Opslaan in favorieten
Uitgebreid zoeken
Nederlandse versie: Gratis Adivseurs Usa version: Advisors 4 Free Version franšaise: Conseils Gratuits Versione italiana: consigligratuiti.it Belgische versie: gratisadviseurs.be Versiˇn espa˝ola : Consejeros Gratis Deutsche Version: Gratis Beraten
U bevindt zich hier:Home » Huis & Tuin » Tuin
Adverteren op deze site?

Direct vraag stellen?

Stel online je vraag in de rubriek Tuin en krijg online een antwoord van de specialist in Tuin

Zelf een vraag over Tuin? Klik hier.
Meer vragen over Tuin.
De huidige beheerder van de rubriek Tuin:
Naam: Mona Wiarda
Bedrijf: Adviesburo m wiarda
Reactiesnelheid: 42 uur
Waardering: 8.5 (van max. 10)
Meer informatie over Mona Wiarda vind je op de profielpagina.

Beheerder worden?

RSS over TuinVragen over Tuin via RSS. Klik hier.
RSS over Tuin op jouw website?Vragen over Tuin op jouw website? Klik hier.
Blijf op de hoogte via e-mail over TuinVragen over Tuin via E-mail. Klik hier.

een heg die niet word onderhouden

[Gesteld op: 01-11-2020]

Toelichting:
Hallo , bij mijn achterpad is een heg , die alsmaar niet word onderhouden , ik kan er met mijn scootmobiel amper door en de takken van die heg krijg ik in mijn gezicht , ook mijn buurvrouw kan er met haar fiets niet door , de woningvereniging heeft een brief geschreven en een ultimatum gesteld , maar er is nog steeds niets aan de heg gedaan , en steeds wordt er een ultimatum gesteld en niets gedaan , de woningvereniging is komen kijken en het kon niet langer zo , ook zowel mijn buurvrouw en ikzelf bij de buren aangebeld en verteld wat er aan de hand is , geen reactie , keer op keer zijn we bezig met de buren om die heg te doen , en nog steeds niets gedaan.
Het is jammer dat ik hier geen foto's kan plaatsen hoe de heg eruit ziet , mijn vraag aan u , wat kunnen we nog meer doen .
Antwoord:

Is het achterpad van u? Of gemeenschappelijk eigendom waarbij u recht van overpad hebt? Of van de woningbouwvereniging waarbij u recht van overpad hebt? En wie is eigenaar van de haag? Is de grond waar de haag op staat van een particuliere eigenaar, of van de woningbouwvereniging? En in dat laatste geval, wat heeft de woningbouwvereniging dan afgesproken met huurders of andere gebruikers ten aanzien van het onderhoud?


Als u eigenaar bent van het achterpad kunt u de eigenaar van de grond waar de haag op staat schriftelijk verzoeken om binnen redelijke termijn ervoor te zorgen dat de haag gesnoeid wordt. Dit kan lastig liggen als het een huurwoning betreft, waarvan de woningeigenaar bij de verhuur heeft bepaald dat de huurder voor het onderhoud van de beplanting dient te zorgen. Indien de woningeigenaar daarbij niet over de mogelijkheid beschikt om het onderhoud af te dwingen, bijvoorbeeld door het opleggen van sancties, en de huurder medewerking weigert zou het de verhuurder sieren als hij de haag zelf jaarlijks een keer zou laten snoeien. Als ondanks uw ultimatum geen gehoor gegeven wordt aan het snoeiverzoek mag u de takken dit over uw grond overhangen zelf wegsnoeien, en de eigenaar van de haag aansprakelijk stellen voor de kosten hiervan. Hierbij mag u de haag geen schade toebrengen, het snoeien moet dus wel met enig verstand van zaken uitgevoerd worden. Uitvoering van het snoeien of de vergoeding van de gemaakte kosten voor het snoeiwerk kunt u eventueel proberen af te dwingen via de rechter. U kunt hiervoor eventueel contact opnemen met het Juridisch Loket in uw woonplaats, www.juridischloket.nl


Als u niet de eigenaar bent van het achterpad, maar wel officieel recht van overpad hebt, kunt u de eigenaar van de grond waar de takken op overhangen aanspreken op het feit dat u op deze manier geen gebruik kunt maken van het aan u verleende recht. De eigenaar van het pad moet dan actie ondernemen om ervoor te zorgen dat u gebruik kunt blijven maken van het pad.

Beantwoord door:
Mona Wiarda
profielpagina

Subrubrieken binnen de rubriek Tuin:
Biologisch Tuinieren
Bloemschikken
Bonsai
Fruitteelt
Groenten
Ontwerp, Aanleg & Onderhoud
Planten
Terrasverwarming
Tuinproducten
Vijvers
Volkstuinen


Gerelateerde vragen aan een heg die niet word onderhouden:

onderhoud ligusterheg (opnieuw)
      [Gesteld in Planten]
2008-08-20 14:22:19
Hoogte en eigendom erfafscheiding
      [Gesteld in Tuin]
2009-08-26 18:42:46
Mandeligheid en verjaring erfgens
      [Gesteld in Tuin]
2010-05-26 20:23:39
Heg op erfgrens
      [Gesteld in Tuin]
2011-06-11 17:01:33
Sprake van beschadiging, strijdigheid?
      [Gesteld in Burenrecht advocaat]
2013-05-02 14:56:47

Gemiddelde score Tuin: 8.5 (927x gestemd)

Wat voor cijfer geeft u dit antwoord?

 
10

 
Versturen via e-mail aan vrienden?
 
Uw Naam:
Uw Email:
Naam bekende:
Email bekende:
+ meer vrienden invoeren
 
Message:
Check:
 Disclaimer | Sitemap | Archief | Links | 100 laatste vragen | Populair archief

Top 3 adviseurs

Uw banner hier?

Concept & Realisatie Webshop+