Opslaan in favorieten
Uitgebreid zoeken
Nederlandse versie: Gratis Adivseurs Usa version: Advisors 4 Free Version franšaise: Conseils Gratuits Versione italiana: consigligratuiti.it Belgische versie: gratisadviseurs.be Versiˇn espa˝ola : Consejeros Gratis Deutsche Version: Gratis Beraten
U bevindt zich hier:Home » Gezondheid » Verslaving » Eetverslaving
Adverteren op deze site?

Direct vraag stellen?

Stel online je vraag in de rubriek Eetverslaving en krijg online een antwoord van de specialist in Eetverslaving

Zelf een vraag over Eetverslaving? Klik hier.
Meer vragen over Eetverslaving.

Beheerder worden?

De rubriek Eetverslaving heeft momenteel nog geen beheerder.

Meld je aan als beheerder voor de rubriek Eetverslaving Klik hier.

RSS over EetverslavingVragen over Eetverslaving via RSS. Klik hier.
RSS over Eetverslaving op jouw website?Vragen over Eetverslaving op jouw website? Klik hier.
Blijf op de hoogte via e-mail over EetverslavingVragen over Eetverslaving via E-mail. Klik hier.

Welke therapie kan ik het beste volgen.

[Gesteld op: 21-03-2007]

Toelichting:
Ik heb echt een serieus eet probleem, ik heb 4 jaar geleden een maagband laten zetten en kom nu achter dat dat alleen een hulp middel is ik merk dat mijn verslaving nog lang niet weg is en ben wanhopig op zoek naar de oplossing ik wil van het moetten eten af
Antwoord:
Ik begrijp dat je een probleem hebt. Een maagband is in principe een zeer efficiŰnt middel tegen overgewicht. Dat het eetgedrag wordt aangepast na de operatie is echter noodzakelijk. Een voorbeeld hiervan is het eten van kleine hoeveelheden. Wanneer er toch meer gegeten wordt, wordt men misselijk. Daar zou jij hoogstwaarschijnlijk ook last van hebben. Het snelle gewichtsverlies kan ook leiden tot vitaminen ľ mineralentekort, zodat je last kan hebben van haaruitval of slechte nagels. Een maagband heeft dus alleen succes, wanneer er drastische veranderingen in het eetpatroon doorgevoerd worden. Een goede begeleiding is belangrijk daarbij. Want hoe en wat moet er dan gegeten gaan worden. En hoe kan men omgaan met lekkere trek? En hoe gaat men om met spanningen en stress, die voorheen misschien wel weg gegeten werden?

Vooral als een eetverslaving je probleem is, zou een goede begeleiding een vereiste zijn! Ik ben benieuwd of je gehad hebt? Het kan natuurlijk ook zo zijn dat je obsessie met eten pas ontstaan is na het plaatsen van de maagband. Het niet meer mogen eten wat je wilt en hoe je wilt, kan ertoe geleid hebben dat je juist meer gefixeerd bent geraakt op eten.

Ik snap dat je zo snel mogelijk een oplossing wilt hebben voor je probleem. Het is niet alleen zonde van de operatie, maar ook de lichamelijke en geestelijke gevolgen zijn niet gering.

De behandeling zou vooral gericht op de verslaving moeten zijn, en niet op de gewichtsreductie. Er zal vooral gekeken moeten worden naar de factoren, die de verslaving veroorzaakt hebben en die de verslaving in stand houden. Zijn er bepaalde patronen te signaleren, die doorbroken kunnen worden?

Cognitieve gedragstherapie is een goede methode is uit onderzoek gebleken. De gedragstherapie richt zich vooral op de zelfcontrole middels stimuluscontrole (eten op bepaalde tijden en plaatsen) en cue-exposure met responsepreventie (zien, ruiken en proeven aan voedsel, maar niet mogen eten). Psycho-educatie over regelmatige, gezonde voeding en beweging is ook een belangrijk aspect van de behandeling. Het cognitieve aspect leert hoe men disfunctionele cognities omtrent eten, lijnen, lichaams- en zelfbeleving in overeenstemming kan brengen met de realiteit.

In de reguliere sector zijn er een aantal GGZ instellingen die specifieke behandelingen aanbieden, die op jouw probleem gericht zijn. Voorbeelden zijn Parnassia/ PsyQ (regio Den Haag) en Rivierduinen (regio Leiden). Zelf, Cascade International (Bilthoven, Moergestel, Rotterdam) bieden wij deze behandelingen ook aan.

Ik wens je veel succes en sterkte! Mocht je nog vragen hebben, stel ze gerust!

Als laatste wil ik je meegeven: Geloof in jezelf!

Met vriendelijke groet,
Barbara
Beantwoord door:
Gratis Adviseurs
www.gratisadviseurs.nl


Gerelateerde vragen aan Welke therapie kan ik het beste volgen.:

Trainingsschema?
      [Gesteld in Fitness]
2009-01-08 15:17:05
wilt u mij helpen met deze vragen
      [Gesteld in Natuurgeneeskunde]
2009-06-17 16:14:57
Hoe help ik mijn man die een depressie heeft?
      [Gesteld in Depressie]
2009-10-13 13:16:26
oznur
      [Gesteld in Plastische Chirurgie]
2007-03-13 23:37:04
Belastingen als je samen gaat wonen?
      [Gesteld in Belastingen]
2010-11-20 19:15:21

Gemiddelde score Eetverslaving: 0.0 (0x gestemd)

Wat voor cijfer geeft u dit antwoord?

 
10

 
Versturen via e-mail aan vrienden?
 
Uw Naam:
Uw Email:
Naam bekende:
Email bekende:
+ meer vrienden invoeren
 
Message:
Check:
 Disclaimer | Sitemap | Archief | Links | 100 laatste vragen | Populair archief

Top 3 adviseurs

Uw banner hier?

Concept & Realisatie Webshop+