Antwoord:
Indien de verhuurder de schuur niet wil accepteren e/o onderdeel wil laten zijn van de met u te sluiten huurovereenkomst dan is het m.i. aan de verhuurder om deze schuur weg te (laten) halen.
Indien de erven afstand hebben gedaan van de nalatenschap kunnen zij m.i. niet worden aangesproken voor de sloopkosten. Aan het afstand doen van een nalatenschap zijn wel zeer strikte regels verbonden dus alleen afzien van deze sloopkosten en wel overige onderdelen van de nalatenschap aanvaarden (al is het maar een fotolijstje) kan niet. Zij zijn overigens geen partij met u maar met de verhuurder.
Indien u de huurovereenkomst aangaat waarbij de schuur er nog staat en er geen bepalingen worden opgenomen m.b.t. de schuur zullen m.i. alle verplichtingen (vergunning - onderhoud - sloop) m.i. voor uw rekening komen.
Hoe veel de sloopkosten zullen bedragen is vanachter dit bureau niet te zeggen. Degene die de schuur sloopt moet een sloopvergunning aanvragen inclusief asbestinventarisatie.
Tenzij u heel lang van de schuur gebruik wil maken, waarmee de risico's economisch verantwoord zijn, adviseer ik u om de kwestie door de verhuurder op te laten lossen. |