Opslaan in favorieten
Uitgebreid zoeken
Nederlandse versie: Gratis Adivseurs Usa version: Advisors 4 Free Version franšaise: Conseils Gratuits Versione italiana: consigligratuiti.it Belgische versie: gratisadviseurs.be Versiˇn espa˝ola : Consejeros Gratis Deutsche Version: Gratis Beraten
U bevindt zich hier:Home » Spellen » Kaartspellen » Bridge
Adverteren op deze site?

Direct vraag stellen?

Stel online je vraag in de rubriek Bridge en krijg online een antwoord van de specialist in Bridge

Zelf een vraag over Bridge? Klik hier.
Meer vragen over Bridge.
De huidige beheerder van de rubriek Bridge:
Naam: Ron Jedema
Bedrijf: Dekker bridge reizen
Reactiesnelheid: 13 uur
Waardering: 9.3 (van max. 10)
Meer informatie over Ron Jedema vind je op de profielpagina.

Beheerder worden?

RSS over BridgeVragen over Bridge via RSS. Klik hier.
RSS over Bridge op jouw website?Vragen over Bridge op jouw website? Klik hier.
Blijf op de hoogte via e-mail over BridgeVragen over Bridge via E-mail. Klik hier.

1SA alerteren ?

[Gesteld op: 01-11-2019]

Toelichting:
Er zijn verschillende varianten voor het bieden van 1SA mogelijk.
Maar men kan stellen dat het (normaal) altijd voorstelt om 7 slagen te maken zonder troef.
Is het dan nodig om voor iedere (normale of minder voorkomende) variant te alerteren?
Antwoord:

Ik begrijp uw vraag niet. 1SA geeft een aantal punten en een verdeling aan. Als bij u 7 slagen wordt aangegeven, zonder punten range, dan zou dat al gealerteerd moeten worden.


De alerteerregels zijn duidelijk op het gebied van de 1SA opening: niet alerteren als de puntenrange van 14 tot 18 is en een vijfkaart hoog en zelfs een zeskaart laag is niet alerteerplichtig. Een zeskaart laag impliceert mogelijk 2 doubletons en is dus eigenlijk geen SA verdeling. Toch wordt dit niet gealerteerd.


De 1SA opening alerteer je alleen bij een zwakke SA en als het volgens afspraak mogelijk is dat er een singleton of renonce in kan zitten. Meer varianten ken ik niet.


Succes!!

 
Reactie vraagsteller:
Om meer expliciet te zijn.
Moet ik alerteren met 15-17pt en mogelijks twee doubletons (5422,6322), al dan niet geweten door partner?
 
Antwoord Beheerder:

Alerteren gaat om de afspraak en niet om wat de bieder daadwerkelijk in handen heeft. Misschien verras je je partner ook. Partner kan alleen alerteren op basis van de afspraak.


In de alerteerregels staat dat een 6-kaart laag bij een 1SA opening niet gealerteerd hoeft te worden. En met een 6-kaart heb je minstens 2 doubletons. Daar lees ik dan uit, dat je twee doubletons ook niet hoeft te alerteren.


Ron.

Beantwoord door:
Ron Jedema
profielpagina


Gerelateerde vragen aan 1SA alerteren ?:

AHxx; H; VBx; vbxxx; Openen met 1 SA mag dit?
      [Gesteld in Bridge]
2009-11-02 16:50:20
vraag
      [Gesteld in Bridge]
2010-09-01 08:57:52
Kan men alert alerteren ik dacht van niet
      [Gesteld in Bridge]
2012-02-04 14:11:00
Alerteren van tegenstanders
      [Gesteld in Bridge]
2013-08-21 16:45:59
Betreft alerteren tegenstander verbieden
      [Gesteld in Bridge]
2013-09-16 10:33:08

Gemiddelde score Bridge: 9.3 (1164x gestemd)

Wat voor cijfer geeft u dit antwoord?

 
10

 
Versturen via e-mail aan vrienden?
 
Uw Naam:
Uw Email:
Naam bekende:
Email bekende:
+ meer vrienden invoeren
 
Message:
Check:
 



Disclaimer | Sitemap | Archief | Links | 100 laatste vragen | Populair archief

Top 3 adviseurs

Uw banner hier?

Concept & Realisatie Webshop+