Opslaan in favorieten
Uitgebreid zoeken
Nederlandse versie: Gratis Adivseurs Usa version: Advisors 4 Free Version franšaise: Conseils Gratuits Versione italiana: consigligratuiti.it Belgische versie: gratisadviseurs.be Versiˇn espa˝ola : Consejeros Gratis Deutsche Version: Gratis Beraten
U bevindt zich hier:Home » Kinderen & Tieners » Peuters & Kleuters
Adverteren op deze site?

Direct vraag stellen?

Stel online je vraag in de rubriek Peuters & Kleuters en krijg online een antwoord van de specialist in Peuters & Kleuters

Zelf een vraag over Peuters & Kleuters? Klik hier.
Meer vragen over Peuters & Kleuters.
De huidige beheerder van de rubriek Peuters & Kleuters:
Naam: Elin Zwier
Bedrijf: -
Reactiesnelheid: 733 uur
Waardering: 10.0 (van max. 10)
Meer informatie over Elin Zwier vind je op de profielpagina.

Beheerder worden?

RSS over Peuters & KleutersVragen over Peuters & Kleuters via RSS. Klik hier.
RSS over Peuters & Kleuters op jouw website?Vragen over Peuters & Kleuters op jouw website? Klik hier.
Blijf op de hoogte via e-mail over Peuters & KleutersVragen over Peuters & Kleuters via E-mail. Klik hier.

Waarom slaapt mijn peuter zo slecht?

[Gesteld op: 02-07-2008]

Toelichting:
Mijn zoontje is ruim 13 maanden en sinds 1,5 maand slaapt hij erg slecht. Tot zijn eerste verjaardag was het geen probleem, ik kon hem zonder problemen wegleggen (overdag en ook 's avonds) en 's nachts sliep hij gewoon door tot ongeveer 7 ß 8 uur. Toen hij net 1 was geweest kreeg hij de waterpokken en daar is hij behoorlijk ziek van geweest; hoge koorts en veel jeuk. We hebben nachten met hem opgelopen, want hij had vooral 's nachts last. Nadat de waterpokken genezen waren, bleven de slechte nachten. Hij liet zich ineens ook niet maar zo op bed leggen. Nadat ik hem een paar dagen zichzelf in slaap heb laten huilen, ging het wegleggen weer beter. Ik kon hem nu weer op bed leggen en hij ging gewoon slapen zonder te huilen. De nachten bleven echter woelig en ook 's ochtends werd hij steeds vroeger wakker. Afgelopen nacht zijn we van 12 uur (tijdstip dat wij naar bed gingen) tot vanochtend met hem in de weer geweest. We hebben alles geprobeerd: van een klein poosje laten huilen tot het naar bed brengen ritueel eindeloos herhalen, weer neerleggen, toedekken, speentje in zijn mond en weggaan enzovoorts. Iedere keer als we wegliepen begon hij weer. Daarna tijdje naast zijn bed gezeten (geen oogcontact maken) en wachten tot hij sliep, maar ook dat ging niet, dan ging hij zitten of staan. Hoe saai ik het ook maakte, hij wilde niet slapen. Dan maar weer neerleggen, even laten huilen. Uiteindelijk is mijn man een eindje in de auto met hem gaan rijden, maar zelfs toen viel hij niet in slaap. Rond 03.15 uur een beetje melk gegeven, dit heeft hij opgedronken en rond 03.30 uur viel hij eindelijk in slaap. Maar om 04.15 uur was hij weer wakker en begon het opnieuw. Ik wilde hem graag laten huilen, maar mijn man maakte zich zorgen om de buren, daar ons appartement tamelijk gehorig is, dus er maar weer uit en alle rituelen opnieuw. Vanochtend van 05.30 tot 06.30 uur heeft hij nog een uurtje gepakt. Helaas zijn deze nachten geen uitzondering en we zien het soms echt niet meer zitten. Het is een behoorlijke beproeving en slecht voor onze relatie, vooral ook omdat het ons maar niet lukt ÚÚn lijn te trekken op hoe te reageren in zo'n situatie. We denken er beide structureel anders over. Hoe lossen we dit probleem op? We hebben allebei een drukke baan en het begint ons op te breken.
Antwoord:

Hallo,

Ja, het is een moeilijk iets ... als het kind niet wil slapen, maar waar u zich vooral geen drukte om moet maken zijn de buren.  Als ze hier niet tegen kunnen gaan ze maar verhuizen, maar u bent bang dat ze gaan denken dat u uw kind pijn doet..... maar echt trek u  hier niets van aan.

Verlaatingsangst zou een oorzaak kunnen zijn, Neem uw beide stemmen op met de dagelijkse geluiden.... dus het gewone leven, en draai dit af als hij moet gaan slapen .... zodat hij jullie hoort en zich dan niet eenzaam voelt maar vertrouwt met jullie stemmen en geluiden.

Het is het proberen waard .... verder kan je hier weinig aan doen, ja volhouden .... maar dit kost veel energie, maar heb poep aan de buren want die hebben ook poep aan jullie.

Sterkte en weltrusten.....!!

André.....

Beantwoord door:
Gratis Adviseurs
www.gratisadviseurs.nl

Subrubrieken binnen de rubriek Peuters & Kleuters:
Handwerk
Kleuren & Tekenen
Prematuren
TelevisieGerelateerde vragen aan Waarom slaapt mijn peuter zo slecht?:

Hoe kunnen we ons zoontje helpen bij het pipi doen
      [Gesteld in Kinderpsychologie]
2010-09-28 19:44:45
Hallo
      [Gesteld in Autisme]
2007-05-21 11:58:26
Bedrijf verkopen,maar verhuurder wil niet meewerke
      [Gesteld in Zakelijke Dienstverlening]
2012-03-27 21:45:55
geldt het recht van voorkoop bij bouwgrond
      [Gesteld in Notaris-Belgie]
2008-09-29 18:37:27
wanneer loon na ontslag?
      [Gesteld in Advocaten-Friesland]
2008-07-18 11:00:06

Gemiddelde score Peuters & Kleuters: 10.0 (1x gestemd)

Wat voor cijfer geeft u dit antwoord?

 
10

 
Versturen via e-mail aan vrienden?
 
Uw Naam:
Uw Email:
Naam bekende:
Email bekende:
+ meer vrienden invoeren
 
Message:
Check:
 Disclaimer | Sitemap | Archief | Links | 100 laatste vragen | Populair archief

Top 3 adviseurs

 • Ron Jedema
  9.3
 • kunst expertise
  9.0
 • Anita
  9.0
 • Totalen:

  Vragen:  257466
  Beheerders:  1025

  Gemiddelden:

  Reeds beantwoord:  99 %
  Reactiesnelheid:  168 uur
  Waardering:  7.9
Uw banner hier?

Concept & Realisatie Webshop+