aromatherapie

[Gesteld op: 13-07-2008]

Toelichting:
Ik probeer nu al 9 maanden zwanger te worden met intensief proberen. Daarvoor ben ik zwanger geworden; dit lukte in 6 maanden ook met intensief proberen, maar dat eindigde in een miskraam met 5 weken. Daarvoor was ik ook zwanger, maar wij kregen met 24 weken een doodgeboren kindje als gevolg van een chromosoomafwijking. Die zwangerschap hebben we - met veel minder intensief proberen - in een jaar tot stand gebracht (eigenlijk waren er maar 6-8 cycli die succesvol konden zijn). Hoewel wij dus zwanger kunnen worden, hebben wij nog steeds geen levend kindje. De verkramping begint behoorlijk toe te slaan. Hopeloosheid, woede, jaloesie op mensen bij wie het allemaal zo makkelijk gaat, verdriet om de verloren zwangerschappen, verdriet omdat het wÚÚr niet gelukt is, angst dat ik te oud word (ben inmiddels 33) en dat het niet meer gaat lukken... een heel scala van negatieve emoties passeert maandelijks de revue. Hoop en vrees, niet meer durven hopen... Ik ben er dagelijks mee bezig. We leven alsof het leven stilstaat, wachtend op een zwangerschap, op het ene dat je niet hebt.
Zou u een advies kunnen geven mbt aromatherapie en/of bachbloesemremedies die ik zou kunnen gebruiken? Graag wel remedies/therapieŰn die niet schadelijk zijn voor het embryo op het moment dat we een prille zwangerschap tot stand hebben gebracht!
Bij voorbaat dank voor uw antwoord!
Antwoord:

Beste mevrouw,

Ik zou u graag een uitgebreid combinatie-advies geven Bachbloesems-Aromatherapie, maar daar is dit niet helemaal de juiste plek voor denk ik. Het begeleiden van een zwangerschapswens is mogelijk, maar vereist een directer contact al was het alleen maar vanwege de privacy én vanwege het feit dat iedere vrouw, ieder echtpaar uniek is en daardoor een “eigen aanpak” gewenst is.

Wel kan ik u een kort advies geven qua bloesems: Star of Bethelehm voor de pijn en het verdriet, White Chestnut voor de steeds terugkerende gedachtes rondom het niet willen lukken van de zwangerschap, Mimulus voor de angst dat het wéér mis zal gaan en dat u te oud wordt en daarnaast nog een remedie als Gorse, voor de wanhoop en het uitzichtloze wat u voelt.

Een kort aromatherapieadvies zou kunnen zijn: massageolie met daarin laag gedoseerd Rosa Damascena, vanwege de harmoniserende werking op de vrouwelijke geslachtsorganen én omdat het de olie is die symbool is voor de liefde in al haar facetten en de aangewezen olie bij diep verdriet als het mislukken van een zwangerschap. Geen man, hoe liefhebbend en teder en medelevend hij ook is, kan voelen wat het betekent om met een lege buik en een lege wieg achter te blijven, de lichamelijke pijn die dat naast de geestelijke pijn oplevert. Roos is daar dé olie voor. Laat u niet ontmoedigen door de prijs, het is in het gebruik minder duur dan het zo op het eerste gezicht lijkt. Ik hoop dat u hier toch wat mee verder kunt, en mocht u meer informatie willen dan verwijs ik graag naar het contactformulier op mijn site www.ximenes.nl.

Ik wens u heel veel sterkte en verlies vooral de hoop niet, hoe moeilijk het ook is,

Beantwoord door:
Olga Hulzink
profielpagina


Gerelateerde vragen aan Zwanger worden en aromatherapie:

Wat is het verwerkingsproces van aromatherapie?
      [Gesteld in Aromatherapie]
2006-11-05 18:34:45
man 75 jaar gordelroos in gezicht en jicht in teen
      [Gesteld in Orthomoleculaire Geneeskunde]
2008-01-13 15:34:42
Aromatherapie bij vogels en andere dieren?
      [Gesteld in Aromatherapie]
2008-05-01 08:32:05
Aromatherapie
      [Gesteld in Aromatherapie]
2010-04-26 10:47:09
wat is aromatherapie eigenlijk
      [Gesteld in Aromatherapie]
2011-02-27 17:04:18

Gemiddelde score Aromatherapie: 4.7 (87x gestemd)

Wat voor cijfer geeft u dit antwoord?

 
10

 
Versturen via e-mail aan vrienden?
 
Uw Naam:
Uw Email:
Naam bekende:
Email bekende:
+ meer vrienden invoeren
 
Message:
Check:
 Disclaimer | Sitemap | Archief | Links | 100 laatste vragen | Populair archief

Top 3 adviseurs

Uw banner hier?

Concept & Realisatie Webshop+