Opslaan in favorieten
Uitgebreid zoeken
Nederlandse versie: Gratis Adivseurs Usa version: Advisors 4 Free Version franšaise: Conseils Gratuits Versione italiana: consigligratuiti.it Belgische versie: gratisadviseurs.be Versiˇn espa˝ola : Consejeros Gratis Deutsche Version: Gratis Beraten
U bevindt zich hier:Home » Mens & Maatschappij » Recht » Vreemdelingenrecht
Adverteren op deze site?

Direct vraag stellen?

Stel online je vraag in de rubriek Vreemdelingenrecht en krijg online een antwoord van de specialist in Vreemdelingenrecht

Zelf een vraag over Vreemdelingenrecht? Klik hier.
Meer vragen over Vreemdelingenrecht.
De huidige beheerder van de rubriek Vreemdelingenrecht:
Naam: Gart Adang
Bedrijf: Prawo legal services
Reactiesnelheid: 70 uur
Waardering: 8.8 (van max. 10)
Meer informatie over Gart Adang vind je op de profielpagina.

Beheerder worden?

RSS over VreemdelingenrechtVragen over Vreemdelingenrecht via RSS. Klik hier.
RSS over Vreemdelingenrecht op jouw website?Vragen over Vreemdelingenrecht op jouw website? Klik hier.
Blijf op de hoogte via e-mail over VreemdelingenrechtVragen over Vreemdelingenrecht via E-mail. Klik hier.

geldigheid paspoort na mvv sticker

[Gesteld op: 02-04-2018]

Toelichting:
Graag wil ik weten hoe lang een paspoort geldig moet zijn om naar Nederland NADAT de MVV-sticker erin is geplaatst.
Ik weet dat je 3 mnd tijd hebt om de sticker op te halen en daarna nog 3 mnd om naar nederland te reizen. Maar als je Nederland in wilt, hoelang moet het paspoort dan nog geldig zijn. Alvast bedankt. Ik hoop dat u mijn vraag begrijpt.
Antwoord:

Wat is de achtergrond van je vraag?
Waarom zou je het jezelf (je buitenlandse partner) zo moeilijk maken?

Het algemene antwoord is het volgende:

Voor de reis en het in Nederland ophalen van het verblijfsdocument bij de IND is in ieder geval een geldig paspoort nodig. Ook als er nadien gereisd gaat worden.

Een neiuw paspoort in Nederland regelen is vaak duurder dan het in het land van herkomst zou hebben gekost. Vergeet ook niet de reizen naar de ambassade en alle stress.

Mijn advies is: laat je partner z.s.m. in eigen land en nieuw paspoort regelen (die zijn vaak al tien jaar geldig) en de MVV pas ophalen zodra dat paspoort klaar is. Tenslotte is er ook drie maanden de tijd om de MVV op te halen zoals je terecht opmerkt.

De hele MVV procedure 9inclusief examen) duurt al snel een maand of vijf zodat er allte tjd lijkt voor een nieuw paspoort.

 
Reactie vraagsteller:
Ontzettend bedankt voor uw snelle reactie. Er gaat inderdaad een verhaal schuil achter mijn vraag. Het gaat om mijn nichtje die woont op Aruba maar ze heeft een Jamaicaanse. Inmiddels heeft zij een positief advies van de IND en ze kan haar MVV-sticker halen. Echter haar Jamaicaanse paspoort is geldig tot 15 november 2018. Op Aruba kan ze haar paspoort niet verlengen omdat er geen Jamaicaanse consulaat of ambassade is. Reizen naar Jamaica zit er voor haar niet in omdat ze de eerst komende periode examens moet doen voor opleidingen die zij volgt op Aruba. Bij het ophalen van de sticker is haar verteld dat haar paspoort 6 maanden geldig moet zijn. Zij kan pas na haar examens eind juli naar Nederland reizen en dan zou het paspoort nog maar 4 maanden geldig zijn. Daarom mijn vraag hoe lang het paspoort geldig moet zijn NADAT de sticker erin is geplaatst. Ik heb geinformeerd bij INDechter daar wordt steeds een ander antwoord gegeven, Zelfs de behandelaar gaf 2 keer verschillende antwoorden hierop.
 
Antwoord Beheerder:

Daar heb ik niet echt het juridisch zekere antwoord direct paraat op. Maar kan het uiteraard wel precies uitzoeken. Mail me via nlprawo {a t] gmail.com als je dat wilt.

Wellicht kan het Juridisch Loket (tel. 0900-8020) je naar een gespecialiseerde advocaat verwijzen die opbasis van een lichte adviestoevoeging (kosten € 30) een en ander voor je uit wil zoeken. dat is het goedkoopst.

Zelf denk ik het volgende.
De MVV is een D-visum en gedurende drie maanden na afgifte ook te gebruiken als C-visum (kort verblijf). Voor een C-visum geldt dat het paspoort nog tenminste die maanden geldig moet zijn. Zie https://www.iatatravelcentre.com/page/newsitem/1374066676/Schengen_Area,_Bulgaria,_Croatia_and_Romania:_New_Passport_Validity_Requirements.htm (de link staat ook op mijn startpagina http://www.schengenvisum.eu).

Ik zou je nichtje de MVV daarom laten ophalen een kleine drie maanden voor haar geplande vertrekdatum (maar wel binnn drie maanden na de positieve beslissing). En haar verder geen vragen laten stellen als ze daarvoor naar de NL vertegenwoordiging gaat (ambtenaren gaan op zo'n moment  nadenken en zoeken problemen waar ze vaak niet zijn).
Eenmaal in NL gaat ze naar de IND voorhet verblijfsdocument en naar haar consulaat voor een nieuw paspoort: http://www.consuljamaica.nl/Welcome.html

Beantwoord door:
Gart Adang
profielpagina


Gerelateerde vragen aan geldigheid paspoort na mvv sticker:

Een crimineel, illegaal
      [Gesteld in Strafrecht]
2009-01-17 00:21:28
Mag mijn neefje met ons mee naar duitsland.
      [Gesteld in Familierecht]
2009-04-28 20:05:16
kun je je legitimeren d m v een bankpas
      [Gesteld in Advocaten-Friesland]
2010-09-20 18:42:46
Is geldig paspoort vereist naast EU-verblijfskaart
      [Gesteld in Europees recht]
2010-12-01 11:06:22
Gestolen welke rechten heb ik??
      [Gesteld in Hippisch recht]
2014-05-28 13:53:10

Gemiddelde score Vreemdelingenrecht: 9.0 (34x gestemd)

Wat voor cijfer geeft u dit antwoord?

 
10

 
Versturen via e-mail aan vrienden?
 
Uw Naam:
Uw Email:
Naam bekende:
Email bekende:
+ meer vrienden invoeren
 
Message:
Check:
 Disclaimer | Sitemap | Archief | Links | 100 laatste vragen | Populair archief

Top 3 adviseurs

Uw banner hier?

Concept & Realisatie Webshop+