Opslaan in favorieten
Uitgebreid zoeken
Nederlandse versie: Gratis Adivseurs Usa version: Advisors 4 Free Version franšaise: Conseils Gratuits Versione italiana: consigligratuiti.it Belgische versie: gratisadviseurs.be Versiˇn espa˝ola : Consejeros Gratis Deutsche Version: Gratis Beraten
U bevindt zich hier:Home » Mens & Maatschappij » Recht » Arbeidsrecht » Arbeidsrecht-Noord Holland
Adverteren op deze site?

Direct vraag stellen?

Stel online je vraag in de rubriek Arbeidsrecht-Noord Holland en krijg online een antwoord van de specialist in Arbeidsrecht-Noord Holland

Zelf een vraag over Arbeidsrecht-Noord Holland? Klik hier.
Meer vragen over Arbeidsrecht-Noord Holland.
De huidige beheerder van de rubriek Arbeidsrecht-Noord Holland:
Naam: Herman Albersen
Bedrijf: De rechtspratkijk nederland
Reactiesnelheid: 81 uur
Waardering: 8.5 (van max. 10)
Meer informatie over Herman Albersen vind je op de profielpagina.

Beheerder worden?

RSS over Arbeidsrecht-Noord HollandVragen over Arbeidsrecht-Noord Holland via RSS. Klik hier.
RSS over Arbeidsrecht-Noord Holland op jouw website?Vragen over Arbeidsrecht-Noord Holland op jouw website? Klik hier.
Blijf op de hoogte via e-mail over Arbeidsrecht-Noord HollandVragen over Arbeidsrecht-Noord Holland via E-mail. Klik hier.

Mag onderstaande casus (arbeidsrechtelijk)

[Gesteld op: 30-06-2008]

Toelichting:
Twee jaar geleden ben ik gestart bij de politie. Binnen het korps waar ik werkzaam ben volg ik een vier jarige studie gecombineerd met werk. Het is steeds drie maanden studie dan weer drie maanden stage/werk.
Tijdens deze studie heb je ongeveer 20 proeves van bekwaamheid (tentamens).
Het aanvangsalaris is E 1550, na 24 maanden is dit E 1750 na 36 maanden is dit E 2000 en na 48 maanden is dit E 2250 (zo ongeveer) .
Toen ik ongeveer een jaar werkzaam bij de poltie was vertelde mijn Teamleider (chef) dat je alleen in aanmerking komt voor bovengenoemde periodieke verhoging als je de proeves hebt voldaan die binnen de gestelde termijn behaald zouden moeten zijn. Dit geld voor alle studenten. Heb je uiteindelijk een proeve gehaald na de termijn die daar voor staat dan krijg je alsnog je periodieke verhoging maar niet met terugwerkende kracht. Gelukkig haal ik al mijn proeves binnen de gestelde termijn, alleen ben ik nu 2 keer voor een bepaalde proeve gezakt. Ik heb deze weer aagevraagd (duurt ongeveer 6 weken) en hierdoor dreig ik nu mijn periodiek die ik per 1 augustus zou krijgen mis te lopen, totdat ik de proeve heb behaald (en dan niet met terugwerkende kracht). Voor mij is de schade dan prima te overzien maar er zijn schrijnendere gevallen binnen het korps.
Wat hier binnen de politie gebeurt kan naar mijn mening niet (ik ben een klein beetje thuis in het arbeidsrecht). Omdat over deze regeling (voorwaarde behalen proeven binnen gestelde termijn om periodieke salarisverhoging te ontvangen) niets in de CAO politie staat vermeld, niets in de arbeidsovereenkomst staat, en hier tijdens het arbeidsvoorwaardengesprek (voor aanvang dienstverband) niets over verteld is. De CAO heeft het alleen over maanden (zie bovenaan). Er staan verder geen 'kleine 'lettertjes' in de CAO of arbeidsovereenkomst.

Ook mijn teamleider kon mijn niet vertellen waar en of dit uberhaubt ergens schriftelijk vastgelegd is.
Nu is mijn vraag of de politie arbeidsrechtelijk gezien, rechtmatig handelt. En zo nee, wat zou ik hier tegen kunnen doen.
Antwoord:
Op zichzelf mag worden overeengekomen dat je alleen een loonsverhoging krijgt als je aan een of meer voorwaarden, hier het behalen van een examen, hebt voldaan. De vraag is echter of dit in uw geval is overeengekomen. Als in de CAO of arbeidsovereenkomst - dit zal overigens formeel een aanstelling zijn want de politie zijn ambtenaren - staat dat je om de zoveel tijd een loonsverhoging krijgt en als nergens anders staat dat aan deze loonsverhoging nog een extra voorwaarde is verbonden, namelijk het behalen van een examen, mag de politie deze voorwaarde niet stellen. U kunt bij personeelszaken of zo informeren naar waar het staat en als u loon wilt vorderen moet u naar de rechter.
Beantwoord door:
Gratis Adviseurs
www.gratisadviseurs.nl


Gerelateerde vragen aan Mag onderstaande casus (arbeidsrechtelijk):

Is de persoon die 8 maanden werkte strafbaar?
      [Gesteld in Strafrecht]
2008-09-09 16:46:03
Recht op vast contract?
      [Gesteld in Arbeidsrecht-Zeeland]
2009-04-06 08:44:36
moeite met enkele casussen
      [Gesteld in EHBO]
2010-03-03 11:34:59
VOG aanvragen na voorw. sepot 20 jaar geleden
      [Gesteld in Verklaring omtrent het gedrag]
2011-06-09 12:13:15
Mijn vraag gaat over verkopersdwaling
      [Gesteld in Recht-Groningen]
2014-09-16 17:24:33

Gemiddelde score Arbeidsrecht-Noord Holland: 9.5 (13x gestemd)

Wat voor cijfer geeft u dit antwoord?

 
10

 
Versturen via e-mail aan vrienden?
 
Uw Naam:
Uw Email:
Naam bekende:
Email bekende:
+ meer vrienden invoeren
 
Message:
Check:
 Disclaimer | Sitemap | Archief | Links | 100 laatste vragen | Populair archief

Top 3 adviseurs

Uw banner hier?

Concept & Realisatie Webshop+