Opslaan in favorieten
Uitgebreid zoeken
Nederlandse versie: Gratis Adivseurs Usa version: Advisors 4 Free Version française: Conseils Gratuits Versione italiana: consigligratuiti.it Belgische versie: gratisadviseurs.be Versión española : Consejeros Gratis Deutsche Version: Gratis Beraten
U bevindt zich hier:Home » Zakelijk & Financieel » Advocaten » Arbeidsrecht Advocaat » Arbeidsrecht Advocaat-Utrecht
Adverteren op deze site?

Direct vraag stellen?

Stel online je vraag in de rubriek Arbeidsrecht advocaat-Utrecht en krijg online een antwoord van de specialist in Arbeidsrecht advocaat-Utrecht

Zelf een vraag over Arbeidsrecht advocaat-Utrecht? Klik hier.
Meer vragen over Arbeidsrecht advocaat-Utrecht.
De huidige beheerder van de rubriek Arbeidsrecht advocaat-Utrecht:
Naam: Mr. J.W. Menkveld
Bedrijf: Menkveld advocatuur
Reactiesnelheid: 10 uur
Waardering: 7.9 (van max. 10)
Meer informatie over Mr. J.W. Menkveld vind je op de profielpagina.

Beheerder worden?

RSS over Arbeidsrecht advocaat-UtrechtVragen over Arbeidsrecht advocaat-Utrecht via RSS. Klik hier.
RSS over Arbeidsrecht advocaat-Utrecht op jouw website?Vragen over Arbeidsrecht advocaat-Utrecht op jouw website? Klik hier.
Blijf op de hoogte via e-mail over Arbeidsrecht advocaat-UtrechtVragen over Arbeidsrecht advocaat-Utrecht via E-mail. Klik hier.

Kan ik nog iets doen aan gemaakte afspraken?

[Gesteld op: 26-06-2008]

Toelichting:
Ik werk 8 jaar voor een grote omroep. In div functies, maar m.n. als secretaresse, altijd in een vast contract. Begin 2007 zegde mijn afdelingshoofd mij een nieuwe baan toe als marketingmw. Ik ging in maart 2007 aan de slag, had toen nog geen nieuw contract getekend. Bij navraag bleek dat dat contract was blijven 'steken' bij de directeur van het bedrijf, die formeel álle contracten zelf ondertekent en dus ook eindbeslissing neemt. Zij wilde geen vast contract geven in de nieuwe functie, maar alleen met een jaarcontract akkoord gaan - dit om de flexibiliteit van de organisatie en de afdeling te waarborgen. Mij was daarover vooraf niets gezegd, de intentie was een vaste baan - waarin ik bovendien al aan het werk was, dus ik had hierover vooraf geen keuze kunnen mk. Hierover is een conflict ontstaan tussen de directeur en mijn afdelingshoofd. Ook het hoofd P&O gaf aan niet aan de constructie van een jaarcontract mee te willen werken. Uiteindelijk is het als volgt opgelost. Via een detacheringsconstructie ben ik - vanuit mijn vaste contract - voor een jaar naar de nieuwe functie geplaatst. De afspraak luidde (citaat): “na het jaar zal .... terug moeten in haar oude functie. Het alternatief is daarvoor is dat zij, wanneer de nieuwe werkzaamheden tot tevredenheid van haar én tot tevredenheid van bedrijf zijn verricht, zij de keus krijgt voorgelegd tussen het tekenen van een nieuw contract voor een jaar óf het werkzaam zijn in oude functie. De detacheringssituatie wil ik niet continueren na het komende jaar; deze is door mij bedacht om .... in deze specifieke situatie toch de gelegenheid te geven om ervaring op te doen in een nieuwe functie. Ze kan per 1/9/08 drie keuzes maken: haar oude functie in vaste dienst verrichten, de nieuwe functie voor bepaalde tijd verrichten ( voor 1 jaar, met mogelijkheid twee keer verlenging met een jaar), en uit dienst treden en elders nieuwe ervaring op doen.” Ik heb met tegenzin ingestemd met deze constructie die straks afloopt. Het afdelingshfd dat betrokken was werkt er niet meer, en hoewel ik naar tevredenheid heb gefunctioneerd verwacht ik van het nieuwe afdelingshfd geen gevecht om mij te behouden op die plek. Zou een rechter deze constructie overeind houden, of stellen dat ik onder druk van de machtsverhoudingen en de situatie heb ingestemd? Moet ik straks toch instemmen met een jaarcontract? Kan ik nog iets ondernemen als men mij terug wil laten gaan naar mijn oude functie? Alvast hartelijk dank.
Antwoord:

Als u instemt met een jaarcontract loopt u, wanneer de werkzaamheden anders zijn dan tijdens het eerdere dienstverband, de kans dat u na dat jaar zonder werk zit omdat het jaarcontract van rechtswege afloopt. Ik weet niet waarom u de detachering sconstructie niet wilt verlengen, maar dat biedt u wel de meeste zekerheid. Dat zal alleen anders zijn wanneer u met uw werkgever overeenkomt dat u de andere (gewenste) functie voor onbepaalde tijd gaat uitoefenen.

JW Menkveld    www.getalawyer.nl

Beantwoord door:
mr. J.W. Menkveld
profielpagina


Gerelateerde vragen aan Kan ik nog iets doen aan gemaakte afspraken?:

Niet nakomen afspraken convenant
      [Gesteld in Rechtshulp-Noord Holland]
2008-05-19 14:54:15
nietig verklaren covenant hoelang na scheiding?
      [Gesteld in Persoonsrecht en familierecht]
2010-10-25 18:54:49
terugkomen op echtscheidingsconvenant.
      [Gesteld in Scheidingsadvocaat]
2010-11-17 22:44:41
Co-ouderschap omzetten naar omgangsregeling?
      [Gesteld in Familierecht]
2015-08-17 12:11:49

      [Gesteld in Mensen]
2009-10-26 18:19:41

Gemiddelde score Arbeidsrecht advocaat-Utrecht: 7.7 (160x gestemd)

Wat voor cijfer geeft u dit antwoord?

 
10

 
Versturen via e-mail aan vrienden?
 
Uw Naam:
Uw Email:
Naam bekende:
Email bekende:
+ meer vrienden invoeren
 
Message:
Check:
 Disclaimer | Sitemap | Archief | Links | 100 laatste vragen | Populair archief

Top 3 adviseurs

Uw banner hier?

Concept & Realisatie Webshop+