Opslaan in favorieten
Uitgebreid zoeken
Nederlandse versie: Gratis Adivseurs Usa version: Advisors 4 Free Version franšaise: Conseils Gratuits Versione italiana: consigligratuiti.it Belgische versie: gratisadviseurs.be Versiˇn espa˝ola : Consejeros Gratis Deutsche Version: Gratis Beraten
U bevindt zich hier:Home » Mens & Maatschappij » Recht » Arbeidsrecht » Arbeidsrecht-Noord Holland
Adverteren op deze site?

Direct vraag stellen?

Stel online je vraag in de rubriek Arbeidsrecht-Noord Holland en krijg online een antwoord van de specialist in Arbeidsrecht-Noord Holland

Zelf een vraag over Arbeidsrecht-Noord Holland? Klik hier.
Meer vragen over Arbeidsrecht-Noord Holland.
De huidige beheerder van de rubriek Arbeidsrecht-Noord Holland:
Naam: Herman Albersen
Bedrijf: De rechtspratkijk nederland
Reactiesnelheid: 71 uur
Waardering: 8.4 (van max. 10)
Meer informatie over Herman Albersen vind je op de profielpagina.

Beheerder worden?

RSS over Arbeidsrecht-Noord HollandVragen over Arbeidsrecht-Noord Holland via RSS. Klik hier.
RSS over Arbeidsrecht-Noord Holland op jouw website?Vragen over Arbeidsrecht-Noord Holland op jouw website? Klik hier.
Blijf op de hoogte via e-mail over Arbeidsrecht-Noord HollandVragen over Arbeidsrecht-Noord Holland via E-mail. Klik hier.

bevestiging ontslagbrief

[Gesteld op: 19-06-2008]

Toelichting:
Ik werk in de kinderopvang en heb 2 arbeidsovereenkomsten, ieder een andere functie. Ik heb ontslag genomen. Zat voor eentje nog in mijn proeftijd maar heb om mijn werkgever te helpen, wegens persooneels tekort doorgewerkt tot nu. (dit is mondeling afgesproken).Maar dit is nooit op papier gezet. Heb zowel mondelijk als schriftelijk een bevestiging van mijn ontslag gehad. Alleen in de schriftelijke bevestiging staat het volgende:
N.a.v. jouw ontslagbrief bevestig ik hierbij definitief dat de arbeidsovereenkomst vanaf 1 juli beeindigd kan worden. Nu dreigt mijn werkgever met dat ze mij alsnog kan houden tot augustus (contractduur) omdat zij de ene arbeidsovereenkomst niet schriftelijk heeft beeindigd. Ze zegt dat ze maar 1 arbeidsovereenkomst heeft beeindigd. Kan dit zomaar?
Antwoord:
De feiten zijn mij niet geheel duidelijk. Ik begrijp dat u de ene arbeidsovereenkomst hebt opgezegd en dat u de andere arbeidsovereenkomst eerst ook had opgezegd maar dat u die opzegging hebt ingetrokken nadat u met uw werkgever had afgesproken toch nog een tijdje te blijven werken. Een ding staat vast, omdat u met instemming van uw werkgever bent blijven werken is uw aanvankelijke opzegging (ontslag) weg en duurt de arbeidsovereenkomst in principe voort tot de oorspronkelijk overeengekomen einddatum, naar ik begrijp 1 augustus. In principe, want u en uw werkgever kunnen een afwijkende afspraak hebben gemaakt. In de brief van uw werkgever staat dat u de arbeidsovereenkomst vanaf 1 juli kunt beëindigen. Als dit een juiste weergave is van de afspraak die u met uw werkgever hebt gemaakt, kunt u hetzij de arbeidsovereenkomst op zijn vroegst op 1 juli opzeggen waardoor uw opzegtermijn pas op 1 augustus ingaat en het contract na afloop van deze termijn eindigt, hetzij de arbeidsovereenkomst op een datum gelegen vóór 1 juli opzeggen zodat het contract per 1 juli eindigt. Dit is althans wat uit de tekst van de brief van uw werkgever kan worden afgeleid. Als u vindt dat u met uw werkgever een andere afspraak hebt gemaakt, staat dat blijkbaar niet op papier maar dat betekent niet dat u dan 'kansloos' bent. U hebt hoogstens een bewijsprobleem. Uw werkgever heeft dat echter ook, als u de inhoud van zijn brief betwist, zij het dat hij kan zeggen dat u ongeloofwaardig bent omdat u nu pas tegen de brief protesteert. Daarbij is de brief voor meer dan één uitleg vatbaar en dat is ook in uw voordeel.  
Beantwoord door:
Gratis Adviseurs
www.gratisadviseurs.nl


Gerelateerde vragen aan bevestiging ontslagbrief:

Salarisstrookjes en ontslagbrief niet ontvangen.
      [Gesteld in Arbeidsrecht-Drenthe]
2008-11-23 23:01:16
Welke bloesems zijn geschikt?
      [Gesteld in Bach Bloesem Remedies]
2009-10-24 19:52:35
Status topsportrt
      [Gesteld in Sportrecht]
2010-04-26 15:37:55
Moet ik annuleringskosten betalen?
      [Gesteld in Rechtshulp-Limburg]
2010-05-16 23:55:58
moet ik betalen als ik niet heb getekend voor opdr
      [Gesteld in Jurist-Groningen]
2010-08-03 17:14:40

Gemiddelde score Arbeidsrecht-Noord Holland: 9.5 (13x gestemd)

Wat voor cijfer geeft u dit antwoord?

 
10

 
Versturen via e-mail aan vrienden?
 
Uw Naam:
Uw Email:
Naam bekende:
Email bekende:
+ meer vrienden invoeren
 
Message:
Check:
 Disclaimer | Sitemap | Archief | Links | 100 laatste vragen | Populair archief

Top 3 adviseurs

Uw banner hier?

Concept & Realisatie Webshop+