Opslaan in favorieten
Uitgebreid zoeken
Nederlandse versie: Gratis Adivseurs Usa version: Advisors 4 Free Version franšaise: Conseils Gratuits Versione italiana: consigligratuiti.it Belgische versie: gratisadviseurs.be Versiˇn espa˝ola : Consejeros Gratis Deutsche Version: Gratis Beraten
U bevindt zich hier:Home » Huis & Tuin » Interieur » Interieur-Noord Holland
Adverteren op deze site?

Direct vraag stellen?

Stel online je vraag in de rubriek Interieur-Noord Holland en krijg online een antwoord van de specialist in Interieur-Noord Holland

Zelf een vraag over Interieur-Noord Holland? Klik hier.
Meer vragen over Interieur-Noord Holland.

Beheerder worden?

De rubriek Interieur-Noord Holland heeft momenteel nog geen beheerder.

Meld je aan als beheerder voor de rubriek Interieur-Noord Holland Klik hier.

RSS over Interieur-Noord HollandVragen over Interieur-Noord Holland via RSS. Klik hier.
RSS over Interieur-Noord Holland op jouw website?Vragen over Interieur-Noord Holland op jouw website? Klik hier.
Blijf op de hoogte via e-mail over Interieur-Noord HollandVragen over Interieur-Noord Holland via E-mail. Klik hier.

Welke raambekleding plafonds van 4 meter?

[Gesteld op: 11-07-2008]

Toelichting:
We hebben een nieuwbouwappartement gekocht met ramen van 4 meter hoog, van vloer tot plafond. Wat hang ik voor de smalle (60 cm) ramen (ook rekening houdend met akoestiek). Het zijn draaikiepramen en ze springen steeds met 35 cm in. In de woonkamer 4 stuks + een glasschuifpui naar de loggia van 2.4 * 3.2. De zon schijnt van 14.30 tot zonsondergang in de woonkamer. In de 3 slaapkamers is er geen zon, maar wel veel inkijk. Top down voor de slaapkamers vind ik prachtig, maar op maat waarschijnlijk niet te betalen. Aan weerszijden is er weinig ruimte voor gordijnen. Hoe doe je uberhaupt zulke hoge gordijnen soepel dicht (iemand sprak over separatierails, maar wat is dit precies?). Ik kom er zelf niet uit en kan wel wat advies gebruiken.

Ik kijk uit naar je reactie.
Vriendelijke groetjes, Nathalie
Antwoord:

Beste Nathalie,

Jullie raambekledings-probleem kom ik ook niet elke dag tegen, dus helaas heb ik hiervoor geen een kant en klare oplossing. Verder wordt mij uit de beschrijving niet helemaal duidelijk hoe die gevel met ramen er precies uitziet. Draaikiep ramen van 60 cm breed, dat snap ik, maar hoe hoog zijn die ramen? En dan is er ook nog een schuifpui? Zitten die draaikiep ramen daarboven? In dat geval heb je dus verschillende soorten raambekleding nodig lijkt me. Iets voor de smalle draaikiep-ramen, wat denk je van elektrisch bedienbare rol-, of vouwgordijnen? Of plisségordijnen? Mooi als die gordijnen per raam of strook apart te bedienen zijn. Dan kun je variatie aanbrengen in de hoogte en de lichtinval goed regelen.

En voor de schuifpui kunnen jullie een mooi hangend gordijn aanbrengen in dezelfde kleur en/of van dezelfde stof. Of bestaat die schuifpui ook uit smalle 60 cm brede banen? Dan lijkt het me mooi om die banen helemaal door te laten lopen tot beneden. Mooi voor de hoogtewerking.

Een andere mogelijkheid is paneelgordijnen, die zijn geschikt voor grote raampartijen. Die kun je als een paneel van boven naar benden voor de ramen schuiven. Daarvoor heb je drie of vier (afhankelijk van het aantal panelen) aparte rails nodig die voor elkaar hangen. Zou dit ook mogelijk zijn voor een raampartij van vier meter hoog, vraag ik me af? Het moet kunnen, maar daar hangt dan vast een stevig prijskaartje aan.

Van een separatierail heb ik nog nooit gehoord. Uit de naam maak ik op dat de rail iets afscheid, of apart houdt. Tja, dat kan gaan over rails voor paneelgordijnen, elk paneel heeft zijn eigen rail. Misschien ook wordt een rail per raam bedoeld.

Shutters zou ook een mooie oplossing zijn voor zo’n grote raampartij. Shutters geven een prachtige lichtinval en zijn ook prima bruikbaar als zonwering, maar dat wordt prijzig want het moet helemaal op maat gemaakt worden. Reken op zo’n 400,- tot 450 per m2. En voor de akoestiek is het beter stof te gebruiken.

Als het jullie in de woonkamer overigens vooral om zonwering gaat, zijn er natuurlijk allerlei systemen die aan de buitenkant aangebracht kunnen worden.

Ik ben natuurlijk geen specialist op het gebied van raambekleding, dus ik raad jullie aan naar een goede speciaalzaak in de omgeving te gaan. Laat je goed informeren over alle mogelijkheden en bijbehorende kosten. Neem een foto mee van de ramen en alle maten.

Veel succes.

Met vriendelijke groet,

Merel Havenaar
Havenaar Interieurs
Oranje Nassaulaan 123
2051 HL Overveen
t 023 – 5269002
f 023 – 5269004
e info@havenaarinterieurs.nl
www.havenaarinterieurs.nl

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Beantwoord door:
Gratis Adviseurs
www.gratisadviseurs.nl


Gerelateerde vragen aan Welke raambekleding plafonds van 4 meter?:

over eneco en enrgie direct
      [Gesteld in Energie]
2008-08-05 08:59:15
Nieuwe meter, eindafrekening nuon omhoog kan dat?
      [Gesteld in Energie]
2009-12-29 17:33:04
Touw om aarde hoeveel verschil?
      [Gesteld in Wiskunde]
2010-03-11 13:30:58
Wil inzage in gas en waterrekening van VVE.
      [Gesteld in Vereniging van Eigenaren]
2012-06-05 18:11:14
Wij blijken een veel te grote gasmeter te hebben.
      [Gesteld in Energie]
2013-11-28 15:18:17

Gemiddelde score Interieur-Noord Holland: 0.0 (0x gestemd)

Wat voor cijfer geeft u dit antwoord?

 
10

 
Versturen via e-mail aan vrienden?
 
Uw Naam:
Uw Email:
Naam bekende:
Email bekende:
+ meer vrienden invoeren
 
Message:
Check:
 Disclaimer | Sitemap | Archief | Links | 100 laatste vragen | Populair archief

Top 3 adviseurs

Uw banner hier?

Concept & Realisatie Webshop+