Opslaan in favorieten
Uitgebreid zoeken
Nederlandse versie: Gratis Adivseurs Usa version: Advisors 4 Free Version franšaise: Conseils Gratuits Versione italiana: consigligratuiti.it Belgische versie: gratisadviseurs.be Versiˇn espa˝ola : Consejeros Gratis Deutsche Version: Gratis Beraten
U bevindt zich hier:Home » Mens & Maatschappij » Recht » Arbeidsrecht » Arbeidsrecht-Noord Holland
Adverteren op deze site?

Direct vraag stellen?

Stel online je vraag in de rubriek Arbeidsrecht-Noord Holland en krijg online een antwoord van de specialist in Arbeidsrecht-Noord Holland

Zelf een vraag over Arbeidsrecht-Noord Holland? Klik hier.
Meer vragen over Arbeidsrecht-Noord Holland.
De huidige beheerder van de rubriek Arbeidsrecht-Noord Holland:
Naam: Herman Albersen
Bedrijf: De rechtspratkijk nederland
Reactiesnelheid: 81 uur
Waardering: 8.5 (van max. 10)
Meer informatie over Herman Albersen vind je op de profielpagina.

Beheerder worden?

RSS over Arbeidsrecht-Noord HollandVragen over Arbeidsrecht-Noord Holland via RSS. Klik hier.
RSS over Arbeidsrecht-Noord Holland op jouw website?Vragen over Arbeidsrecht-Noord Holland op jouw website? Klik hier.
Blijf op de hoogte via e-mail over Arbeidsrecht-Noord HollandVragen over Arbeidsrecht-Noord Holland via E-mail. Klik hier.

Ontslagbevestiging.

[Gesteld op: 20-06-2008]

Toelichting:
Ik werk twee jaar bij een kinderdagverblijf, dit op basis van een contract van 24 uur per week. Op maart 2008 heb ik er een functie bij gekregen in hetzelfde bedrijf. Hiervoor is er een contract bij gemaakt van een aantal uur. Ik heb nu dus twee contracten bij dit bedrijf. Ik heb op 19 april 2008 mijn ontslag ingediend. Dit ontslag is bevestigd door de werkgever. Nu op eens heeft mijn werkgever zich bedacht en wil dat ik nog blijf tot 1 augustus. Zij zegt nog geen akkoord te hebben gegeven voor het ontslag van mijn laatst verkregen arbeidsovereenkomst dat verloopt op 1 augustus. Mijn vraag is, als ik ontslag neem bij een bedrijf moet ik dat dan doen voor elk contract dat ik in dit bedrijf heb of is het voldoende om 1 brief te schrijven waarin ik mijn arbeidsovereenkomst wil beeindigen. In mijn ontslagbrief heb ik namelijk niet specifiek vermeld welk arbeidsovereenkomst ik bedoel, de werkgever heeft bij het akkoord echter ook niet aangegeven om welke arbeidsovereenkomst het gaat, maar heeft wel in de brief gezet dat vrijdag 20 juni mijn laatste werkdag is. Ook is mijn mondeling vermeld (op 19 april) door de werkgever dat ik bij beide functies kon stoppen per 20 juni, heeft dit nog enige waarde?De reden van mijn ontslag was ook duidelijk bij mijn werkgever, ik heb namelijk een baan dichter bij huis gevonden, dus is het logisch lijkt mij dat ik niet nog een paar uurtjes blijf werken op mijn huidige werk.
Antwoord:

Als de twee functies die u bij deze werkgever hebt, verschillend zijn kan dit zowel worden aangemerkt als dat u twee arbeidsovereenkomsten hebt met elk één functie als dat u één arbeidsoverkomst hebt met twee functies. Dit hangt mede af van wat partijen daarover hebben afgesproken. Naarmate de functies meer op elkaar lijken, is het aannemelijker dat er sprake is van één arbeidsovereenkomst. Omdat er in uw geval echter voor de tweede functie een afzonderlijk contract is gemaakt dat loopt tot 1 augustus, is de kans groot dat er sprake is van twee verschillende arbeidsovereenkomsten. Dit betekent niet dat uw opzegging van 19 april aan slechts één arbeidsovereenkomst een einde heeft gemaakt. Het kan zijn dat u de opzegging zo hebt geformuleerd dat u daarmee hebt gezegd of bedoeld aan beide arbeidsovereenkomsten een einde te maken en dat uw werkgever dit ook zo heeft opgevat of moeten opvatten. Dat uw werkgever in zijn bevestiging van uw opzegging geen onderscheid heeft gemaakt tussen beide arbeidsovereenkomsten en in het algemeen heeft gezegd dat 20 juni uw laatste werkdag is en dat hij mondeling heeft gezegd dat u in beide functies op 20 juni kon stoppen (deze mondelinge mededeling heeft zeker betekenis) en dat hij weet dat u een baan dichter bij huis hebt gevonden, duidt erop dat hij uw opzegging heeft opgevat en heeft moeten opvatten als een opzegging van beide arbeidsovereenkomsten.

Beantwoord door:
Gratis Adviseurs
www.gratisadviseurs.nl


Gerelateerde vragen aan Ontslagbevestiging.:

Online verzekering afsluiten
      [Gesteld in Verzekeringen]
2006-09-01 13:23:46
Ondermaats presterende werknemer
      [Gesteld in Personeelsmanagement]
2006-09-07 20:33:31
Eerder stoppen met werken
      [Gesteld in Personeelsmanagement]
2006-09-07 20:20:27
Adverteren in Yahoo!?
      [Gesteld in Search Engine Advertising]
2007-03-12 23:23:03
Laptop geeft donker scherm.
      [Gesteld in Laptops]
2006-09-18 16:39:14

Gemiddelde score Arbeidsrecht-Noord Holland: 9.5 (13x gestemd)

Wat voor cijfer geeft u dit antwoord?

 
10

 
Versturen via e-mail aan vrienden?
 
Uw Naam:
Uw Email:
Naam bekende:
Email bekende:
+ meer vrienden invoeren
 
Message:
Check:
 Disclaimer | Sitemap | Archief | Links | 100 laatste vragen | Populair archief

Top 3 adviseurs

Uw banner hier?

Concept & Realisatie Webshop+