Opslaan in favorieten
Uitgebreid zoeken
Nederlandse versie: Gratis Adivseurs Usa version: Advisors 4 Free Version franšaise: Conseils Gratuits Versione italiana: consigligratuiti.it Belgische versie: gratisadviseurs.be Versiˇn espa˝ola : Consejeros Gratis Deutsche Version: Gratis Beraten
U bevindt zich hier:Home » Gezondheid » Zorg » Persoonsgebonden Budget (PGB)
Adverteren op deze site?

Direct vraag stellen?

Stel online je vraag in de rubriek Persoonsgebonden Budget (PGB) en krijg online een antwoord van de specialist in Persoonsgebonden Budget (PGB)

Zelf een vraag over Persoonsgebonden Budget (PGB)? Klik hier.
Meer vragen over Persoonsgebonden Budget (PGB).

Beheerder worden?

De rubriek Persoonsgebonden Budget (PGB) heeft momenteel nog geen beheerder.

Meld je aan als beheerder voor de rubriek Persoonsgebonden Budget (PGB) Klik hier.

RSS over Persoonsgebonden Budget (PGB)Vragen over Persoonsgebonden Budget (PGB) via RSS. Klik hier.
RSS over Persoonsgebonden Budget (PGB) op jouw website?Vragen over Persoonsgebonden Budget (PGB) op jouw website? Klik hier.
Blijf op de hoogte via e-mail over Persoonsgebonden Budget (PGB)Vragen over Persoonsgebonden Budget (PGB) via E-mail. Klik hier.

Kan ik een PGB voor mijn dochter krijgen en hoe?

[Gesteld op: 24-06-2008]

Toelichting:
Mijn dochter van 14 heeft een conditionele beperking tgv een aangeboren hartafwijking. 3 Maanden geleden is ze gereanimeerd na een hartstilstand en heeft nu een ICD. Ook heeft ze Asperger + dyslexie. Er is behoefte aan een elektrische fiets, maar elke aanvraag tot nu toe is afgewezen. Is een PGB de aangewezen manier? En hoe vraag ik zo'n PGB aan?
Antwoord:

Een PGB is een 'vertaling' van een toekenning van b.v. een rolstoel of, zoals in uw geval, een elektrische fiets. Daarvoor is een indicatie nodig, die óf in natura (dus de fiets) óf in PGB (dus geld, waarmee u het zelf kunt kopen) wordt uitgekeerd. Een indicatie is te verkrijgen op aanvraag. Als uw aanvragen tot nu toe niet zijn gehonoreerd, kunt u helaas ook geen PGB krijgen. Overigens vallen rolstoelen e.d. onder de WMO, via de gemeente, maar of daar ook een elektrische fiets onder valt, kan ik u niet zeggen. Dat zou u bij uw gemeente moeten informeren. Via de WMO worden wel scootmobielen toegekend. Daarmee is een elektrische fiets te vergelijken. Mogelijk dat de gemeente met die argumentatie wél tot uitkering overgaat. Daarbij neem ik aan dat u (uw dochter) geen scootmobiel wil. Stel dat ze een scootmobiel wél willen indiceren, dán zou u misschien met een PGB een fiets kunnen kopen. Of dat is toegestaan, moet u weer bij uw gemeente navragen. Doe dit niet zonder te vragen, anders vorderen ze misschien uw PGB terug en draait u zelf voor de kosten op.

Lukt dat niet, dan kunt u een beroep doen op uw ziektekostenverzekering. Als u van uw huisarts of specialist (ik neem aan dat zij onder behandeling is) een medische verklaring krijgt, dat zij met haar conditie niet op een gewone fiets kan rijden, is de verzekering misschien hiertoe bereid.

Om uit te vinden waar uw aanvraag echt op zijn plaats is, kunt u zich wenden tot MEE in uw gemeente. Welk adres en telefoonnummer u moet hebben, kunt u vinden op www.mee.nl. of via het algemene landelijke nummer 0900-999 8888. De dienstverlening van MEE is kostenloos.

Beantwoord door:
Gratis Adviseurs
www.gratisadviseurs.nl

Subrubrieken binnen de rubriek Persoonsgebonden Budget (PGB):
PGB AWBZPGB Wmo


Gerelateerde vragen aan Kan ik een PGB voor mijn dochter krijgen en hoe?:

Erfenis minderjarig kind
      [Gesteld in Notaris-Limburg]
2012-11-05 17:15:16
docent en leerling in een conflikt
      [Gesteld in Lesmateriaal]
2010-12-19 17:16:38
mijn dochter gaat trouwen
      [Gesteld in Notaris-Limburg]
2014-02-05 09:31:40
Opeisen erfenis
      [Gesteld in Notaris-Friesland]
2009-07-07 13:12:30
sprake van lichte kindermishandeling
      [Gesteld in Kinderpsychologie]
2009-08-28 13:33:59

Gemiddelde score Persoonsgebonden Budget (PGB): 0.0 (0x gestemd)

Wat voor cijfer geeft u dit antwoord?

 
10

 
Versturen via e-mail aan vrienden?
 
Uw Naam:
Uw Email:
Naam bekende:
Email bekende:
+ meer vrienden invoeren
 
Message:
Check:
 Disclaimer | Sitemap | Archief | Links | 100 laatste vragen | Populair archief

Top 3 adviseurs

Uw banner hier?

Concept & Realisatie Webshop+