Opslaan in favorieten
Uitgebreid zoeken
Nederlandse versie: Gratis Adivseurs Usa version: Advisors 4 Free Version française: Conseils Gratuits Versione italiana: consigligratuiti.it Belgische versie: gratisadviseurs.be Versión española : Consejeros Gratis Deutsche Version: Gratis Beraten
U bevindt zich hier:Home » Mens & Maatschappij » Recht » Arbeidsrecht » Arbeidsrecht-Noord Holland
Adverteren op deze site?

Direct vraag stellen?

Stel online je vraag in de rubriek Arbeidsrecht-Noord Holland en krijg online een antwoord van de specialist in Arbeidsrecht-Noord Holland

Zelf een vraag over Arbeidsrecht-Noord Holland? Klik hier.
Meer vragen over Arbeidsrecht-Noord Holland.
De huidige beheerder van de rubriek Arbeidsrecht-Noord Holland:
Naam: Herman Albersen
Bedrijf: De rechtspratkijk nederland
Reactiesnelheid: 81 uur
Waardering: 8.5 (van max. 10)
Meer informatie over Herman Albersen vind je op de profielpagina.

Beheerder worden?

RSS over Arbeidsrecht-Noord HollandVragen over Arbeidsrecht-Noord Holland via RSS. Klik hier.
RSS over Arbeidsrecht-Noord Holland op jouw website?Vragen over Arbeidsrecht-Noord Holland op jouw website? Klik hier.
Blijf op de hoogte via e-mail over Arbeidsrecht-Noord HollandVragen over Arbeidsrecht-Noord Holland via E-mail. Klik hier.

nieuw contract en lagere salaris bij overname

[Gesteld op: 23-06-2008]

Toelichting:
Situatie:
Donderdag 19 juni j.l. werd mij verteld dat de stichting (zorginstelling), waar ik werk(te?), op 20 juni failliet verklaard zou worden en per zaterdag 21 juni overgnomen zou worden door een andere partij. Donderdag 19 juni aan het einde van de dag kregen wij de papieren (waaronder een concept arbeidscontract) die voor de nieuwe werkgever nodig zijn en werd een afspraak gemaakt om de volgende dag een kort gesprek te hebben met de nieuwe directeur om een eventueel nieuwe contract te ondertekenen.
Vrijdag heeft iedere werknemer een gesprek gehad, waarna een aantal mensen geen nieuw contract werd aangeboden. Om 16.00 uur had ik mijn gesprek en in dit gesprek werd mij een contract voorgelegd. Dit contract hield in dat ik ruim 450 euro salaris in moest leveren, mijn werktijden werden aangepast (van 24 uur naar 18-26 uur), . Het gesprek duurde een klein half uur en in die tijd heb ik de directeur leren kennen, verteld wat mijn functie was, is er een nieuw contract aangeboden en heb ik hem onder druk ondertekend. De reden van het verlagen van mijn salaris, zou zijn dat deze hoger dan die van mijn collega’s zou zijn en de nieuwe directeur de organisatie zogenaamd door deze salarisverlaging gezond wil maken. Ik voelde mij zo verrast en onder druk gezet (dit heb ik ook aangegeven) dat ik het contract toch heb getekend. Ik heb nog gevraagd om erover na te denken maar mij werd te kennen gegeven dat het contract ter plaatse, op dat moment getekend moest worden. Vrijdag onderweg naar huis had ik al grote spijt van de ondertekening. In het wekend heb ik de nieuwe werkgever via mail laten weten dat ik alsnog niet akkoord ga met het door hun voorgestelde contract. Maandag 23 juni kreeg ik als antwoord dat er geen wijziging mogelijk is.
Nog relevant voor situatie: In het concept arbeidscontract die ik op donderdag 19 juni had gekregen stond: “Boven op dit (nieuwe) salaris ontvangt u, voor de duur van dit contract een toeslag zijnde het verschil tussen uw laatstverdiende slaris bij uw vorige werkgever en de salaris die u nu zult krijgen.” In het definitieve contract was deze passage plotseling weggehaald. Voor het lezen van het conceptcontract had ik nog een avond, voor het definitieve contract kreeg ik nog geen vijf minuten, zodat me niet eens opgevallen is dat deze passage verdwenen was.
Wat moet ik in deze situatie doen? Ik wil dit nieuwe contract en daarmee de salarisverlaging en wijziging arbeidsvoorwaarden niet.
Antwoord:
Voor de beantwoording van uw vraag is relevant of uw oude werkgever inderdaad failliet is gegaan of niet. Indien uw oude werkgever failliet is gegaan, is er een curator benoemd van wie u een brief moet hebben ontvangen waarin de faillietverklaring wordt bevestigd en waarin mogelijk staat dat hij uw arbeidsovereenkomst opzegt in welk geval u vervolgens bij een andere werkgever in dienst kunt treden tegen andere voorwaarden dan die u had. Indien uw oude werkgever niet failliet is verklaard - en ik krijg die indruk uit uw informatie - en u treedt bij een andere werkgever in dienst die het bedrijf van uw oude werkgever heeft overgenomen, heet dat overgang van onderneming. Daarover zegt de wet dat dan de werknemers automatisch (van rechtswege) naar de nieuw e werkgever overgaan met behoud van hun arbeidsvoorwaarden. Hiervoor hoef je dan geen nieuwe arbeidsvereenkomst te tekenen omdat je oude arbeidscontract gewoon doorloopt. Is het laatste het geval, dan is wat uw nieuwe werkgever heeft gedaan verboden en heeft uw ondertekeneing van het nieuwe contract juridisch geen betekenis. Uw nieuwe werkgever moet uw oude arbeidsvoorwaarden dan gewoon nakomen.
Beantwoord door:
Gratis Adviseurs
www.gratisadviseurs.nl


Gerelateerde vragen aan nieuw contract en lagere salaris bij overname:

welk contract?
      [Gesteld in Arbeidsrecht-Noord Brabant]
2009-04-20 10:53:49
Kan contract veranderd worden? (Arts-assistent)
      [Gesteld in Arbeidsrecht-Noord Brabant]
2009-05-31 00:56:57
contract verlengen
      [Gesteld in Personeelsmanagement-Flevoland]
2009-07-13 13:17:58
Verlening van 2 maanden met minder uren aanbieden?
      [Gesteld in Arbeidsrecht-Overijssel]
2010-03-15 15:48:39
Salarisverhoging contractueel vastleggen of niet?
      [Gesteld in Personeel & Organisatie-Zuid Holland]
2014-04-15 10:37:48

Gemiddelde score Arbeidsrecht-Noord Holland: 9.5 (13x gestemd)

Wat voor cijfer geeft u dit antwoord?

 
10

 
Versturen via e-mail aan vrienden?
 
Uw Naam:
Uw Email:
Naam bekende:
Email bekende:
+ meer vrienden invoeren
 
Message:
Check:
 Disclaimer | Sitemap | Archief | Links | 100 laatste vragen | Populair archief

Top 3 adviseurs

Uw banner hier?

Concept & Realisatie Webshop+