Opslaan in favorieten
Uitgebreid zoeken
Nederlandse versie: Gratis Adivseurs Usa version: Advisors 4 Free Version franšaise: Conseils Gratuits Versione italiana: consigligratuiti.it Belgische versie: gratisadviseurs.be Versiˇn espa˝ola : Consejeros Gratis Deutsche Version: Gratis Beraten
U bevindt zich hier:Home » Mens & Maatschappij » Recht » Huurrecht
Adverteren op deze site?

Direct vraag stellen?

Stel online je vraag in de rubriek Huurrecht en krijg online een antwoord van de specialist in Huurrecht

Zelf een vraag over Huurrecht? Klik hier.
Meer vragen over Huurrecht.
De huidige beheerder van de rubriek Huurrecht:
Naam: UwJurist.nl mr. Monique Doomernik
Bedrijf: Uwjurist.nl
Reactiesnelheid: 5 uur
Waardering: 8.0 (van max. 10)
Meer informatie over UwJurist.nl mr. Monique Doomernik vind je op de profielpagina.

Beheerder worden?

RSS over HuurrechtVragen over Huurrecht via RSS. Klik hier.
RSS over Huurrecht op jouw website?Vragen over Huurrecht op jouw website? Klik hier.
Blijf op de hoogte via e-mail over HuurrechtVragen over Huurrecht via E-mail. Klik hier.

woningbouw aanklagen

[Gesteld op: 11-10-2019]

Toelichting:
Ik wil mijn woningbouw aanklagen; toen ik de woning aangeboden kreeg hebben ze niet verteld dat deze woning een groot probleem heeft! vanaf september tot/met maart(niet een dag/week/maand maar 7 maanden!!! hebben we de last van een van de 10 plagen die moses in Egypt veroorzakt heeft en dat is niet overdreven want in Eguptt hadden ze deze last alleen maar 3 dagen en wij 7 maanden! zo erg is dat! gedurende 7 maanden je kan geen raam/balkon deur openen dus de hele tijd moet je afsluiten alsof je in een gevangenis zit anders die duizend honderd fruitvliegen zitten op je ramen die meteen binnen vliegen en hoe ga je ze wegjagen?! je hebt niet eens de kans om ze weg te jagen die piepkleine vliegen die je ook nog bijten! dit is een van 10 plagen die Moses heeft in Egypte veroorzaakt! zo erg is dat dat ik geen raad meer weet, SOS!HAD IK DE ECHT OM DIT TE WETEN TOEN IK DEZE WONING AANGEBODEN KRIJG? DAT IS TOCH GEEN KLEIN PROBLEEM MAAR EEN ECHTE PLAAG!7 MAANDEN LANG NOG! WAAR MOET IK GAAN? heb nergens te gaan, wat kan ik doen?

Ik had toch de recht om dat te weten toen ik de woning aangeboden krijg, want dit is geen kl probleem maar zeer groot en ondraagbaar ook! vooral voor mij omdat ik dag en nacht mijn ramen altijd open moet hebben anders heb ik luchtproblemen, kan gewoon niet ademen! Kunt u u voorstellen dat u weken en maandenlang geen raam kan openen?! Zelfs een gezond mens wordt ziek :(

Allerergste is ook nog dat als ik bij hen kom klagen zeggen ze dat ze niets v weten!Natuurlijk weten ze dat, iedereen weet dat! ze liegen gewoon wat nog een andere probleem/crime is van hun kant! ja ze weten dat dondergoed! Volgens de buurvrouw deze plaag duurt vanaf sept. tot/met maart! Ik ben wanhopig, heb nergens te gaan :( nu wat?
Bedankt
Antwoord:

Beste vraagsteller,

U hebt recht op ongestoord woongenot zonder gebreken. U kunt dan ook een brief (laten) sturen, het beste per aangetekende brief, met sommatie - aan de verhuurder - om deze plaag alsnog binnen 14 dagen volledig te verhelpen en u het ongestoord woongenot te verschaffen. U kunt daarbij tevens aankondigen dat u anders de overeenkomst ontbindt en vervangende woonruimte eist.

Maak in de brief ook aanspraak op vergoeding van geleden en nog te lijden schade en evenredige huurvermindering. De wet bepaalt dit in de artikelen 7:207 en 7:208 BW:

7:207 lid 1. De huurder kan in geval van vermindering van huurgenot ten gevolge van een gebrek een daaraan evenredige vermindering van de huurprijs vorderen van de dag waarop hij van het gebrek behoorlijk heeft kennis gegeven aan de verhuurder of waarop het gebrek reeds in voldoende mate bekend was om tot maatregelen over te gaan, tot die waarop het gebrek is verholpen.
7:208. Onverminderd de gevolgen van niet-nakoming van de verplichting van artikel 206 is de verhuurder tot vergoeding van de door een gebrek veroorzaakte schade verplicht, indien het gebrek na het aangaan van de huurovereenkomst is ontstaan en aan hem is toe te rekenen, alsmede indien het gebrek bij het aangaan van de huurovereenkomst aanwezig was en de verhuurder het toen kende of had behoren te kennen, of toen aan de huurder heeft te kennen gegeven dat de zaak het gebrek niet had.

Huurrecht is mijn specialisatie. Bel gerust even voor vrijblijvend overleg.

Met vriendelijke groet,
UwJurist.nl
mr. Monique Doomernik

 
Reactie vraagsteller:
Monique bedankt
 
Antwoord Beheerder:

Graag gedaan.

Beantwoord door:
UwJurist.nl mr. Monique Doomernik
profielpagina


Gerelateerde vragen aan woningbouw aanklagen:

Recht van overpad voor huurder?
      [Gesteld in Tuin]
2008-04-10 12:35:21
onderhoud voortuin door de woningbouw
      [Gesteld in Ontwerp, Aanleg & Onderhoud]
2010-02-04 13:32:02
huurschuld
      [Gesteld in schulden & inkomen]
2010-12-16 19:28:03
Onderhoud bij recht van overpad
      [Gesteld in Tuin]
2012-04-24 16:16:43
Geschil met vertrekkend verhuuurster
      [Gesteld in Jurist-Limburg]
2013-10-15 07:55:40

Gemiddelde score Huurrecht: 8.3 (492x gestemd)

Wat voor cijfer geeft u dit antwoord?

 
10

 
Versturen via e-mail aan vrienden?
 
Uw Naam:
Uw Email:
Naam bekende:
Email bekende:
+ meer vrienden invoeren
 
Message:
Check:
 Disclaimer | Sitemap | Archief | Links | 100 laatste vragen | Populair archief

Top 3 adviseurs

Uw banner hier?

Concept & Realisatie Webshop+