Opslaan in favorieten
Uitgebreid zoeken
Nederlandse versie: Gratis Adivseurs Usa version: Advisors 4 Free Version franšaise: Conseils Gratuits Versione italiana: consigligratuiti.it Belgische versie: gratisadviseurs.be Versiˇn espa˝ola : Consejeros Gratis Deutsche Version: Gratis Beraten
U bevindt zich hier:Home » Kinderen & Tieners » Kinderopvoeding » Orthopedagogiek
Adverteren op deze site?

Direct vraag stellen?

Stel online je vraag in de rubriek Orthopedagogiek en krijg online een antwoord van de specialist in Orthopedagogiek

Zelf een vraag over Orthopedagogiek? Klik hier.
Meer vragen over Orthopedagogiek.

Beheerder worden?

De rubriek Orthopedagogiek heeft momenteel nog geen beheerder.

Meld je aan als beheerder voor de rubriek Orthopedagogiek Klik hier.

RSS over OrthopedagogiekVragen over Orthopedagogiek via RSS. Klik hier.
RSS over Orthopedagogiek op jouw website?Vragen over Orthopedagogiek op jouw website? Klik hier.
Blijf op de hoogte via e-mail over OrthopedagogiekVragen over Orthopedagogiek via E-mail. Klik hier.

Waarom huilt mijn baby alleen tussen 4 en 11uur?

[Gesteld op: 06-06-2008]

Toelichting:
Mijn zoontje is 5 weken oud en heeft een vorm van het kiss syndroom stelde de osteopaat vast afgelopen dinsdag.Toch blijf ik het vreemd vinden dat hij hier alleen 's avonds zo'n last van heeft. Hij laat zich dan enorm moeilijk troosten. Wat zou het anders kunnen zijn en wat kunnen we er nog meer aan doen? Graag hoor ik een antwoord, want mijn zoontje is zo onrustig en krijst zn longen uit zn lijf tussen 4 en 11 uur. Het maakt mezelf ook zo verdrietig.
Antwoord:

Het is moeilijk om hier een heel duidelijk antwoord op te geven, er zijn veel factoren waar rekening mee gehouden moet worden. Ik vraag me bijvoorbeeld af wat de osteopaat voor behandeling heeft voorgesteld. Ook wil ik graag weten of het om 4 uur 's ochtends of 's middags (16.00) gaat. Maar ik zal kijken of ik stapsgewijs jullie iets kan helpen.

Voor zover bekend hebben kinderen met KISS hier continu last van, even afhankelijk van de discussie die gaande is of KISS wel of niet wordt erkend. Het gaat om een klemming in de halswervel en die is er niet ineens om 4 uur. Het zou wel kunnen zijn dat als je zoontje dan op bed wordt gelegd, hij er méér last van heeft en daarom gaat huilen. Voor KISS en behandeling zou ik toch echt met je osteopaat overleggen.

Huilen dat gekoppeld is aan bepaalde tijden is veelal functioneel. Het is altijd het beste om eerst wat dingen uit te sluiten zoals honger, volle maag, volle luier en dergelijke. Maar ik ga er vanuit dat jullie dat vast hebben gedaan. Soms wil een baby ook gewoon even huilen, maar daarvoor is de tijdsduur van jullie zoontje wel heel lang.

Er zijn recente onderzoeken die aantonen dat er preventief wat gedaan kan worden. Als eerste babymassage heeft een positief effect. De band tussen ouder en kind wordt verstevigd, eventuele lichamelijke ongemakken van het kind sneller opgemerkt en het stimuleert de darmwerking en bloedtoevoer. Het masseren kan dan vooraf gaand aan het slaapritueel plaatsvinden. Een tweede actie is het verminderen van de prikkels in de omgeving van het kind. Een ruime tijd voordat het kind gaat slapen, kun je hier al mee beginnen. Geen televisie aan, rustige geluiden, misschien een beetje zingen terwijl je het kind vasthoudt. Ook de kamer van de baby dient dan prikkelvrij te zijn. Geen draaiende dingen boven het bed, weinig knuffels in de buurt en weinig licht.

Het is altijd ook een beetje de vraag in hoeverre er een vicieuze cirkel onstaat. ouders kunnen spanning voelen omdat ze bang zijn dat het kind gaat huilen, hierdoor op een bepaalde manier met hun kind omgaan, kind pikt de spanning op (hoe jong ook) en reageert op de enige manier die het nu kan, huilen! Er zijn ook goede ervaringen met homeopathie of bijvoorbeeld Bach Bloesem Remedie, maar ook dat is afhankelijk van welk onderzoek je leest.

Wat je dus in ieder geval kunt doen is: 1. uitsluiten dat het een fysieke oorzaak heeft (met huisarts) 2. Rust creëren om de baby heen, niet meer prikkels bieden dan hij aan kan en fysiek contact blijven houden ondanks een misschien afwijzende houding van uw zoontje. 3. Eenduidigheid: slapen op vaste tijden, op een vaste plek met een vast ritueel. 4. Regelmaat in het leven, in de zin dat activiteiten natuurlijk op elkaar volgen. Niet de ene dag eten, bad, bed en de volgende dag bad, eten, bed. 5. Zorg dat u zelf ook voldoende ontspannen bent en dat u en uw partner het eens zijn over wat jullie doen. Het is niet erg om je zorgen te maken, het is ook niet erg om je baby af en toe te laten huilen. Het is een heel verhaal geworden, maar dat komt omdat het een complex probleem is, ik hoop dat ik je enigszins heb kunnen helpen, als iets niet duidelijk is, laat het me weten. Blijf wel alert of je verandering ziet en als je het gevoel hebt dan er iets lichamelijks achter zit, aarzel niet om een arts in te schakelen. Heel veel sterkte.

Beantwoord door:
Gratis Adviseurs
www.gratisadviseurs.nl


Gerelateerde vragen aan Waarom huilt mijn baby alleen tussen 4 en 11uur?:

Met klein baantje babyuitkering vervallen?
      [Gesteld in Wet Werk en Bijstand]
2008-11-04 14:14:14
hoe rosei collis handvoeden ?
      [Gesteld in Parkieten]
2010-04-14 15:33:12
Mijn bouvier hangt verschrikkelijk aan mij.
      [Gesteld in Hondengedrag]
2011-11-25 15:49:31
Hond plast sinds kort in huis.Hoe leren we dit af?
      [Gesteld in Hondengedrag]
2012-12-23 19:18:13
verlatingsangst??
      [Gesteld in Hondengedrag]
2013-07-13 17:43:20

Gemiddelde score Orthopedagogiek: 0.0 (0x gestemd)

Wat voor cijfer geeft u dit antwoord?

 
10

 
Versturen via e-mail aan vrienden?
 
Uw Naam:
Uw Email:
Naam bekende:
Email bekende:
+ meer vrienden invoeren
 
Message:
Check:
 Disclaimer | Sitemap | Archief | Links | 100 laatste vragen | Populair archief

Top 3 adviseurs

Uw banner hier?

Concept & Realisatie Webshop+