Opslaan in favorieten
Uitgebreid zoeken
Nederlandse versie: Gratis Adivseurs Usa version: Advisors 4 Free Version française: Conseils Gratuits Versione italiana: consigligratuiti.it Belgische versie: gratisadviseurs.be Versión española : Consejeros Gratis Deutsche Version: Gratis Beraten
U bevindt zich hier:Home » Zakelijk & Financieel » Advocaten » Arbeidsrecht Advocaat » Arbeidsrecht Advocaat-Gelderland
Adverteren op deze site?

Direct vraag stellen?

Stel online je vraag in de rubriek Arbeidsrecht advocaat-Gelderland en krijg online een antwoord van de specialist in Arbeidsrecht advocaat-Gelderland

Zelf een vraag over Arbeidsrecht advocaat-Gelderland? Klik hier.
Meer vragen over Arbeidsrecht advocaat-Gelderland.
De huidige beheerder van de rubriek Arbeidsrecht advocaat-Gelderland:
Naam: UwJurist.nl mr. Monique Doomernik
Bedrijf: Uwjurist.nl
Reactiesnelheid: 5 uur
Waardering: 8.1 (van max. 10)
Meer informatie over UwJurist.nl mr. Monique Doomernik vind je op de profielpagina.

Beheerder worden?

RSS over Arbeidsrecht advocaat-GelderlandVragen over Arbeidsrecht advocaat-Gelderland via RSS. Klik hier.
RSS over Arbeidsrecht advocaat-Gelderland op jouw website?Vragen over Arbeidsrecht advocaat-Gelderland op jouw website? Klik hier.
Blijf op de hoogte via e-mail over Arbeidsrecht advocaat-GelderlandVragen over Arbeidsrecht advocaat-Gelderland via E-mail. Klik hier.

Concurrentiebeding tekenen?

[Gesteld op: 13-06-2018]

Toelichting:
In mei 2016 ben ik voor 3 dagen in dienst gekomen bij een groothandel. Sinds oktober 2016 ben ik 4 dagen gaan werken op kantoor en niet meer in de winkel. In mei 2017 is mijn contract omgezet naar een vast contract. In januari 2018 heb ik salarisverhoging gehad en ben ik fulltime gaan werken op kantoor, dit is bekend gemaakt via een A4 tje, geen apart contract. Gisteren kwamen ze met een concurrentiebeding en of wij (collega’s, stagiaires en ik) dit wilde ondertekenen want het bedrijf was aan het groeien en dit vonden ze toch wel belangrijk. Nu komt mij punt: voordat ik bij dit bedrijf begon werkte ik thuis als nagelstyliste. Ik kocht mijn producten in bij diverse nagelgroothandels om zelf mee te werken maar ook voor mijn klantjes voor de nagelverzorging, dus producten om door te verkopen. Ook producten die ik zelf niet meer gebruikte maar nog wel goed waren verkocht ik via marktplaats of sociale media. -In het concurrentiebeding staat het volgende: “Na uit dienst treding of ontslag geldt een concurrentiebeding van twee jaar. Dit houdt in dat er geen werkzaamheden bij of voor verricht mogen worden bij een identiek bedrijf als xxxx, en haar dochterondernemingen. Bij overtreding van deze regel zal via de rechter een boete cq schadevergoeding verhaald worden voor elke dag dat deze regel wordt overtreden.”-Ik heb ze vandaag verteld dat ik dit beding niet ga tekenen onder die voorwaarde want als ik dat zou doen zou ik direct in overtreding zijn omdat ik ook producten koop en verkoop.-Dus als ik het heel zwart/wit ga bekijken ben ik gelijk in overtreding met het beding waar zij mee komen als ik deze zou tekenen. Zij gaven aan dat het niet zo was en dat het ging dat ik mijn kennis niet mag gebruiken als ik bij de concurrent zou gaan werken. Wat ik privé zou doen dat stond hier buiten en was ik vrij in dus ik hoefde mij geen zorgen te maken. Ik heb ook gezegd, stel dat ik over 10 jaar nog in dienst ben en wij krijgen bonje met grote rechtszaken dan kan je me wel houden aan het concurrentiebeding zoals jullie hem op hebben gesteld. Ik heb ze vandaag een voorstel gedaan om dan desnoods een relatiebeding te maken. - Heb ik gelijk in deze of moet ik het concurrentiebeding zoals deze er nu lig gewoon tekenen. Zeker omdat er op mijn contract winkelmedewerker staat terwijl ik inmiddels wel kan zeggen dat ik een management functie omdat het merendeel van mijn werkzaamheden het ondersteunen van de directeur bevat.-Wat kan ik hierin het beste doen?
Antwoord:

Beste vraagsteller,
U bent niet verplicht om dit concurrentiebeding, waar men ineens mee op de proppen komt, te tekenen.
Het is bovendien ook nog veel te ruim opgesteld, onder andere omdat het voor alle groothandels in de hele wereld geldt (er is immers geen geografische beperking). En het geldt blijkbaar voor alle soorten functies en het duurt ook heel erg lang (1 jaar is gebrukelijk).
Werkgever mag aan het niet tekenen geen consequenties verbinden! Ook met een relatiebeding hoeft u niet in te stemmen. En staat er geen geheimhoudingsbeding in uw arbeidsovereenkomst? Dat zou al voldoende moeten zijn voor werkgever.
Ontslagrecht / arbeidsrecht is mijn specialisatie. Bel gerust even voor vrijblijvend overleg als het nodig is. Ik help u hier graag bij. Zie www.UwJurist.nl voor het telefoonnummer enz.
Met vriendelijke groet,
UwJurist.nl
mr. Monique Doomernik
www.uwjurist.nl
Voor o.a. Contracten en algemene voorwaarden - Arbeidsrecht - Huurrecht - Franchiserecht - Incasso no cure no pay

Beantwoord door:
UwJurist.nl mr. Monique Doomernik
profielpagina


Gerelateerde vragen aan Concurrentiebeding tekenen?:

zelfde vraag vanuit de penningmeester gesteld.
      [Gesteld in Recht-Gelderland]
2008-07-17 11:48:38
Moet ik tekenen voor nwe arbeidsvoorwaarden?
      [Gesteld in Arbeidsrecht advocaat-Gelderland]
2008-12-01 12:47:54
Tekenen leeroverenkomst en nieuw contract.
      [Gesteld in Arbeidsrecht advocaat-Groningen]
2009-03-15 23:12:25
Levende wezens tekenen?
      [Gesteld in Islam]
2010-06-05 23:37:15
Contract geldig of niet?
      [Gesteld in Zakelijke Dienstverlening]
2014-04-10 16:51:01

Gemiddelde score Arbeidsrecht advocaat-Gelderland: 7.1 (60x gestemd)

Wat voor cijfer geeft u dit antwoord?

 
10

 
Versturen via e-mail aan vrienden?
 
Uw Naam:
Uw Email:
Naam bekende:
Email bekende:
+ meer vrienden invoeren
 
Message:
Check:
 Disclaimer | Sitemap | Archief | Links | 100 laatste vragen | Populair archief

Top 3 adviseurs

Uw banner hier?

Concept & Realisatie Webshop+