Opslaan in favorieten
Uitgebreid zoeken
Nederlandse versie: Gratis Adivseurs Usa version: Advisors 4 Free Version franšaise: Conseils Gratuits Versione italiana: consigligratuiti.it Belgische versie: gratisadviseurs.be Versiˇn espa˝ola : Consejeros Gratis Deutsche Version: Gratis Beraten
U bevindt zich hier:Home » Huis & Tuin » Interieur » Interieur-Zuid Holland
Adverteren op deze site?

Direct vraag stellen?

Stel online je vraag in de rubriek Interieur-Zuid Holland en krijg online een antwoord van de specialist in Interieur-Zuid Holland

Zelf een vraag over Interieur-Zuid Holland? Klik hier.
Meer vragen over Interieur-Zuid Holland.

Beheerder worden?

De rubriek Interieur-Zuid Holland heeft momenteel nog geen beheerder.

Meld je aan als beheerder voor de rubriek Interieur-Zuid Holland Klik hier.

RSS over Interieur-Zuid HollandVragen over Interieur-Zuid Holland via RSS. Klik hier.
RSS over Interieur-Zuid Holland op jouw website?Vragen over Interieur-Zuid Holland op jouw website? Klik hier.
Blijf op de hoogte via e-mail over Interieur-Zuid HollandVragen over Interieur-Zuid Holland via E-mail. Klik hier.

Kleuren combineren.

[Gesteld op: 18-06-2008]

Toelichting:
Voor onze nieuwbouwwoning in Gouda willen wij in iedere ruimte steeds 1 wand een kleur geven en de overige wanden wit sauzen. We zijn het erover eens dat het kleuren moeten worden van Farrow & Ball, en wel "Elephant's Breath" voor de woonkamer, "London Clay" voor een nisje in de hal, "Charleston Gray" op zolder (toekomstige slaapkamer), "strong white" in de studiekamer en in de logeerkamer willen we 1 wand behangen met het fluweelbehang "raffles" van Eijffinger (zwart velours motief met een indigo metallic blauwe achtergrond).
Alle overige wanden willen we in ÚÚn en dezelfde wittint sauzen. Dit moet uiteraard een wittint zijn die bij de genoemde Farrow & Ball kleuren past. Bovendien moet hij aansluiten bij de lotuswitte kastjes van onze Siematic keuken.
Wij dachten zelf aan de RAL kleur 2016, maar weten niet zeker of dit de juiste keuze is. Is dit een warme, koele of neutrale wittint? Sommige kamers liggen nl. op het noorden terwijl andere op het zuiden liggen. Misschien heeft u nog een ander idee?

Verder willen we in de studiekamer (noordkant)de tegenover liggende wand (of een deel ervan) van de wand in de kleur "Strong white", met magneetverf of schoolbordenverf bewerken.
Is deze in elke gewenste kleur te verkrijgen en welke kleur raadt u ons aan?

Voor een antwoord op onze vragen is het misschien goed om te weten dat we door onze hele woning een Senso gietvloet laten leggen, met op iedere verdieping een andere tint. Beneden (Lime = grijs met bruinige ondertoon). 1e verdieping (Concrete = neutraal licht grijs). Zolder (Cobalt = neutraal donker grijs).

Verder zal notenhout op verschillende plekken in onze woning gematigd terugkomen, zo ook in de keuken (omlijsting van onze inbouwkast).

Bij voorbaat dank,
Chantal Freeke
Antwoord:

Nou dat klinkt goed. Zo creëer je eenheid en toch mooie nuanceverschillen. Ral kleur 2016 is van de Ral witten de meest neutrale. Kan mogelijk iets geel bevatten, en lijkt me als jullie uit Ral kleuren willen kiezen de beste optie.

De vraag is of jullie overal dezelfde kleur wit moeten gebruiken. Waarom hebben jullie daar voor gekozen. Uit praktische overwegingen? Voor kamers op het noorden is het beter een warme wit te gebruiken, zeker in ons land, waar het toch regelmatig erg grijs is met koel licht. (dit hoeft geen geelachtige wit te zijn) Maar als jullie één kleur wit willen door het hele huis, die overal goed bij past raad ik aan een neutrale tint te gebruiken. Een wit die niet warm is, maar ook niet koel. All White van Farrow and Ball is zo’n neutrale wit. Je kunt ook de zogenoemde NCS kleuren laten mengen bij een geode verfhandelaar. Kleur S 0300-N is een neutrale wittint. Voor de kamers op het noorden kun je bijvoorbeeld warmte creëren door een warme grijs toe te passen en andere warme materialen en/of kleuren. (zoals het notenhout)

En bekijk met behulp van kleurstalen hoe die wit staat bij alle verschillende grijze kleuren. Bekijk de kleuren ook steeds op de plek waar ze komen. Want overal is de lichtval anders en dat licht beïnvloed juist de kleur, net als de overige kleuren die in de ruimte gebruikt worden. Dus de vloer doet ook iets met de gekozen kleuren. Kijk daar indien mogelijk ook naar, met behulp van de kleurstalen van de vloer. Bekijk de kleuren overigens niet alleen overdag, maar ook ’s avonds bij kunstlicht. Dat kan ook weer een groot verschil maken. Kijk goed of alles voldoet aan je idee.

Schoolbordverf kun je tegenwoordig in elke kleur laten mengen, in elk geval Ral, Histor en Flexa kleuren. Farrow and ball kleuren weet ik niet zeker, moet je navragen. Magneetverf schilder je op de wand (drie lagen, anders werkt het onvoldoende) en daarover heen kun je een verf aanbrengen in de gewenste kleur. Een witte of lichte wand met schoolbordverf kan wel als je zwart krijt hebt. Lijkt me wel leuk, maar makkelijker is het misschien om een kleur te nemen, waarop wit krijt zichtbaar is.   

Veel succes.

Met vriendelijke groet,

Merel Havenaar
Havenaar Interieurs
Oranje Nassaulaan 123
2051 HL Overveen
t 023 – 5269002
f 023 – 5269004
e info@havenaarinterieurs.nl
www.havenaarinterieurs.nl

 

 

Beantwoord door:
Gratis Adviseurs
www.gratisadviseurs.nl


Gerelateerde vragen aan Kleuren combineren.:

kleuradvies over woonkamer 70m2 en keuken 25m2
      [Gesteld in Interieur-Zuid Holland]
2007-10-02 11:42:04
kleuradvies nodig
      [Gesteld in Interieur-Noord Holland]
2009-03-14 16:31:15
kleurcombinatie
      [Gesteld in Interieur-Noord Holland]
2009-11-13 20:40:29
Welke kleur bank, pas bij grijze laminaat?
      [Gesteld in Interieur-Noord Holland]
2010-06-25 10:48:50
welke kleur kussentjes bij grijze/antraciete bank.
      [Gesteld in Interieur-Noord Holland]
2013-01-24 00:05:38

Gemiddelde score Interieur-Zuid Holland: 0.0 (0x gestemd)

Wat voor cijfer geeft u dit antwoord?

 
10

 
Versturen via e-mail aan vrienden?
 
Uw Naam:
Uw Email:
Naam bekende:
Email bekende:
+ meer vrienden invoeren
 
Message:
Check:
 Disclaimer | Sitemap | Archief | Links | 100 laatste vragen | Populair archief

Top 3 adviseurs

Uw banner hier?

Concept & Realisatie Webshop+