Opslaan in favorieten
Uitgebreid zoeken
Nederlandse versie: Gratis Adivseurs Usa version: Advisors 4 Free Version franšaise: Conseils Gratuits Versione italiana: consigligratuiti.it Belgische versie: gratisadviseurs.be Versiˇn espa˝ola : Consejeros Gratis Deutsche Version: Gratis Beraten
U bevindt zich hier:Home » Mens & Maatschappij » Recht » Arbeidsrecht » UWV Uitkeringen
Adverteren op deze site?

Direct vraag stellen?

Stel online je vraag in de rubriek UWV Uitkeringen en krijg online een antwoord van de specialist in UWV Uitkeringen

Zelf een vraag over UWV Uitkeringen? Klik hier.
Meer vragen over UWV Uitkeringen.
De huidige beheerder van de rubriek UWV Uitkeringen:
Naam: UWV Webcare Team
Bedrijf: Uwv
Reactiesnelheid: 23 uur
Waardering: 8.6 (van max. 10)
Meer informatie over UWV Webcare Team vind je op de profielpagina.

Beheerder worden?

RSS over UWV UitkeringenVragen over UWV Uitkeringen via RSS. Klik hier.
RSS over UWV Uitkeringen op jouw website?Vragen over UWV Uitkeringen op jouw website? Klik hier.
Blijf op de hoogte via e-mail over UWV UitkeringenVragen over UWV Uitkeringen via E-mail. Klik hier.

Manmaatloon klopt niet bij Wia berekening

[Gesteld op: 19-03-2019]

Toelichting:
Sinds kort een Wia-uitkering. Manmaatloon is berekend door eerste arbeidsdeskundige en in bezwaar is dit akkoord gebleven zoals in de bezwaarrapportage is bevestigd. Het is door haar berekend over periode van 6 maanden tijdvakken in dienst bij werkgever voor eerste ziektedag. (Over loon van 1 werkgever). Nu las ik in het verslag van de administratie Bezwaar en Beroep dat deze afdeling het heeft berekend over het jaar voor de eerste ziektedag, dat zijn andere getallen. ( dat zijn twee werkgevers). Ik heb dit aan de tweede arbeidsdeskundige aangegeven zij gaf toe dat het over een werkgever diende berekend te worden en dat zij geen zicht had over de verwerking, zij heeft in de toelichting B&B gezegd dat het wel juist was berekend nl over de laatste werkgever zoals de eerste arbeidsdeskundige in het systeem heeft genoteerd en dat is gehandhaafd in het bezwaar. Nu begrijp ik denk ik waar het is misgegaan, zij heeft geen zicht over de afdeling die het uitwerkt, deze afdeling voegt de standaardstukken en tekst toe. De arbeidsdeskundige zei dat ik maar bij de afd uitkeringen moest zijn, maar deze voeren alleen uit en voegen alleen een indexering toe ( aldus afdeling uitkeringen).
Kennelijk is er geen controle geweest wat bij de administratie is misgegaan. (Ze waren ook niet vriendelijk)En wat er in de rapportage staat is niet aangehouden door de administratie. Dus het is onjuist, maar waar kan ik terecht. De arbeidsdeskundige wil van niets weten.
Antwoord:

Beste vraagsteller,


Ik lees dat er veel gebeurd is sinds het aanvragen en het toekennen van je WIA-uitkering.


Wat voor jou nu nog overblijft is de juiste vaststelling van je maatmanloon. In beide arbeidsdeskundige rapportages, bij de WIA-aanvraag en het bezwaarschrift, staat een andere methode van berekenen. Ik kan me voorstellen dat het hierdoor voor jou niet duidelijk is, hoe je maatmanloon precies is vastgesteld en of hiervoor de juiste methode is gebruikt.


Bij navragen wordt jou hierin ook geen duidelijkheid gegeven, waardoor je niet verder komt. Dit is natuurlijk niet de bedoeling.


Je vraagt nu waar je nog terecht kunt. Hier help ik je met 3 verschillende opties graag mee op weg.


1)      Jouw maatmanloon is vastgesteld door de eerste arbeidsdeskundige. Ook de arbeidsdeskundige vanuit het bezwaarschrift geeft aan dat deze vaststelling wordt gehandhaafd. Waar het verschil in zit, is de methode die beide beschrijven. De eerste optie is dan ook om opnieuw contact op te nemen met de eerste arbeidsdeskundige en specifiek vragen welke methode is gebruikt voor de vaststelling van jouw maatmanloon. Neem hiervoor contact op met onze klantenservice door een bericht te sturen via Mijn UWV/Mijn berichten of te bellen via 088-8989294.


2)      De tweede optie is om een nieuw bezwaarschrift in te dienen. Is je eerdere bezwaarschrift namelijk niet ingediend over de vaststelling van je maatmanloon? Dan kun je hiertegen alsnog in bezwaar gaan. Binnen het bezwaar wordt dan opnieuw gekeken naar de vaststelling van jouw maatmanloon en wordt duidelijk uitgelegd welke methode voor jou van toepassing is. Meer informatie over het indienen van een bezwaar, vind je hier: https://www.uwv.nl/particulieren/klantenservice/klachten-bezwaar-beroep/bezwaar-en-beroep/ detail/bezwaarschrift-indienen.


3)      Als laatste optie kun je ook een klacht indienen tegen de eerste arbeidsdeskundige. Binnen de klacht kun je aangeven dat jouw vraag over het vaststellen van je maatmanloon niet wordt beantwoord. Daarnaast wordt je ook niet vriendelijk te woord gestaan en je bent over beide niet tevreden. Hoe je een klacht indient, lees je hier: https://www.uwv.nl/particulieren/klantenservice/klachten-bezwaar-beroep/ik-heb-een-klacht. aspx.


Ik ga ervan uit dat je via deze opties alsnog de duidelijkheid krijgt die je verwacht en wens je een fijne dag toe.


Met vriendelijke groet,
Caren
UWV Webcareteam

 
Reactie vraagsteller:
Dankuwel voor het antwoord. De bezwaartermijn is al verstreken. Aangezien de arbeidsdeskundige aan mijn dossier is gekoppeld lijkt het me niet verstandig bezwaar tegen haar in te dienen, en dat ga ik dan ook niet doen. Ik ga iemand zoeken die het aantoonbaar kan maken aan de arbeidsdeskundige.
 
Antwoord Beheerder:

Beste vraagsteller,


Heb je inmiddels iemand kunnen vinden die jou heeft kunnen helpen in deze situatie?


Met vriendelijke groet,


Jim
UWV Webcareteam

Beantwoord door:
UWV Webcare Team
profielpagina


Gerelateerde vragen aan Manmaatloon klopt niet bij Wia berekening:

berekening uitkering met aftrek eigen inkomens
      [Gesteld in Wet Werk en Bijstand]
2009-08-22 09:26:09
wel/niet meewerken (her)ber. kinderalimentatie
      [Gesteld in Alimentatie mediation]
2010-03-18 17:14:19
Herberekenen kinderalimentatie verplicht?
      [Gesteld in Alimentatie mediation]
2011-04-18 14:32:20
KA Draagkracht moeder hoger dat vader
      [Gesteld in Alimentatie mediation]
2012-06-01 23:00:54
vragen over de nieuwe berekening per jaar ivm Aanp
      [Gesteld in UWV Uitkeringen]
2016-05-12 21:20:50

Gemiddelde score UWV Uitkeringen: 8.6 (312x gestemd)

Wat voor cijfer geeft u dit antwoord?

 
10

 
Versturen via e-mail aan vrienden?
 
Uw Naam:
Uw Email:
Naam bekende:
Email bekende:
+ meer vrienden invoeren
 
Message:
Check:
 Disclaimer | Sitemap | Archief | Links | 100 laatste vragen | Populair archief

Top 3 adviseurs

Uw banner hier?

Concept & Realisatie Webshop+