Opslaan in favorieten
Uitgebreid zoeken
Nederlandse versie: Gratis Adivseurs Usa version: Advisors 4 Free Version française: Conseils Gratuits Versione italiana: consigligratuiti.it Belgische versie: gratisadviseurs.be Versión española : Consejeros Gratis Deutsche Version: Gratis Beraten
U bevindt zich hier:Home » Zakelijk & Financieel » Bewindvoering
Adverteren op deze site?

Direct vraag stellen?

Stel online je vraag in de rubriek Bewindvoering en krijg online een antwoord van de specialist in Bewindvoering

Zelf een vraag over Bewindvoering? Klik hier.
Meer vragen over Bewindvoering.
De huidige beheerder van de rubriek Bewindvoering:
Naam: Geert
Bedrijf: Stichting bureau voor schuldenpreventie
Reactiesnelheid: 17 uur
Waardering: 7.3 (van max. 10)
Meer informatie over Geert vind je op de profielpagina.

Beheerder worden?

RSS over BewindvoeringVragen over Bewindvoering via RSS. Klik hier.
RSS over Bewindvoering op jouw website?Vragen over Bewindvoering op jouw website? Klik hier.
Blijf op de hoogte via e-mail over BewindvoeringVragen over Bewindvoering via E-mail. Klik hier.

Al sindsdien januari 2017 geen leefgeld meer.

[Gesteld op: 06-08-2018]

Toelichting:
Van het UWV werd ik geacht per 1 januari 2017 weer voor 20 uur te hunnen gaan werken. Echter ik ben onder behandeling bij de FACT DGT GGZ WNB en mag van mijn psychiater volstrekt niet gaan werken.
Heb herkeuring gehad bezwaar ingediend, verhoor en rechtszitting masr rechter geeft UWV gelijk ondanks dat ze niet de waarheid en eerlijk tegen de rechter zijn geweest met informatie over mij. Mijn eis dat ik duurzaam volledig arbeidsongeschikt ben is ongegrond verklaard en ben nu in hoger beroep tegen het UWV.
Het UWV heeft in januari 2017 mijn 70% WIA uitkering gekort met 50% dus hou ik 35% uitkering over. Ik sta sinds november 2014 onder bewind daar ik schulden heb en ik het totale overzicht financieel niet meer aankon. Ook is er inmiddels sinds mei 2018 beslag gelegd op mijn 35 % uitkering. Waardoor ik slechts de beslagvrije voet krijg uitgekeerd en alles boven dat bedrag gaat naar de deurwaarder. U heeft mij ooit verteld dat ik recht heb op gedeelte vakantiegeld en dat ik altijd recht heb op de tegemoetkoming in september en dat bewind dit 1 op 1 dient over te maken en dit bedrag niet mag aanwenden voor vaste lasten of schulden. Mag dat met het vakantiegeld wel dat is namelijk in zijn geheel naar de deurwaarder gegaan. Nu kan ik niet meer de gemeentelijke heffingen betalen, en willen we proberen na de verkoop van mijn huis in één keer de gemeentelijke heffingen te betalen. Indien dit kan en mijn bewindvoerder houd dan in principe weer geld over kan ik dan aanspraak maken op leefgeld, heb ik dan recht op leefgeld of gaat dan bedrag wat over is en dus boven de beslagvrije voet komt ook weer gelijk naar die deurrechter, zodat ik zolang mijn huis niet is verkocht ik maand in maand uit zonder leefgeld zit. Ik zit sinds januari
2017 dus al 19 maanden zonder leefgeld!!!!!! Indien er mogelijk weer geld is voor leefgeld als de gemeentelijke heffingen na verkoop huis kunnen worden betaald en er dan mogelijk meer geld over is, wie heeft er dan recht op ben ik dat kan ik dan weer leefgeld krijgen van bedrag wat overblijft of moet het geld ook verplicht aan de gerechtsdeurwaarder
gegeven worden daar ik dan boven de beslagvrije voet kom van €444,00 kom. Heb ik dan echt zolang mijn huis niet verkocht is en mogelijk de gemeentelijke heffingen met verkoop huis betaald kunnen worden, weet alleen niet wanneer huis verkocht zal zijn. Maar mocht dat zo geregeld kunnen worden. Heb ik dan weer recht op mijn leefgeld of helemaal niet.
helemaal geen recht meer op leefge
Antwoord:

Vraag aan uw psichiater een medische verklaring, dat is alles!


Geert


 

 
Reactie vraagsteller:
Ik heb van mijn psychiater pas een nieuwe herziene medische verklaring of te wel diagnose, maar wat moet ik dasr mee doen dan??????? Het UWV blijft zich standhouden op mijn eerste keuringsonderzoek van maart 2014 en de rechter heeft de niet op waarheid beruste gegevens van de herkeuring waarin de verzekeringsarts ook aangeeft dat mijn situatie nog zo is zoals de verzekeringsarts mij in maart 2014 keurde.

Ik kan inmiddels amper 50 meter lopen, heb gehandicapten kaart die geven ze zomaar niet af. En rolstoel voor meer mobiliteit op langere afstanden.

Is er een mogelijkheid om mijn eis dat ik duurzaam volledig arbeidsongeschikt ben eerder kan aangeven bij het UWV en in aanmerking komend voor IVA uitkering. Hoe dan?

Of moet ik wachten tot bij hoger gerechtshof het beroep tegen het UWV eindelijk behandeld wordt.

Bij de eerste zitting in Breda heeft de rechter zo mijn medische verklaring en rapportage van de expertise zo van tafel geveegd omdat ze aangaven dat er niet is gemeld over het lopen wel over het staan.

Dhr. M. Roebroek die deze zaak voor mij behartigd en het woord voerde tijdens de zitting heeft ook over het lopen niets gezegd masr ik weet zeker dat ik het wel hen gezegd,

De expertise legde mijn informatie die ik voor gesprek met hem zo opzij dat is niet belangrijk, masr dat was mijn medisch bewijs van mijn aan raag via WMO bij de gemeente en hun goedkeuring dat ik gehandicaptenkaart toegewezen kreeg en rol stoel voor onbeperkt gebruik, ik kon ook een scootmobiel krijgen maar had daar het geld niet voor.

Kan u mij puntsgewijs duidelijk uitleggen hoe ik nu moet handelen daar ik zaak naar hoger gerechtshof heb aangevraagd om mijn gelijk te krijgen dat ik niet meer kan gaan werken.

Nu moet ik van het UWV met aantoonbare medische bewijzen komen dat mijn huidige situatie sinds 2014 is verslechterd.

Moet ik nu op die zitting wachten bij hoger gerecht of is er een kortere weg te nemen om mijn eis dat ik duurzaam volledig arbeidsongeschikt ben met bewijzen door kan geven aan het UWV en dat ze dan wel hun standpunt zullen moeten herzien en mij alsnog volledig arbeids ongeschikt zullen verklaren en recht op IVA uitkering,

Ik heb nog maar 1 kans om mijn eis bij het UWV/rechter kan laten zien met aantoonbaar medisch bewijs zodat het UWV mij dan alsnog duurzaam volledig arbeidsongeschikt zullen moeten verklaren en IVA toekennen en ik van het UWV af ben en dat ze mij met terugwerkende kracht de ingehouden uitkering dan ook zullen uitkeren, die ze nu ingehouden hebben sinds januari 2017.

Kan u mij dat duidelijk uitleggen of zal ik u mijn medische informatie die ik heb eerst aan u sturen zodat u het kan bekijken en aan de hand daarvan mij duidelijk kan uitleggen wat de stappen zijn om duurzaam volledig arbeidsongeschikt wordt verklaard met in aan mering IVA en ingehouden uitkering met terugwerkende kracht terug moeten betalen.

Heeft u voor mij een emailadres zodat ik u mijn medische bewijzen kan sturen, zodat u beter kan inschatten of ik met mijn eis het beroep tegen het UWV zal kunnen winnen of gelijk richting UWV zal kunnen winnen buiten het hoger gerechtshof om, wat nog jaren zal kunnen duren. Dat trek ik niet meer.

Graag zsm uw antwoord om door het UWV alsnog gelijk duurzaam volledig arbeidsongeschikt wordt gesteld met recht op IVA en met terugwerkende kracht de ingehouden uitkeringen.

Met vriendelijke groet.
 
Antwoord Beheerder:

U kunt aan het UWV een herkeuring vragen.


Gewoon doen.


 


Geert


 

Beantwoord door:
Geert
profielpagina

Subrubrieken binnen de rubriek Bewindvoering:
Budgetbeheer
Onteigening
Schuldhulpverlening
WSNPGerelateerde vragen aan Al sindsdien januari 2017 geen leefgeld meer.:

Erfdienstbaarheid bij verkoop
      [Gesteld in Notaris-Gelderland]
2009-07-15 13:16:56
wat is minimaal leefgeld
      [Gesteld in Bewindvoering]
2017-01-09 14:26:31
Wat is leefgeld wachtend op antwoord UWV
      [Gesteld in Bewindvoering]
2017-01-12 15:46:03
intrekken verkoop kitten na mondelinge afspraak
      [Gesteld in Advocaten-Friesland]
2017-08-26 20:13:37
Wat moet ik met medische verklaring doen?
      [Gesteld in Bewindvoering]
2018-08-10 11:29:00

Gemiddelde score Bewindvoering: 9.0 (123x gestemd)

Wat voor cijfer geeft u dit antwoord?

 
10

 
Versturen via e-mail aan vrienden?
 
Uw Naam:
Uw Email:
Naam bekende:
Email bekende:
+ meer vrienden invoeren
 
Message:
Check:
 Disclaimer | Sitemap | Archief | Links | 100 laatste vragen | Populair archief

Top 3 adviseurs

 • Ron Jedema
  9.3
 • Anita
  9.0
 • Toors
  9.0
 • Totalen:

  Vragen:  257066
  Beheerders:  1023

  Gemiddelden:

  Reeds beantwoord:  99 %
  Reactiesnelheid:  167 uur
  Waardering:  7.9
Uw banner hier?

Concept & Realisatie Webshop+